Games With Gold Maart 2017

Achtergrond | -

Februari is natuurlijk maar een kort maandje, dus het is alweer bijna tijd voor maart! En uiteraard is in de laatste week van de maand dan weer de onthulling van de Games With Gold. Larry Hryb heeft elke maand de primeur, en zoals jullie van me gewend zijn, verschaf ik jullie weer wat extra informatie over de games die ons te wachten staan. Wat heeft maart in petto aan gratis games?Als Microsoft alleen deze game weg zou geven, zou het al een erg goede maand zijn voor Games With Gold. Niet alleen omdat Borderlands 2 genoeg content heeft om je de hele maand maart zoet te houden, maar vooral omdat het simpelweg een van de beste games is van de vorige generatie. Borderlands 2 is een sequel zoals deze horen te zijn. Het neemt alles wat al aanwezig was in zijn voorganger en verbetert zich op ieder vlak. Meer interessante quests, meer afwisseling, meer loot en ga zo maar door.

In een uitgebreide campaign neem je het op tegen een van de beste villains van de afgelopen jaren, Handsome Jack. Als 'vault hunter’ ben je op zoek naar de mysterieuze inhoud van vaults; geheimzinnige locaties gebouwd door aliens. Al snel wordt het echter je doel om te voorkomen dat Jack zo'n vault opent. Het verhaal om hem neer te halen is bijzonder grappig, wat met name terugkomt in de dialogen tussen de verschillende personages. Over personages gesproken, daar bevat de basisgame er vier van die speelbaar zijn. Allemaal zijn ze op interessante wijze uit te bouwen tot gevarieerde moordmachines afgestemd op jouw voorkeur. Deze shoot & loot geeft je zo veel wapens tot je beschikking dat het overweldigend is.

Ook veelgeprezen zijn de diverse DLC-packs van Borderlands 2. Deze verhogen de levelcap en brengen uiteraard vette nieuwe quests naar de game. Allerlei thema's komen voorbij, maar met name Tiny Tina's Assault on Dragon Keep is de moeite waard. Hierin verandert de game in een fantasy-setting waarin de spelers levende pionnen worden in een potje Dungeons and Dragons. Houd dus zeker in de gaten of de seasonpass van Borderlands 2 binnenkort in de sale voorbij komt! Dit is vaker het geval bij games die worden weggegeven bij Games With Gold.

5 jaar na de originele release is deze game nog steeds fantastisch. De cell-shaded graphics zien er nog steeds prima uit en het schiet nog altijd lekker weg. Einzelgangers hebben hier een prima game aan die tientallen uren duurt om door te spelen, maar voor echte liefhebbers houdt het daar niet op. Sowieso maakt de coöp het met twee tot vier spelers het nóg een stuk leuker. Helemaal in de ultimate vault hunter mode, een new game + waarin alles draait om meer uitdaging, betere loot en raid bosses. Zo veel games met dergelijke coöp zijn er niet speelbaar op de Xbox One en Borderlands 2 is wat dat betreft nog steeds een briljante ervaring.


Uitgever 2K geeft naast Borderlands 2 nog een retailgame weg aan bezitters van een Xbox Live Gold abonnement. Evolve is een game met een aparte levensloop. De game begon veelbelovend met een flinke marketingcampagne die de opzet van de game goed verkocht. In verschillende arena's worden 5 spelers losgelaten in online multiplayer potjes. Vier hunters nemen het op tegen een gigantisch monster. Deze begint relatief zwak en klein, maar door wat prooien op te vreten evolved het monster al snel naar angstaanjagende proporties. Een cool concept, maar de bleek na de release niet heel lang succesvol. Vreemde DLC-praktijken en een concept dat snel ineen stort als er niet wordt samengewerkt waren hier belangrijke redenen van.

Vandaar dat de pc-versie van Evolve sinds een half jaar free to play is geworden. Dit heeft de spelersaantallen doen stijgen en weer een beetje nieuw leven in de game geblazen. Ook op de Xbox One is het vanaf volgende maand de game uit te proberen voor de lage prijs van niets. Aan DLC zal het je in ieder geval niet ontbreken, aangezien het de ultimate edition van de game betreft waar alle extra content bij inbegrepen zit.

De vier hunters spelen ieder een andere class, personages met specifieke wapens en vaardigheden. Ze nemen allemaal een andere taak op zich en sporen het monster op, proberen hem te vangen en vervolgens af te maken. Ook de speler die het monster bestuurt heeft verschillende opties. Verschillende monsters met bijbehorende skillsets veranderen de dynamiek van de potjes en bieden wat afwisseling. De jagers zien de game vanuit een first person perspectief en spelen een shooter met interessante wapens. Door te spelen level je en unlock je steeds meer personages en items en zo kan Evolve je best een tijdje vermaak bieden. Al met al is het zeker een game om een kans te geven, op voorwaarde dat je het met een groep bekenden speelt. Ervaring wijst uit dat onbekenden niet goed genoeg communiceren om een kans te maken tegen de grote bakbeesten en binnen enkele ogenblikken eindigen als monstervoer blijft niet heel lang leuk.


Genoten van Resident Evil 7 of P.T? Dan ligt Layers of Fear misschien ook wel in je straatje. Het is een indiegame waarin je in de virtuele schoenen stapt van een gestoorde kunstenaar. Hij wil zijn meesterwerk voltooien in een griezelig, victoriaans huis dat ook nog eens verandert naarmate je er meer van ontdekt. Zo wordt het huis bijvoorbeeld anders aan de hand van hoe jij de camera laat draaien. Deze psychedelische horror-game speel je in first person en zou je niet langer dan een uur of vijf moeten duren om door te spelen.


In die vijf uur wordt je getrakteerd op een paar lekkere jumpscares en wat ranzige taferelen. De game is vrij duidelijk geïnspireerd door P.T, de demo die een tijd terug verscheen voor het inmiddels (helaas!) geannuleerde Silent Hill. Deze 'playable trailer' werd echter zo goed ontvangen dat het een aantal games heeft geïnspireerd om een vergelijkbare setting te gebruiken. Laters of Fear is er hier een van, maar het heeft toch een eigen smoel. Gordijnen dicht, licht uit en spelen maar!


Heavy Weapon is de laatste game van de Games With Gold van maart. In de tweede helft van de maand hengel je deze Xbox Arcade game uit 2007 binnen. Je haalt daarmee een 2d-shoot 'em up binnen. Met je linkerpookje stuur je jouw tank van links naar rechts op het scherm en met de rechterstick schiet je alle vijanden uit de lucht. Het is een oldschool opzet van een game en heeft verder niet veel om het lijf. Je verzamelt power-ups om sterkere aanvallen af te schieten en ploegt je door hordes aan vliegtuigen, raketten en andere vijanden die op je worden losgelaten. Zo kom je uiteindelijk terug bij eindbazen die nog wat meer van je behendigheid eisen.


Aan de game is helaas wel af te zien dat we te maken hebben met een spel uit 2007. De HUD-elementen zijn verouderd en ook het spelconcept als geheel is niet heel diepgaand of boeiend. Bovendien hebben we de afgelopen jaren best wel wat soortgelijke games uit de indie-hoek zien komen met een unieke twist op dit concept of een gelikte vormgeving. Dat zijn zaken waarover Heavy Weapon niet echt lijkt te beschikken.

Conclusie
Maart 2017 wordt een sterke maand voor Games With Gold. Twee grote AAA games zullen wat gigabytes van je harde schijf gaan innemen. Evolve is niet heel enthousiast opgepakt en is gratis echt wel de moeite waard om met wat vrienden in te duiken. Borderlands 2 daarentegen is een echte must voor iedere liefhebber van shooters, loot of gewoon een tof verhaal. Layers of Fear duurt slechts een paar uurtjes, maar de ervaring is intens! Dat Heavy Weapon het minst de moeite waard is, maakt dan niet eens zo veel uit. De backlog wordt met de andere drie titels wel weer voldoende aangevuld.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.