1. Xenoblade-componist neemt in april nieuwe muziek op

Xenoblade-componist neemt in april nieuwe muziek op

Gaat het om een nieuwe game van Monolith Soft?

Yasunori Mitsuda, de componist van diverse Xenoblade Chronicles-games, gaat in april nieuwe muziek opnemen voor een nog onaangekondigd project.

Dat laat hij weten via zijn online dagboek. "We hebben een grootschalige opnamesessie in april en de muziekpartituren liggen verspreid door de studio. Het is een tijd geleden dat we met een band bestaande uit drie personen hebben opgenomen, dus de hoeveelheid instrumenten is behoorlijk groot."

Het is mogelijk dat Mitsuda muziek gaat opnemen voor een nieuwe game van Xenoblade Chronicles-ontwikkelaar Monolith Soft. De studio, dat inmiddels onderdeel is van Nintendo, schijnt al geruime tijd aan een nieuwe game te werken. Eerder deelde het al artwork van deze nog onaangekondigde titel. 

Monolith helpt Nintendo zo nu en dan ook met het ontwerpen van spelwerelden. Zo stond de studio Nintendo bij tijdens de ontwikkeling van The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Naast de Xenoblade-games heeft Mitsuda ook muziek gemaakt voor uiteenlopende spellen als Soul Sacrifice, Bomberman 64: The Second Attack, Mario Party, Another Eden en Valkyria Revolution. Mitsuda werkt ook aan het in 2022 uit te komen Sea of Stars van The Messenger-ontwikkelaar Sabotage Studio - het kan ook om muziek voor die game gaan.

Xenoblade Chronicles: Definitive Edition

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Kan ook zomaar Inazuma Eleven of Chrono gaan. Hahaha
    Al lijkt het mij wel het meest waarschijnlijk dat dit gaat om een nieuwe Xenoblades.
  • Die gast creëert meesterwerken. Prachtige muziek.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren