1. Forum
 2. [Officieel] Het Nederlands Elftal Topic

Re: [Officieel] Het Nederlands Elftal Topic

Oh Johnny…..
 • Oh Johnny…..
 • Lekker hoor.
 • Even snel tussendoor mensen.

  Foppe laakt ook Nordin Amrabat
  Door ROB HARTOG
  SCHAFFHAUSEN - De mythe van ‘kampioenenmaker’ is doorgeprikt. Foppe de Haan is ook maar een normale sterveling. Hij beschikt niet over een toverstafje waarmee hij teams knutselt die alleen maar hoofdprijzen pakken.
  afbeelding vergroten Foppe de Haan. FOTO PRO SHOTS
  De bondscoach van Jong Oranje wekte dinsdagavond in het Zwitserse Schaffhausen niet bepaald de indruk gebukt te gaan onder het verder afbladderen van zijn reputatie. Die kreeg vorige maand bij de mislukte deelname aan de Olympische Spelen al een flinke knauw.

  ,,Het gaat niet om mij,’’ sprak hij zorgelijk aan de rand van het veld waar Jong Oranje als regerend Europees kampioen verzuimde zich tegen Zwitserland te kwalificeren voor de play-offs van het EK, volgend jaar in Zweden. ,,Voor het Nederlandse voetbal is dit erg slecht. Je raakt achterop. Voor de ontwikkeling van deze lichting jonge voetballers is het waardeloos dat we er in Zweden niet bij zijn.’’

  De Haan vervolgt: ,,Je ziet het aan de groep die in 2006 en 2007 Europees kampioen werd. De meeste jongens hebben flinke stappen gemaakt. In deze fase van hun ontwikkeling is meedoen aan een groot toernooi belangrijk. Je doet heel veel ervaring op. Je leert veel meer dan je in oefenwedstrijden doet. Daarom sta ik hier met een waardeloos gevoel, want juist deze groep moet nog heel veel leren.’’

  Dat laatste is zonneklaar. Weinig spelers van Jong Oranje vormen op korte termijn een serieuze bedreiging voor het échte Oranje van bondscoach Bert van Marwijk. Met uitzondering wellicht van Dirk Marcellis, de centrale verdediger van PSV, die door een blessure de cruciale interlands tegen Noorwegen en Zwitserland miste. De rest is in de ontwikkeling nog niet zo ver dat al aanspraak kan worden gemaakt op een overstap naar de selectie van het Nederlands elftal. De Haan: ,,De meesten zijn er inderdaad nog niet echt. Dat gaat ook nog wel even duren.’’

  Namen noemde De Haan niet. Alleen Nordin Amrabat kreeg een veeg uit de pan. ,,Je hoopt dat een type zoals hij voorin een bal kan vasthouden en die dan op het juiste moment aflegt. Dat lukte niet. Daardoor gingen twee potentiële kansen verloren.’’ De spits van PSV speelde in Zwitserland, net als een paar dagen eerder tegen Noorwegen een draak van een wedstrijd. Het leek alsof hij oogkleppen op had. Hij had totaal geen oog voor zijn medespelers.

  Amrabat bezweek net als Lens en Emanuelson onder de druk. Dit trio behoort tot de meest ervaren en talentvolste spelers binnen de selectie van Jong Oranje. Anders dan bij hun club moeten zij de ploeg dragen, maar zijn daar mentaal nog niet rijp voor. Het drietal wil het té goed, té mooi en té solistisch doen, waardoor het effect averechts is. In dat opzicht is Jonathan de Guzman verder in zijn ontwikkeling. De Feyenoorder speelde in Zwitserland allerminst de sterren van de hemel, maar bij hem stond het teambelang wél voorop.

  De uitschakeling in Schaffhausen was vooral sneu voor Kenneth Vermeer. De keeper vertolkte een hoofdrol en hield Jong Oranje tot kort voor tijd met knappe reddingen in de race. Eerder al maakte hij tijdens de Olympische Spelen een prima indruk. Het is des te wranger dat de persoonlijke situatie van de doelman tamelijk beroerd is. Bij Ajax is hij derde keeper, uitzicht op veel meer heeft hij op korte termijn niet. Zijn optreden blijft vooralsnog beperkt tot speelminuten bij het belofteteam van de Amsterdammers. ,,Voor zijn ontwikkeling is dat niet goed,’’ weet De Haan. Vermeer erkent dat: ,,Vorig jaar heb ik het bij Willem II niet slecht gedaan. Ik moet veel keepen. Helaas zit dat er nu even niet in.’’

  :')
 • Pfff das echt minder voor hem ;(
 • Herstel: Nederland opent NIET tegen Japan.
 • Maar tegen Denemarken.

  Gunstige loting.
 • Ja dit is door Derksen naar buiten gebracht en sindsdien is het door iedereen opgepikt.
  Feit blijft wel dat Foppe dit heeft afgedaan als flauwekul. Dat Foppe zich nu terug begint te krabbelen dat het alleen maar om voetbalzaken ging wekt sterk de indruk dat hij zich nu wat ongeloofwaardig maakt. En de spelers? Die weten van niets.
  Vreemde gang van zaken.
  Hoezo krabbelt Foppe terug als ie met een andere verklaring komt dan het verhaal wat door VI naar buiten is gebracht, wat ie afdeed als flauwekul?

  Je maakt er een heel warrig, onlogisch verhaal van.
 • Net de samenvatting gezien op het nieuws.

  Vorm _O_

  Reflex was inderdaad mooi, maar we moeten wel realistisch blijven. Zo geweldig had hij nu ook weer niet gekeept. Het schot ervoor had hij eigenlijk gewoon moeten pakken, mjah… lengte zit hem niet mee… En daarnaast stond hij zo nu en dan verkeerd, zoals die bal op het lat en die afstandsschot na slecht uitverdedigen van Van der Wiel.
 • Toch jammer. Nu wordt het tijd voor Huntelaar om eens een stap hoger te gaan. Een club in een sterkere competitie zou hem beter maken.
 • Yay, v. Bommel terug. Daar ben ik zeer blij om.
 • je hebt brekers als Van Bommel nodig als je prijzen wilt pakken, een winnaar. Van Bommel is iemand, die kan in kutwedstrijden een doorslag geven, bijv als tegen Rusland waar niemand de leiding in het veld had. Je wordt geen wereldkampioen met alleen maar technische voetballertjes als Sneijder en van der vaart.

  Ik heb wel vertrouwen in van Marwijk bij het Nederlands Elftal, het is een coach die voor veel rust zorgt en met name ervaren spelers aan de praat krijgt. Als je het vergelijkt met Bassie, kan het alleen maar beter gaan, die heeft alleen maar voor onrust gezorgt en het minder gedaan dan zijn voorganger met meer materiaal.
 • Ik moet het nog maar zien of het onder Van Marwijk beter gaat. Het is voor een bondscoach extra zuur om bepalende, ervarende krachten als Van der Sar en Van Nistelrooij zien te missen. Op deze posities ga je niet alleen flink achteruit maar je levert ook ongelooflijk veel ervaring in.

  En ja wat Van Bommel betreft sta ik niet te springen van zijn terugkomst. Hij heeft gewoon nog te weinig toegevoegd aan Oranje, en als hij niet wordt geselecteerd of hij staat niet op z'n favoriete positie, bedankt hij voor Oranje. Dan weigert hij dus nog voor zijn land uit te komen. Van Nistelrooy heeft dit ook gedaan, maar dat is nog goed gekomen onder dezelfde bondscoach als waar hij problemen mee heeft gekregen.
  Bij Van Bommel niet, die voelt zich daar blijkbaar te groot voor. Hij voelt zich dus te groot voor Oranje, dan hoef ik 'm er niet meer bij.

  Ik weet vrijwel zeker dat het team nu aan hem wordt aangepast dat terwijl hij hele lange tijd is weggeweest. Laat hem dan maar lekker vechten voor zijn plek.
 • Had ook niks anders verwacht. Bert van Marwijk als bondscoach, die dan de schoonvader is van van Bommel. Tja.. dan is het enig sinds logisch

  Dat soort opmerkingen krijg je dan. Terwijl bijna iedere bondscoach Van Bommel zou selecteren.

  Tja… maar goed het is ook gewoon logisch. Iedereen weet dat hij het goed kan vinden met Van Marwijk. En dan is het ook logisch dat hij terug komt in NL elftal.
 • Had ook niks anders verwacht. Bert van Marwijk als bondscoach, die dan de schoonvader is van van Bommel. Tja.. dan is het enig sinds logisch

  Dat soort opmerkingen krijg je dan. Terwijl bijna iedere bondscoach Van Bommel zou selecteren.

  Tja… maar goed het is ook gewoon logisch. Iedereen weet dat hij het goed kan vinden met Van Marwijk. En dan is het ook logisch dat hij terug komt in NL elftal.

  Eerlijkgezegd weet ik niet waar je naartoe wilt gaan met beide reacties.
  Tuurlijk zou je zeggen van "familie blabla kom in NL elftal" , maar jij weet net zo goed als bijna iedereen dat Van Bommel in het Nederlands elftal hoort. Maar Van Marwijk moet ook verantwoording afleggen over de prestaties van het Nederlands Elftal. Als Van Bommel niet goed genoeg zou zijn zou van Marwijk hem zelfs niet selecteren, maar dat is niet het geval en dus is hij er bij. Maar dit gespeculeer zul je houden, ik zou zeggen get over it, alles beter dan een De Zeeuw, en ja ik klasseer van Bommel ook hoger dan Van Der Vaart in een basis-11 omdat die niets toevoegde aan dit 11-tal dat ik op het Ek heb gezien (dit zeg ik al vanaf de oefenwedstrijden ervoor). Van Der Vaart is een uitstekende individuele speler, maar het is niet de persoon die het NL 11-tal naar prijzen schiet, ik denk dat een Van Bommel een team op scherp houdt, net als Cocu dat vroeger deed. Overigens ben ik van mening als Van Bommel speelt, kun je Gio op linksback houden, zo is er nog een positie goed ingevuld.
 • Tja… maar goed het is ook gewoon logisch. Iedereen weet dat het een goede voetballer is. En dan is het ook logisch dat hij terug komt in NL elftal.
 • Ik heb even de inteviews nogmaals bekeken en het is dus zo.

  Foppe gaf vorige week tijdens de persconferentie nog aan dat hij Sno op zijn houding én zoals eerder aangegeven zijn voetballende kwaliteiten had aangesproken. Vervolgens kwam Sno na afloop van de wedstrijd tegen Willem II met de opmerking dat Foppe hem nooit op zijn gedrag had aangesproken.

  Nu kwam Foppe gisteren nog even terug op het 'incident' waarin hij vervolgens zei dat het toch ALLEEN om voetbalzaken ging. Zie je het verschil nu?
 • Precies, ik merkte dat ook al op. Reken maar dat die 2 zich misdragen hebben en over het paard getilde pseudo sterren zijn.
 • Liever geen Van Persie tegen die Australiërs, die voetballen hard. Persie is al veels te blessuregevoelig, een goede schop tegen die gekneusde rechtervoet en het is weer feest voor Arsenal.
 • Had ook niks anders verwacht. Bert van Marwijk als bondscoach, die dan de schoonvader is van van Bommel. Tja.. dan is het enig sinds logisch

  Dat soort opmerkingen krijg je dan. Terwijl bijna iedere bondscoach Van Bommel zou selecteren.

  Tja… maar goed het is ook gewoon logisch. Iedereen weet dat hij het goed kan vinden met Van Marwijk. En dan is het ook logisch dat hij terug komt in NL elftal.

  Eerlijkgezegd weet ik niet waar je naartoe wilt gaan met beide reacties.
  Tuurlijk zou je zeggen van "familie blabla kom in NL elftal" , maar jij weet net zo goed als bijna iedereen dat Van Bommel in het Nederlands elftal hoort. Maar Van Marwijk moet ook verantwoording afleggen over de prestaties van het Nederlands Elftal. Als Van Bommel niet goed genoeg zou zijn zou van Marwijk hem zelfs niet selecteren, maar dat is niet het geval en dus is hij er bij. Maar dit gespeculeer zul je houden, ik zou zeggen get over it, alles beter dan een De Zeeuw, en ja ik klasseer van Bommel ook hoger dan Van Der Vaart in een basis-11 omdat die niets toevoegde aan dit 11-tal dat ik op het Ek heb gezien (dit zeg ik al vanaf de oefenwedstrijden ervoor). Van Der Vaart is een uitstekende individuele speler, maar het is niet de persoon die het NL 11-tal naar prijzen schiet, ik denk dat een Van Bommel een team op scherm houdt, net als Cocu dat vroeger deed. Overigens ben ik van mening als Van Bommel speelt, kun je Gio op linksback houden, zo is er nog een positie goed ingevuld.

  Iedereen weet dat hij een goede speler is. Dat hoef je dus niet te vermelden. Hij had ruzie met de vorige bondscoach dus ging hij weg. Nu is er een nieuwe Bondscoach waar hij het erg goed mee kan vinden kortom dan is het gewoon meer dan logisch dat hij terug komt. Goed dan is die bondscoach ook toevallig nog zijn schoonvader. En anders als jan of alle man er stond dan was hij ook terug. Wat hij heeft sowieso nooit gezegd dat hij nooit meer voor het NL elftal zou spelen.
 • De voorlopige selectie hierboven is ook de definitieve.

  Mijn elf zouden zijn:

  ———-Stekelenburg
  Ooijer - Boula - Heitinga - Gio
  —-Van Bommel - De Jong
  Van Persie - VD Vaart - Robben
  ————–Huntelaar

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren