1. Vraag over aanschaf Digitale Piano.

Re: Vraag over aanschaf Digitale Piano.

Maar waarom zoek je per se een digitale piano? Niet dat je je tegenover ons hoeft te verantwoorden, maar ik ben gewoon nieuwsgierig wat er voor zorgt dat het per se een digitale piano moet zijn :P.
 • Maar waarom zoek je per se een digitale piano? Niet dat je je tegenover ons hoeft te verantwoorden, maar ik ben gewoon nieuwsgierig wat er voor zorgt dat het per se een digitale piano moet zijn :P.
 • Hallo,

  Niemand die ervaringen heeft met deze Entrada ? en wie zou deze maken ?

  heb conta ct gehad met de winkel, specificaties zien er goed uit …maar bij een technisch probleem tijdens de garantie periode ,worden voorrij kosten aangerekend en dat is wel vreemd , denk dat dit richting Belgie onbetaalbaar is .

  grt
 • Hallo,

  ondertussen zijn de weinige reacties over de Elektronische piano al enkele jaren oud….de Entrada !!

  zijn er ondertussen al meer ervaringen wat betreft de D110 Entrada digitale piano , je leest er weinig of niets van …ook volgens ik kan vinden op het internet , enkel te koop in 1 winkel in Nederland.

  grt
 • Mochten jullie nog op zoek zijn naar tips of zelfs reviews van digitale piano's dan kan ik deze site aanraden waarvoor ik schrijf.

  Een verschil tussen een digitale piano of keyboard vinden jullie hier terug http://www.bestedigitalepiano.nl/keyboard-of-digitale-piano-welke-is-beter/

  hopelijk is dit nuttig informatie voor jullie.
 • Ik kan je van weinig advies voorzien, maar check anderfs ook www.musicstore.de . Schijnt dat wanneer je belt, ze ook van Nederlandstalig advies kunnen voorzien. Sowieso is de website ook in het Nederlands te bekijken. Heb me die website in ieder geval aan laten raden en ook hun 'boek' (want dat is geen folder meer met 400 pagina's) valt zeker het nodige vergelijkingsmateriaal uit te halen.

  Even los van alle stats (want daar weet ik weinig van) die Hemmingway ziet er wel retemooi uit!
 • Ik heb ook een vraag welke digitale piano ik beter kan aanschaffen.

  http://www.thomann.de/nl/hemingway_dp501_at.htm (klik op de link)
  OF
  http://www.rockpalace.com/product/Aura- ... gn=beslist (klik op de link)

  Als je mij advies wil geven stuur een email naar Rubencr@live.nl
 • Heey Mensen,

  Mijn advies is als volgt.

  Ik ben maar net 1 jaartje bezig, maar begihn alsjeblieft gewoon met een echte piano! Een digitale is nauwelijks te vergelijken en het speelt totaal anders. sterker nog toen ik eenmaa verder kwam kon ik op een bepaald moment niet meer verder omdat ik juist een digitale had!

  Wat veel mensen over het hoofd zien is dat een echte piano wel 60 tot 100 jaar meekan en nauwelijks zijn waarde verliest! dat is toch heel anders dan een digitale die 5 a 10 jaar mee gaat.
  Oke er zijn betere, maar deze komen in dezelfde priojs al een echte, en dan vind ik het de moeite niet meer waard.

  Zelf huur ik een piano, omdat ik niet gelijk geld heb voor een nieuwe.

  voor 1350,- heb ik dus bij Clavis.nl een piano gehuurt uit 1980, hier is niks mis mee.
  deze piano moet ik dan minimaal 6 maanden huren, en na 60 maanden of als hij volledig betaald is is deze piano van mij.
  na die 6 maanden kan ik er bewijs van spreken mee stoppen en zit ik nergens aan vast.
  Ik betaal dus 36,00 in de maand en dit is incl. verzekering en 2x per jaar stemmen. (is dat zo duur?)
  En geluid is onzin je kunt er een halen met studiepedaal, dat scheelt aanzienlijk!

  oke nu het volgende waty het belangrijk maakt waardoor je heel anders gaat denken:

  een gebruikte piano heeft een groeicertificaat van 5 jaar, en een nieuw heeft er een van 10 jaar.
  Dit houd in dat als ik binnen vijf jaar die piano heb betaald en vervolgens 2500 duurdere piano haal, ik dan ook de aankoopwaarde van mijn oude terugkrijg en dat ik vervolgwens een nieuwe kan kopen van rond de 4000 euro! is dit een nieuwe piano dan wordt dit verlengd naar 10 jaar! ook hoef daarna geen huur meer te betalen en heb dan tien jaar de tijd voor 2500 te sparen, en daarna kan ik er weer 1 halen van 6500 bewijs van spreken die vervolgens de rest van mijn leven mee gaat, of doorspaar voor een vleugel want das de ultieme droom van een pianist toch?

  natuurlijk kun je ook gewoon blijven huren, maar ik denk dat dit voor velen een hele hoop scheelt.

  wees verstandig als je echt iets wil leren, koop/huur dan goed spul, dan leer je veel sneller, vwerder ben ik bezig met de Alfred's methode wat ik echt een aanrader vind, ben net jaartje bezig en denk dat ik met nog 6 maanden al fur elise en moonlight kan spelen dus dat gaat bij mij best hard. Ben nu bezig in het volwassenen boek 3, dus zeg maar met 1 jaartje nog heb ik de hele alfred's cursus geahd en bezit ik over de basis!
  maarja ik schijn dan ook wel beetje talent te hebben, en het zit dus ook in mijn familie.

  geotjes

  michiel

  maar een lang verhaal, en ik denk het beste advies!
 • Nou volgens mij scheelt dat niet heel veel hoor, een gewone piano hoeft niet meteen een vleugel te zijn.

  Maar mocht je er alsnog voor één gaan, veel plezier ermee! Heb er zelf ook één thuisstaan die toentertijd door m'n ouders is gekocht en ook al speel ik veel liever op een akoustische, is ie verder prima hoor ^^D.
 • @Mephisto_NL:

  Daarom denk ik ook dat een digitale piano mij meer aanspreekt. De ruimte die het inneemt is toch wat kleiner dan een acoustische.
 • Nee, ik denk dat je daar wel een punt hebt. Ik heb het ook geleerd/aangekloot op een akoestische piano, maar ik denk dat je zeker bij de goedkopere variant (waar ik die digitale piano dan maar toe reken) toch een bepaalde 'skill' niet leert om 'gevoelig' op een akoestische te spelen. Moderne digitale piano's kunnen (erg) goed klinken, maar het blijft natuurlijk maar een benadering.

  Een ander voordeel is natuurlijk ook dat een digitale piano een stuk minder plaats in beslag neemt. Het staat ook wat strakker.
 • Zie het btw ook zo: mocht je echt veel willen spelen, ook op feestjes ed: als je eenmaal goed kunt spelen op een 'gewone' piano schakel je zonder problemen over op een digitale. Andersom is dat niet het geval. Gewone piano's bespelen moet met een zekere nuance die digitale piano's niet hebben en dat maakt het zo ontzettend veel mooier.

  [/onbescheiden mening]
 • Ik ga voor de digitale piano omdat mijn vriend er ook een heeft, en die klinkt redelijk tot heel goed. Het enigste verschil is dat hij een Yamaha heeft, (weet niet meer precies welk model, maar iets met P.. dacht ik).

  Maar vooral het uiterlijk en de 'specificaties' die bij de Entrada staan spreken mij erg aan. Maar ik zal eens goed nadenken na jullie reacties.
 • Oke, bedankt voor jullie reacties. Ze hebben me wel goed geholpen. Weet nu waar ik goed op moet letten. Maar over de Entrada, specifiek de D100A, is die aan te raden voor iemand die een goede Digitale piano zoekt?
  Ik kan het je gewoon niet zeggen. Ik heb nog heel even op internet gekeken, maar ik kom gewoon bij de website van die winkel. Ik blijf het wat vreemd vinden van die reviews op die site, die allemaal wel rond dezelfde tijd zijn gepost. Bovendien is dit echt wel goedkoop, ook voor een digitale. Ik zou zelf toch wel eerder voor een bekender merk gaan, sowieso omdat ik nog niks heb gehoord.

  Maar, ik zou me als ik jou was niet zo op een bepaalde piano richten, maar gewoon een keer rustig rondkijken en luisteren in een muziekwinkel. Er zit er vast wel een bij je in de buurt.
 • Oke, bedankt voor jullie reacties. Ze hebben me wel goed geholpen. Weet nu waar ik goed op moet letten. Maar over de Entrada, specifiek de D100A, is die aan te raden voor iemand die een goede Digitale piano zoekt?
 • Mwa, zo dramatisch is het ook niet. Ik ben erg tevreden over mijn digitale piano, maar ik speel ook regelmatig op de 'normale' van mijn moeder. Ik vind het wel leuk om met de verschillende geluiden te experimenteren en het is absoluut niet zo dat het slecht klinkt. Mijn moeder was zelf ook best onder de indruk, omdat ze toch het idee had dat digitaal over het algemeen crap is.

  Maar, er zijn inderdaad ook elektrische/digitale piano's die inderdaad nergens naar klinken. De vriend van m'n moeder heeft zo'n redelijk klein keyboardje, en dat klinkt dus.. slecht. Ook moet je op mogelijke dynamiek letten. Op dat apparaat klinkt elke toon even hard, hoe hard of zacht je er ook op drukt. Als je net begint, boeit je dat misschien niet, maar geloof me dat het na verloop van tijd enorm irritant wordt.
 • Van die aanslag valt toch te zien wat voor electische piano je hebt hoor. Op de mijne gaat dat heel goed, maar die koste dan ook wel rond de 4000euro. Natuurlijk niet zo goed als een gewone maar toch. En dat zoveel moeten laten stemmen is heel irritant en duur.

  Die van mijn huisgenoot is dus inderdaad ook rond de 4000 eu en je hoort jezelf al zeggen dat het nog steeds niet zo goed is als een gewone.

  Oftewel, helemaal eens met Wexxle, dat volume boeit echt geen flikker. Volume verhogen is trouwens onzin?

  Er zijn meer dan genoeg piano's gratis op te halen, mijn huisgenoot (dezelfde met die tering dure stage/elec./digit. piano heeft er ook eentje via via naar zn kamer gesleept.
 • Wil je pianospelen om het pianospelen of pianospelen om straks remixes en zo te maken? Eerste geval: koop toch een gewone piano/haal ergens gratis op en laat hem stemmen. Dan kun je mss niet 24/7 pianospelen maar de ervaring leert (heb van mn 6e tot mn 18e piano gespeeld) dat je daar met schema's makkelijk om kunt werken. Geluid is bovendien mooier.

  Tweede geval: synthesizer zoals reeds gezegd.
 • De winkel bestaat in ieder geval <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" /> .
  Dat kan ik bevestigen, die winkel ligt 50 meter bij m'n huis vandaan. :P

  Is trouwens prima met het OV te bereiken, ongeveer 10 minuten lopen over 1 rechtstreekse weg vanaf station Wezep.
 • Maar Digitale en Elektrische piano, scheelt dat veel in kwaliteit/prijs?
 • En ten tweede: gratis? <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />

  gratisoptehalen.nl

  verder is een synthesizer altijd een betere aanschaf dan een elektrische piano als je bv ook opnames wilt maken of compositie wilt doen. Deze zijn echter aan de prijzige kant maar kunnen daarentegen weer erg goed allerlei soorten piano's en omstandigheden emuleren. verder ben ik het met Bram eens, de real deal is altijd beter. En stemmen hoeft maar een keer per jaar nadat de piano is geacclimatiseert that is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren