1. Wat moet ik kijken op Netflix? - September 2018

Wat moet ik kijken op Netflix? - September 2018

Zoals gebruikelijk verschijnt er in september een flinke hoeveelheid films, series en documentaires op Netflix en om jullie een handje te helpen hebben we de interessantste op een rij gezet. Houd er rekening mee dat de lijst aan verandering onderhevig is en sommige releases niet van tevoren worden aangekondigd. Dit zijn de Netflix-films en -series van september 2018!

Marvel-films – 1 september beschikbaar

Voor de Marvel-liefhebber is Netflix een moeizame streamingdienst. Er zijn verschillende series die variëren van zeer matig tot goed en steeds meer films verdwijnen. Deze maand keert echter een aardige selectie terug, namelijk: de eerste Avengers, Avengers: Age of Ultron, Iron Man 2 en 3, Captain America: The First Avenger, Ant-Man en Thor: Ragnarok. De Amerikanen krijgen ook Black Panther, maar daar moeten we helaas nog op wachten. Het is te hopen dat de huidige selectie langer beschikbaar blijft dan de voorgaande films, zodat je een redelijk deel van het MCU tot je beschikking hebt.

Iron Fist seizoen 2 – 7 september beschikbaar

Het eerste seizoen van Iron Fist wordt gezien als de slechtste van alle Marvel-series op Netflix. Voor een serie die draait om material arts zijn de vechtscenes niet overtuigend genoeg, stellen vijanden teleur en ligt het tempo veel te laag. Vanwege de slechte ontvangst krijgt Sleepy Hollow-producent Raven Metzner de leiding over het tweede seizoen en verandert er hopelijk het een en ander. Seizoen 2 speelt zich af na The Defenders, waarin Matt Murdock tijdelijk wordt uitgeschakeld. Danny Rand en partner Colleen Wing zien hun kans om zich te bewijzen als beschermer van Hell’s Kitchen, waarmee een gedeelte van de afleveringen zich afspeelt in de gevaarlijke straten van New York. Anderzijds wil Metzner ook de Chinese K’un-Lun-mythologie verder uitlichten, aangezien er in het eerste seizoen weinig van terecht kwam.

Atypical seizoen 2 – 7 september beschikbaar

Vorig jaar werd Atypical geprezen vanwege de aandacht die de serie besteedt aan autisme. De serie draait om tiener Sam Gardner, die ondanks zijn aandoening dolgraag wil daten en daarbij allerlei problemen ondervindt. Het tweede seizoen verschijnt binnenkort op Netflix en gaat dieper in op Sams relatie met zijn rare familie, waaronder zijn beschermende zus Casey en zijn overbezorgde moeder Elsa. Op een komische manier verkent de serie het concept ‘normaal zijn’, en concludeert dat anders zijn lang zo slecht niet is.

The Most Assassinated Woman in the World - 7 september beschikbaar

Franse arthouse-film The Most Assassinated Woman in the World komt ook op 7 september naar Netflix. De film neemt een kijkje in het leven van iconische horroractrice Paula Maxa, die begin deze eeuw schitterde in het Grand-Guignol-theater in Parijs. Maxa was onderdeel van de meest lugubere voorstellingen, waarin ze op talloze manieren werd verkracht en vermoord. De film geeft een twist aan het verhaal en zet de actrice neer als iemand die geforceerd werd deel te nemen aan lugubere horrorpraktijken en een geheim bewaart over daadwerkelijke moorden. Mocht je van realistische thrillers houden, dan is The Most Assassinated Woman in the World een film om in de gaten te houden.

The Dragon Prince - 14 september beschikbaar

The Dragon Prince is voor ons gamers een extra interessante animatieserie om in de gaten te houden. Onder andere Uncharted 3-regisseur Justin Richmond en ex-Riot Games-medewerkers zijn namelijk betrokken bij de ontwikkeling van de fantasy-serie, waarvan ook een gameadaptatie in de maak is. Ook wordt de serie geschreven door Avatar: The Last Airbender-schrijver Aaron Ehasz, die hopelijk wat elementen uit de meesterlijke Nickelodeon-serie toevoegt. Verder gebruikt The Dragon Prince gebruikt een interessante driedimensionale animatiestijl en draait het verhaal om de oorlog tussen mensen en Shadow Elves. Protagonisten Rayla en prins Callumn, ingesproken door Jack DeSena uit Avatar, staan voor de unieke mogelijkheid dit conflict op te lossen.

American Vandal seizoen 2 – 14 september beschikbaar

Als je de trailer van American Vandal bekijkt, ziet de serie eruit als een flauwe grap die snel gaat vervelen. Het eerste seizoen bewijst echter dat de puberhumor van de Netflix Original vele malen boeiender is dan het lijkt. Dit komt met name door de manier waarop hoofdrolspelers Sam en Peter de mysteries op hun middelbare school ontrafelen, met ditmaal de vieze Turd Burglar. Seizoen 2 lijkt het origineel op alle vlakken te verbeteren, inclusief een storender incident dat draait om poep. Een leuk detail is dat American Vandal in de serie wordt gepresenteerd als een bestaande reeks video’s op Netflix, waarmee op een leuke manier de vierde wand wordt doorbroken.

Maniac - 21 september beschikbaar

Wellicht de beste serie die in september op Netflix verschijnt is Maniac, een miniserie met Jonah Hill en Emma Stone in de hoofdrollen. De personages Annie en Owen ontmoeten elkaar in een medisch experiment waarvan de onderzoekers claimen al hun problemen op te kunnen lossen. De behandeling is echter niet wat het lijkt. Beiden komen terecht in bizarre realiteiten die zich vermoedelijk in hun brein afspelen, variërend van donkere bossen tot Lord of the Rings-achtige werelden. Een andere reden om enthousiast te worden van Maniac is het feit dat Cary Fukunaga de serie regisseert, bekend van het briljante eerste seizoen van True Detective. Vanaf 21 september gaan we meemaken of haar nieuwe creatie net zo intrigerend is.

Hold the Dark – 28 september beschikbaar

Op 28 september verschijnt Hold the Dark, een boekverfilming over een mysterie in een afgelegen dorp in Alaska. Russell Core, gespeeld door Jeffrey Wright, wordt gevraagd een jongetje op te sporen dat is meegenomen door wolven. De trailer doet vermoeden dat een mysterieuze sekte iets te maken heeft met de verdwijning, waarna Core een bloederige zoektocht door ijzige landschappen start. Afgaande op het succes van Jeremy Saulniers eerdere horrorfilm Green Room, belooft Hold the Dark een zeer spannende Netflix-film te worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

  • Spoiler!!!!


    Ik hoop dat ze Danny Rand een beetje weg zullen zetten als hoe dat is gedaan in het tweede seizoen van Luke Cage, dit was namelijk vele malen beter dan het eerste seizoen van Iron Fist. Maar goed we zullen zien, ik denk dat het Bing watchen er niet inzit met Spiderman op de loer.
  • Aan Ozark en Better Call Saul heb ik voorlopig nog wel even genoeg, maar misschien probeer ik Maniac nog wel even.
  • Ik ben heel erg benieuwd naar The Dragon Prince. Klinkt in ieder geval heel erg interessant.
  • @Meta_coola Ik ook! Avatar is m'n favoriete serie, dus hopelijk komt dit in de buurt :)
  • Waar is Bojack Horseman in dit lijstje?
  • @Rutgie kan je mij uitleggen war er leuk is aan Bojack Horseman? Ik lees altijd goede dingen, en heb het nu 2x geprobeerd maar ik snap niet wat er goed of grappig aan is.
  • Sleepers echt een goeie 90's movie
  • Ik ben gister begonnen aan inocents een serie over shapeshifters deed me erg aan sens8 denken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren