1. Forum
 2. Leeft iedereen nog?

Leeft iedereen nog?

Ligt het aan mij of is InsideGamer echt superdood na de nieuwe update? Het was nog nooit zo saai en stil op de frontpage. Of post iedereen ergens anders waar ik niet van weet? :D
 • Heel simpel; het lukt me niet meer om in te loggen via mijn mobiel en dat was de enige plek waarmee ik op IG zat. Daarnaast kan ik niet meer zien hoeveel reacties er bij een artikel zijn, dus ik word niet meer geprikkeld om de artikelen te openen en een comment te plaatsen. Dit is in ieder geval de reden dat ik minder vaak te vinden ben op IG. Ik vind het geheel sowieso nogal onoverzichtelijk, maar dat is ook erg persoonlijk.

  Het lijkt erop alsof het bij gamer.nl wel ietsjes drukker is de laatste tijd, maar dat kan mijn verbeelding zijn.
 • Ik vind echt dat Insidegamer een wanproduct heeft afgeleverd. De frontpage is niet meer overzichtelijk en het is inderdaad een een rare keuze om het aantal reacties niet meer te laten zien bij artikelen op de frontpage.

  Ben alleen bang dat Martin en Dennis het zelf niet zo zien ;)
 • @buutvrijAtDeGroteEik Qua traffic merken we er in ieder geval niks van. We merkten over de afgelopen jaren dat mensen de site anders gebruikten en 'm daarom ook anders hebben ingedeeld. Ook omdat we niet 'ook weer een gamesite' willen zijn.

  Daarnaast zijn we uitgegaan van mobile first, waar daar komt het grootste gedeelte van het bezoek vandaan. Mobiele design wordt getuned en daarbij worden ook het aantal reacties op artikelen weer zichtbaar. Niet dat we daarom niet kijken naar desktop. Dus alle feedback is welkom en waardevol voor ons en nemen we graag mee.

  Technisch moet er nog een hoop gebeuren, en daar zijn we zelf ook niet happy over, maar daar wordt aan gewerkt…kan het helaas alleen niet zelf :)
 • @MartinVerschoor Ik vind het vooral storend dat je niet kunt zien hoeveel er gereageerd wordt op de FrontPage op de artikelen.

  Pas zodra je op artikelen -> nieuwsarchief klikt is het een stuk duidelijker. Ook deze 'nieuwste forum topics' zou ik graag op de FrontPage zien, dan ziet het er ook meteen een stuk drukker bezocht uit.
 • @Robskeee Ja, die gaan we aanpassen. Nog een goede vorm voor vinden.
 • @MartinVerschoor

  Mobile first? Het is onmogelijk om te reageren op mijn mobiel wanneer ik niet desktop mode aan heb staan
 • @san5324 Ja, I know…ik zou willen dat ik het zelf zou kunnen fixen, maar ben ook afhankelijk van…
 • @Martin Verschoor
  Mobile first is een term van jaren geleden. Er is tegenwoordig geen "first" meer. Alle schermen moeten en kunnen evenveel prioriteit krijgen en even goed werken. Er is ook geen reden om iets "first" te stellen. Je kunt het net zo goed tegelijk aanpassen.

  Daarnaast wil ik jullie meegeven om "pop-in" (geen pop-up) van advertenties te voorkomen, voornamelijk op mobiel. Het is behoorlijk storend om een site te bezoeken, deze geladen is en je op een nieuwsbericht wilt klikken, maar deze opeens naar beneden schiet omdat er tussen de artikelen opeens een advertentie wordt geladen. Ik zou daar dan sowieso een container omheen zetten die dan de ruimte voor die advertentie al reserveert, voordat deze geladen is.

  Ik bedoel dit overigens opbouwend hoor. De mobiele versie is al een stuk beter geworden. Verder zou ik nog wat dingen aanpassen, maar dit heeft meer met smaak te maken, dus daar heb je helemaal niets aan.

  EDIT: Nu weer teruggedraaid?
 • @CerandoX.nl
  Daarnaast is Mobile First een leus die slaat op het indelen van je CSS en opbouw van je site; op die manier laad je enkel delen van de site die echt nodig zijn aangezien de mobiele versie de simpelste is. Totaal verkeerd gebruik van die term dus. Ik bezoek enkel via desktop, maar pop-in is idd het irritantste wat er is. Ergerde me er bij PixelCake ook groen en geel aan.

  Ik gebruikte het aantal reacties op een nieuwsbericht altijd om te kijken welk bericht echt interessant was. Een snelle filter zeg maar. Als ik nu kijk moet ik eerste een kleine tien titels lezen en dan maar hopen dat ik ze allemaal snap om de echt interessante nieuwsartikelen eruit te halen. Oftewel, ik lees niks meer.
 • Ik vind het zelf ook een hele onoverzichtelijke site geworden.
  Voorheen pikte je de interessante nieuwsartikelen er zo uit, maar nu is de frontpage veel te druk geworden met plaatjes en tekst.

  Ook is de site trager geworden. Als ik een reactive plaats dan duurt het minimaal 20 seconden voordat het geplaatst is….

  Verder heb ik een nieuwe gebruikersnaam moeten aanmaken. Ik kon niet meer inloggen met mijn oude naam.
 • Vind de nieuwe lay-out van de site best prima, maar er moet technisch inderdaad nog wel redelijk wat aan gebeuren (zoals hierboven al vermeld wordt).
  Het is de laatste tijd wel een dooie bedoeling, dat zeker.
 • Gelukkig is traffic niet afgenomen, zoals de OP vond ik het ook aardig rustig worden hier.
 • Onoverzichtelijk door dat alles wit is, het is moeilijk te lezen, ik herken de leden niet meer, de profiel plaatjes mogen groter, het inlog systeem is lastig, waar is mijn level 23 gebleven?, en ja waar is iedereen!…

  Dit zijn mijn min punten…
 • Ik ben destijds met een groepje oud IG-ers naar Pixelcake verhuisd, maar die site is inmiddels dood en de community is nu versplinterd. Een aantal mensen zit alleen nog in app-groepjes, een deel is naar Button Bashers verkast (maar dat is vooral een retro en verzamelaarsforum) en er zitten nog wat mensen op gamingforum.nl.

  Ik ben nog lid hier, maar vergeleken met een gloriedagen van IGF (2003-2010) is het hier echt compleet uitgestorven. Misschien niet qua pageviews of frontpage-trolls, maar op het forum wel. En dat vind ik echt jammer want ik ben echt een forum-dier. Ik heb ook geen zin om te reageren op een bericht van 3 weken geleden en dat er dan drie weken later weer op mijn reactie wordt gereageerd ofzo.
 • @Jalf Weet je wat ik nog het meest jammer vind? Dat telkens dat als we met feedback of een kritische noot komen, elk redactielied van IG komt met hetzelfde standaard praatje: "het aantal bezoekers is niet afgenomen".

  Als je kijkt naar wat IG 10 jaar geleden was, en wat het nu is, dan kun je toch niet concluderen dat een aantal mensen bij IG het goed gedaan heeft? Je gaat mij niet vertellen dat in een wereld met Facebook, Twitter en andere online platforms, waar comments, posts en reaguursels nog steeds piekt (kijk eens naar Dumpert), dat het dan niet aan de keuzes van IG ligt dat het hier niet meer gebeurd?

  Ze houden zelf trots vast aan "het aantal bezoekers", maar dit is toch gewoon mis-management? Je had zoveel meer bezoekers EN interactie kunnen hebben, als je deze website goed had ingericht.
 • @buutvrijAtDeGroteEik

  Het zijn de views die centjes in de la brengen, dus op zich niet zo gek dat ze zich daar op blind staren, maar IG had ooit een enorm grote en actieve community. Lijkt me toch leuker dat je stukjes schrijft voor mensen die ze ook daadwerkelijk lezen en er met elkaar over in discussie gaan op het forum ipv al die dooddoeners van fanboys die je vandaag de dag de frontpage ziet vol trollen…
 • Daarnaast is het een slechte zaak dat het bezoekersaantal hetzelfde blijft. Er zit volgens mij geen groei in de website. Vandaar dat er ook zoveel dubbel functies zijn bij IG, PU en Gamer.

  EDIT: Mocht je een aantal websites geloven dan is het bezoekersaantal meer dan gehalveerd in vergelijking met 2009. Sterker nog gamer.nl is nu groter dan insidegamer.nl.

  IG maakte ontzettend veel video content 10 jaar geleden. Hier hadden ze beter in kunnen investeren dan een TV uitzending. Door de opkomst van YouTube hadden ze mee kunnen groeien, maar ook door de opkomst van Facebook, Twitter en andere Social Media. Hier is wat weinig meegedaan.
 • "vroegah" was het forum niet bij te houden zoveel reacties, nu is het gewoon dood, kijk dit topic, 15 reacties.

  wellicht ook handig dat als er iemand op je reageert dat je daar een melding van krijgt, houdt de discussies levend. Lijkt mij een functie waar je niet over na hoeft te denk toch?
 • Ik reageer bijna nooit meer omdat ik op mijn mobiel en ipad niet kan inloggen, dat kon ik op de oude site ook al niet, ik had gehoopt dat dit was opgelost maar helaas niet dus, ik zit nu dus op mijn desktop pc. Ook had ik gehoopt dat al die oud nieuws pop ups zouden zijn opgeschoond maar helaas, als ik bovenin op games druk staat er onder nieuwste games: EA sports Active 2 bovenaan! Zelfs EA sports Cricket 2002 staat in dat lijstje!! Bovendien deel ik de mening dat de site er belabberder uitziet dan ooit, veel te veel wit en veel te onoverzichtelijk. Sorry maar het is behoorlijk verknald. Hopelijk wordt het een en ander nog aangepast, ik vond het vroeger altijd een leuke site met Jelle maar het is wel fors achteruit gegaan hier sinds zijn vertrek! Zie jullie op PU misschien.
 • Opeens een stream op de website. Lekker man…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren