Forum FAQ - Eerst lezen! (gesloten)

Level %

Nog XP voor level


Posts:

Allereerst, welkom op het PlayStation Portable forum van InsideGamer! Als je hier voor het eerst bent, lees deze FAQ dan even door.

o_0 Wat is een PSP? Kan ik dat eten? o_0

Nee, een PSP, oftewel een PlayStation Portable is niet bedoeld om op te eten. De PlayStation Portable is de nieuwste (en tot nu toe de enige echte) handheld console van Sony. Hieronder de belangrijkste specificaties van de PlayStation Portable.

 • Processor: De PlayStation Portable is uitgerust met een Dual MIPS R4000 32 Bit Core processor. Deze processor draait op een kloksnelheid van 333 Mhz. In het officiële persbericht van Sony staat dat de PlayStation Portable voorzien is van 8 MB RAM geheugen. Er gaan echter geruchten dat dit naar 32 MB RAM opgeschoeft zal worden. Een laatste feitje: de bus bandbreedte bedraagt 2.6 GB per seconde.

 • Beeldscherm: De PlayStation Portable is voorzien van een breedbeeld (verhouding 16:9) TFT LCD scherm met verlichting. De resolutie bedraagt 480 bij 272 pixels. Om even te vergelijken: de Gameboy Advance heeft een resolutie van 240 x 160 pixels. Bijna twee keer zoveel dus.

 • Grafische mogelijkheden: De PlayStation Portable is voorzien van een volwaardige 3D chipset. De 256 Bit tellende bus van deze chipset draait op 166 Mhz en is voorzien van 2 MB videoram geheugen. Hierdoor is het mogelijk dat de PlayStation Portable tot 33 miljoen polygonen per seconde kan berekenen. Technieken als Skinning, Surface Tessellation, Clipping en Morphing zouden geen probleem moeten zijn.

 • Opslagmedia: De PlayStation Portable zal gebruik gaan maken van het opslagmedium UMD. UMD staat voor Universal Media Disc. Deze niet beschrijfbare UMD’s zijn 60 mm in diameter, werken op optische wijze, kunnen maximaal 1.8 GB aan data bevatten en hebben een transferrate van 11 MB per seconde. UMD’s zijn stukken goedkoper dan het opslagmedium waar de Gameboy Advance mee werkt. Hopelijk zien we dit terug in de prijs van de spellen.

 • I/O: De PlayStation Portable ondersteunt het medium Memory Stick Pro. Dit medium is ontworpen door Sony, er zijn echter ook third party ontwikkelaars, je zit dus niet persé vast aan Sony Memory Sticks. Memory Stick Pro’s kunnen maximaal 1 GB aan data bevatten. Daarnaast zal de PlayStation Portable ook USB 2.0 gaan ondersteunen en is backwards compatible met USB 1.1.

 • Netwerk mogelijkheden: Multiplayer behoort tot de mogelijkheden met de PlayStation Portable aangezien Wireless LAN zal worden ondersteunt. Hiermee lijkt de weg naar Internetten op je PlayStation Portable open te staan.

 • Overige mogelijkheiden: De PlayStation Portable is in staat om MPEG-4 gecodeerde films af te spelen. Op een UMD zal 2 uur hoge kwaliteit (vergelijkbaar met DVD kwaliteit) en 4 uur gemiddelde kwaliteit (vergelijkbaar met TV kwaliteit) film passen.

  :] Ik weet nu wat een PSP is, wat kan ik in dit forum kwijt? :]

  Bijna alles wat betrekking heeft tot de PlayStation Portable. Ja, bijna alles. Wat niet mag lees je een stukje verderop. In dit forum kan je alles kwijt over de PlayStation Portable zelf, de games en de accessoires voor de PlayStation Portable. Voordat je een topic plaatst, gebruik eerst even de zoekfunctie om te kijken over er niet al een overeenkomstig topic bestaat. Als dit niet het geval is, ga je gang!

  :) Ik heb een vraag over de PSP waar ik een nieuw topic over wil openen, mag dat? :)

  Om het overzicht te behouden hebben we ervoor gekozen om enkele topics te maken speciaal voor alle vragen en antwoorden. Zo is er een topic waar je terecht kunt als je niet weet welk spel je moet kopen, een algemeen vraag en antwoord topic en handige topics over Firmware & Homebrew en Video Convertatie. Voor al je vragen kun je dus in de doorvoor gemaakte topics terecht.

  :) Ik wil een nog niet bestaand topic openen over een spel, mag dat? :)

  Ja, dat mag. Sterker nog, graag zelfs! Als je een topic over een spel wilt openen, probeer dan zoveel mogelijk informatie over dat spel in de openingspost te vermelden. Verzamel nieuws, screenshots, een (p)review en/of andere informatie over het spel. Let op: als je media (tekst/beeld/geluid) van een andere site en/of persoon gebruikt, moet je wel even de bron vermelden. Afbeeldingen zeggen meer dan duizend woorden. Screenshots/art/foto’s kunnen dus een aanvulling op een topic zijn. Het kan echter ook te gek, plaats dus geen 100 screenshots in één post.

  :S Je zegt dat bijna alles mag, wat dan niet? :S

 • Warez, oftewel illegale software. Je mag er niet om vragen, je mag ze niet aanbieden, je mag niet naar sites/servers verwijzen waar informatie en/of warez worden aangeboden, je mag er zelfs niet over praten. Respecteer het werk van de ontwikkelaar en betaal hiervoor.

 • Spam, oftewel reclame. Je mag geen spam plaatsen. Een link naar een nieuwsitem, mits het betrekking heeft tot de PlayStation Portable, mag natuurlijk wel. Maar ga hier niet je eigen site/product promoten. Er geldt één uitzondering. Mocht je bezig zijn met het ontwikkelen van een eigen spel voor de PlayStation Portable mag je hierover een topic openen om het spel te laten testen/reviewen.

 • Flames en Fanboy gedrag, oftewel overdreven opkomen voor je favoriete console of het zwart maken van andere consoles. Dit wekt irritatie op bij mensen die jouw mening niet delen en resulteert vaak in zinloze discussies. Niet doen dus.

 • Crossposting, oftewel dubbelposten in verschillende fora. Heb je een geweldig nieuwtje met betrekking tot de PlayStation Portable, mag je het gerust in dit forum posten. Maar post het dan niet nog eens in een ander forum. Als iemand anders het PlayStation Portable gerelateerde nieuwtje al in een ander forum heeft gepost, kan je dit melden aan een moderator of administrator. Hij of zij zal dit topic dan verplaatsen naar het dit forum.

 • Spullen te koop aanbieden. Je mag hier geen spullen te koop aanbieden. InsideGamer heeft hier een speciaal forum voor, het Exchange forum. Je mag hier wel om een waarde-indicatie vragen, maar de daadwerkelijke verkoop moet plaats vinden het Exchange forum.

  In het PlayStation Portable forum gelden ook de algemene forumregels. Deze regels kun je nalezen in de InsideGamer Forum FAQ. Je kan natuurlijk deze regels aan je spreekwoordelijke laars lappen. Dit zal echter resulteren in een gesloten of gewijzigde topic, gewijzigde post, een waarschuwing of, in het ergste geval, een ban. So, behave!!

  :@ Ik ben het niet eens met de beslissing van een moderator en/of adminstrator! Wat kan ik hier tegen doen? :@

  Dan zijn er twee dingen die je kunt doen. Je kan een topic openen in het Meldhok forum. Maar je kan ook gewoon contact opnemen met de moderator en/of administrator waar je het niet mee eens bent. Dit kan per mail of per PM, maar ook vaak via MSN, ICQ of IRC. Hieronder zie je wie de moderator(s) is/zijn van dit forum.

  ,_, 7threst: ,_,

 • Echte naam: Peter

 • E-Mail: 7threst@gmail.com

 • PM: Klik hier!


Om een reactie te kunnen plaatsen moet je ingelogd zijn.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.