1. Forum
 2. Animé en Manga Algemeen

Re: Animé en Manga Algemeen

Hell no. Zodra de boel op gang komt (oftewel wanneer de conflicten ontstaan) wordt het echt tof om te kijken. Vorige ep (15) was ook weer erg tof.

Heb overigens net Berserk en Kino's Journey afgekeken.

Dat eind van Berserk :S…
 • Hell no. Zodra de boel op gang komt (oftewel wanneer de conflicten ontstaan) wordt het echt tof om te kijken. Vorige ep (15) was ook weer erg tof.

  Heb overigens net Berserk en Kino's Journey afgekeken.

  Dat eind van Berserk :S…
 • Ik weet niet, meestal gaat het ook om de stem en charme van de personage zelf. Bij veel series vind ik de personages wel leuk, grappig of cool om de dingen die ze dan doen.

  Harima, Tennouji, Midori en Lala van School Rumble, Kagura en Tomo van Azumanga zijn de grappige personages. Rock Lee, Neij en Shino van Naruto, Major en haar partner van GITS, Guts en Casca van Berserk zijn bijvoorbeeld de coole personages :)

  En ohja, ik heb Bleach opgepakt vanaf 4 en nu ben ik al bij 7 ^^D
 • Ik niet.

  Maar jij bent voorzover ik weet naast mij wel de enige die Welcome to the NHK! heeft gekeken. Wat vond je er van?
 • Iemand Ergo Proxy gezien? Ben van plan die wellicht te gaan kijken nu Welcome to the NHK! is afgelopen.
 • Al jammer genoeg heb ik al 14 volumes in het Engels :P
 • met kw :P
 • Kai idd. "Deel 1" eindigde al in 2006.

 • Ik kijk momenteel naar .


  Heel toevallig de live-action film met Tatsuya Fujiwara (o.a. bekend van Battle royale, Battle royale: Requiem & de Death note films) online tegengekomen. Blijkt dat de films gebaseerd is op de manga en anime.

  Kaiji gaat over een gokker genaamd Kaiji die torenhoge schulden open heeft staan die hij onmogelijk kan terugbetalen aan zijn schuldeiser. Deze schuldeiser stelt voor dat hij op het schip 'Espoir' aan boord moet en mee te doen aan een gokevenement. De schuldeiser vertelt niet erbij wat voor gokspel de participanten moeten spelen, noch wordt er verteld wie de organisatoren en sponsoren zijn. Wat wel duidelijk naar voren komt is het feit dat Kaiji in 1 nacht van al zijn schulden verlost kan zijn. Echter, er is een addertje onder het gras. De inleg is niet alleen geld, maar ook de speler's eigen leven…


  De character design is een beetje apart, maar daar wen je wel aan. De animatie en beeldkwaliteit zijn nog prima. Het verhaal is echt superinteressant. A battle of wits a la Death note meets Saw. Veel spanning, suspense, drama, twists en cliffhangers. Nog nooit was gokken zo spannend en energy draining geweest.

  Echter, de anime promoot op geen enkel moment het gokken. De anime laat juist zien wat voor negatieve impact gokken op iemands leven kan hebben en dat je nooit aan gokken moet beginnen. In de anime worden gokverslaafden afgebeeld als scum en low lives die onderaan de samenleving staan die hun verantwoordelijkheden en verplichtingen uit de weg gaan.

  De anime wil kijkers waarschuwen voor de consequenties van het gokken. Die anime is goed te vergelijken met moeders: moeders hebben ook het beste met je voor, proberen je altijd de les te lezen en proberen d.m.v. harde, maar realistische woorden en voorbeelden je uit de problemen te houden en in goede banen te leiden.

  Echter, de anime laat ook zien dat wanneer je toch in de problemen raakt, je nooit de hoop moet opgeven op een beter leven. Voorwaarde is wel dat je er hard voor moet werken. Kaiji is precies zo'n jongen die in zijn hele leven nog nooit iets gepresteerd heeft, nooit hard gewerkt heeft, de waarde van het geld niet kent, en bang is verantwoordelijkheden en eigen beslissingen te nemen. Echter, wanneer hij in het nauw gedreven wordt, komt zijn wil om te leven naar boven.

  Op dit moment heb je de Kaiji manga, 2 seizoenen anime TV-series en 2 live-action films. Seizoen 1 heeft in totaal 4 story arcs. De beste arc is IMO arc nummer 1. Ik ben nu bij arc nummer 4.


  Deze anime is een must watch voor mensen die van anime zoals Death note houden en niet bang zijn een beetje bloed te zien.
 • das knap.
 • Geen Dragonball super vandaag #klaagnederlander
 • Hopelijk komt er snel een nieuwe sword art season. De games worden wat eentonig nu.
 • Ik raad iedereen aan om Dragonball super te kijken. De eerste 2 saga's wel skippen , dat zijn gewoon de eerder uitgekomen films.
 • Van Sket Dance blijven de Huang chapters het tofst.
  Bedoel je afleveringen wat de personages allemaal hebben meegemaakt? Als je dat bedoelt vind ik het zelfde als jij :)
 • Nette lijst, van Tsubasa zou ik de manga ook aanraden. Zelf heb ik als fan van de manga de anime gedropt omdat ik nogal teleurgesteld was
  Dankje. Ik ga denk ik wel de manga checken als ik klaar ben met de anime en ook als ik tenminste tijd, want ik heb nog te veel anime gedownload die ik nog niet heb bekeken xD

  Maar jammer genoeg zijn er teveel animes die niet zo goed zijn als de manga :(
 • Van Sket Dance blijven de Huang chapters het tofst.
 • Nette lijst, van Tsubasa zou ik de manga ook aanraden. Zelf heb ik als fan van de manga de anime gedropt omdat ik nogal teleurgesteld was
 • En awesome geluidseffecten XD!

  Zawa…zawa…zawa…zawa~~~~
 • en mannelijke mannen
 • [size=2]Hai ik kijk naar anime al een heel lang tijdje.

  [/size]
  [size=2]Ik volg momenteel deze animes:

  [/size]
  [size=2]One Piece: Ik zou zeggen dat ik deze serie de beste vind van alles wat ik heb bekeken.

  [/size]
  [size=2]Hunter x Hunter (2011): dit is gewoon een heel erg vette serie.

  [/size]
  [size=2]Kamichu!: Dit is een slice of life anime, maar er zit ook wat comedy in. Als je dat soort animes leuk vind zou ik deze zeker een keer bekijken.

  [/size]
  [size=2]
  [/size]
  [size=2]
  [/size]
  [size=2]
  [/size]
  [size=2]
  [/size]
  [size=2]
  [/size]
  [size=2]
  [/size]
  [size=2]
  [/size]
  [size=2]
  [/size]
  [size=2]
  [/size]
  [size=2]
  [/size]
  [size=2]
  [/size]
  [size=2]Arata Kangatari

  [/size]
  [size=2]Tengen Toppa[/size]
 • Ik volg sinds het begin: Attack on Titan, (

  Ben sinds paar dagen geleden begonnen met Fairy Tail en ben zeer over de indruk van deze Anime.

  :'D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren