Animé en Manga Algemeen

Level 19 96%

Nog 182 XP voor level 20


Posts: 2,424

Ik heb vandeweek de eerste 10 afleveringen van Bleach weer eens binnengehaald. Ben van plan deze serie binnenkort weer op te pikken.

Level 46 97%

Nog 906 XP voor level 47


Posts: 16,542

Ik heb net Kanon 2006 ep 6 gekeken. En hij was hilarisch. Elke ep is erg grappig, maar deze keer met dat film kijken was echt geniaal. "Its not that scary, see only his body is blown up" geniaal.

Bleach moet je zeker kijken. Maar wel wachten tot na ep 20 om echt te oordelen, want daarna wordt het pas tof.

Level 34 95%

Nog 772 XP voor level 35


Posts: 7,943

Kanon is zeker erg grappig, de humor in de serie is goed. De vorige ep ook, waar hij Makoto een porno-magazine liet halen XD. Ik vind de serie best goed, al ben ik benieuwd of het nog het Air-niveau haalt.

Overigens ben ik ook net Blood+ beginnen te kijken. Kan er nog niet veel over zeggen (tis nog een beetje saai, maar hé, tis het begin), al is het wel lekker bloederig.

Level 14 99%

Nog 25 XP voor level 15


Posts: 1,375

Overigens ben ik ook net Blood+ beginnen te kijken. Kan er nog niet veel over zeggen (tis nog een beetje saai, maar hé, tis het begin), al is het wel lekker bloederig.

Hou vol! Het wordt echt beter. Ben een blood+ fanboy :P Check men topic voor discussie!;

http://www.insidegamer.nl/forum/viewtopic.php?t=43670

Heb net His and Her Circumstances (Karo Kanojo No Jijou) afgekeken. Echt heel jammer dat er geen 2de seizoen is. Weet iemand waar ik de scanlations vandaan kan halen?

Level 46 97%

Nog 906 XP voor level 47


Posts: 16,542

Om dit topic maar weer leven in te blazen een nieuw onderwerp.

Welke anime heeft het mooiste/coolste/leukste char design? En is die mening ook een beetje verbonden aan hoe leuk je de personages vind of zijn er ook personages waar je geen kut aan vind, maar die wel goed getekent zijn?

Bij mij zit het allemaal wel een beetje verbonden al hoewel geen 100% correlatie om het maar even zo te zeggen.

Mijn lievelingschars zijn o.a. Luffy, Alucard en Hitsugaya. Luffy is vooral grappig getekent, maar soms op momenten ook erg cool. Toch zijn er nog wel mooiere chardesigns. Wel is het perfect voor de persoonlijkheid die het weergeeft.

Alucard vind ik ook toch vooral getekent naar zijn persoonlijkheid en geeft dat ook erg goed weer. Heel badass en soms een beetje 'waanzinnig'. Maar er zijn chars die ook hier er leuker uitzien.

Hitsugaya eigenlijk hetzelfde verhaal. Vooral zijn "You're annoying look" trekt me erg. Verder ziet hij er vooral ook met zijn bankai erg vet uit.

Level 29 95%

Nog 625 XP voor level 30


Posts: 6,016

Ik weet niet, meestal gaat het ook om de stem en charme van de personage zelf. Bij veel series vind ik de personages wel leuk, grappig of cool om de dingen die ze dan doen.

Harima, Tennouji, Midori en Lala van School Rumble, Kagura en Tomo van Azumanga zijn de grappige personages. Rock Lee, Neij en Shino van Naruto, Major en haar partner van GITS, Guts en Casca van Berserk zijn bijvoorbeeld de coole personages :)

En ohja, ik heb Bleach opgepakt vanaf 4 en nu ben ik al bij 7 ^^D

Level 34 95%

Nog 772 XP voor level 35


Posts: 7,943

De meeste personages vind ik vooral cool door het totaalpakket eigenlijk. Maar als we ze puur om hoe ze eruit zien gaan beoordelen...

Alucard is zeker een van mijn favorieten. Een klassieke badass look, compleet met lange jas en zonnebril. Hij steelt gewoon de show in de serie.

Guu uit Hale Nochi Guu vind ik er ook tof uitzien. Altijd die kenmerkende gezichtsuitdrukking, die nogal wel eens aan verandering onderhevig is. Als dat gezicht gaat lachen weet je dat de hel losbreekt, en haar schattige look is ook altijd erg funny.

En natuurlijk Lucy uit Elfen Lied. Zij ziet er weer uit als een klassiek Japans horrorpersonage, en ze werken het ook met verve uit. Die kwade ogen, die lage stem....zij is net zo badass als Alucard. Het past goed bij haar karakter en ze ziet er over het algemeen tof uit.

Voor de perverts; nee, dan doel ik dus niet op het feit dat ze vaak naakt rondloopt.

Level 46 97%

Nog 906 XP voor level 47


Posts: 16,542

Kanon 8 gister gekeken (9 is ook alweer uit) en de humor blijft als vanouds goed. De quote van "Marriage is also called the grave of ones life!" was echt geniaal. En ook hoe hij die ultra typische shouja (als ik het goed heb) manga afkraakte.

Maar er zat ook een grote maar aan deze ep. En dat is waar het verhaal nu heengaat. Opeens is makoto een alien achtig iets. Of iig geen 'normaal' mens. En was ze een oude vriendin van Yuuichi die haar toen had verraden ofzo waarschijnlijk en nu wil ze nog bij hem terug zijn al is het maar voor eventjes en ook is ze nog eens haar geheugen kwijt. Begint weer een beetje drama te worden waarvan ik zoiets heb van het is dat de humor zo goed is anders had ik de serie nu gedropt.

Level 34 95%

Nog 772 XP voor level 35


Posts: 7,943

Ze is geen alien, ze is een vos die Yuuichi redde toen hij jong was. In de eerste ep kan je haar in die vorm al zien rondlopen. Op een of andere manier is ze mens geworden omdat ze bij hem wilde zijn ofzo, en die grudge die ze heeft. De reden daarachter weten we nog niet. Er is sowieso allerlei bovennatuurlijke zooi aan de hand, Ayu, Shiori en Mai zijn ook al zo mysterieus.

En het drama zal wel komen, net als in Air (heeft een beetje dezelfde opbouw). En aangezien het drama in Air echt goed was (was een fucking wrak de dag erna, tof!) ben ik benieuwd naar hoe Kanon uitpakt. Ik ga de serie zeker niet droppen.

Level 21 98%

Nog 92 XP voor level 22


Posts: 3,202

Trigun en Trigun Maximum hebben van alle manga die ik ken de mooiste characterdesigns. Soms vraag ik me tijdens het lezen af hoe je het in hemelsnaam voor elkaar kan krijgen dat soort personages te bedenken en zo briljant in het verhaal te plaatsen. Veel mensen kennen Trigun van de Animé, maar moeten eigenlijk overstappen op de manga. Trigun Maximum is het 'vervolg' van Trigun, en is serieuzer van toon. De humor blijft er zeker in, maar het verhaal word beter, donkerder en eigenlijk gewoon briljant.

Level 46 97%

Nog 906 XP voor level 47


Posts: 16,542

Hmm misschien moet ik die nog maar eens kopen. Is Maximum dan nu ook al helemaal klaar? Zijn zeg maar alle delen te koop? Want de anime vond ik wel aardig, maar ik werd niet weggeblazen, vond Vash wel grappig, maar niet echt cool. Zeker na Alucard gezien te hebben. Dat niet doden is wel leuk, maar op een gegeven moment is het irritant.

Level 21 98%

Nog 92 XP voor level 22


Posts: 3,202

Nee, nog niet alle delen zijn uit in het Engels, en voor zover ik weet zijn ook nog niet alle delen geschreven. Van de engelse versie zijn er nu 10 uit, en in Japan werd in juli 2006 de 12de volume gepubliceerd.

Het verschil tussen de animé en manga vind ik enorm. Vash' houding komt in de manga niet alleen beter naar voren, maar is ook voor een groot deel leidend in het verhaal, dus ik vind het verre van irritant. Maar daar krijg je naarmate het verhaal vordert steeds meer begrip voor (echt!!). Maximum is gewoon een vervolg van Trigun, maar zoals ik al zei serieuzer van toon. De stuntelige en humoristische kant van Vash valt langzaam maar zeker weg wanneer de situaties steeds ernstiger worden en het verhaal naar de grote climax toe werkt. Persoonlijk vind ik het verhaal briljant, en vallen de 'irritaties' die ik net als jij had over Vash' karakter allemaal op zijn plek.

Naast de briljante stijl van Trigun, zou ik de manga's trouwens alleen al kopen vanwege de coverflips. Het is standaard dat Yasuhiro Nightow zijn covertekeningen aan de binnenkant nogmaals tekend, maar dan in belachelijke versie. Erg humoristisch! Kohta Hirano, mangaka van Hellsing, is overigens een enorme fan van Trigun.

Level 1 69%

Nog 8 XP voor level 2


Posts: 6

Nou ik zal dit topic ook maar even joinen dan :).

De animes die ik kijk zijn:

- Bleach (net mee begonnen ben bij epi 25 ofzo)

- Naruto alleen ga ik die stupid fillers niet kijken want ik kan mijn tijd wel beter besteden dan aan de fillers ik wacht wel tot het verhaal weer verder gaat

- Full metal alchemist waarvan ik alleen de film nog moet zien :)

Level 53 98%

Nog 520 XP voor level 54


Posts: 22,994

ga jij elk topic joinen of niet?

Level 46 97%

Nog 906 XP voor level 47


Posts: 16,542

Loool die Ryuujin is wel in zijn element vandaag. Heb je een kutdag ofzo dat je dat op iedereen af moet reageren :P

Maar een beetje gelijk heeft ie wel. Je kunt niet in 2 verschillende topics hetzelfde verhaal zetten. Zeker niet in hetzelfde forum. Je mag hier natuurlijk (graag zelfs) iets anders zinnigs posten. Maar 2x dezelfde post in verschillende topics is nog steeds spam.

Redactie
Level 33 95%

Nog 824 XP voor level 34


Posts: 7,750

Iemand Ergo Proxy gezien? Ben van plan die wellicht te gaan kijken nu Welcome to the NHK! is afgelopen.

Level 34 95%

Nog 772 XP voor level 35


Posts: 7,943

Ik niet.

Maar jij bent voorzover ik weet naast mij wel de enige die Welcome to the NHK! heeft gekeken. Wat vond je er van?

Level 14 99%

Nog 25 XP voor level 15


Posts: 1,375

NHK was lache, alleen werd er een beetje down van af en toe. Zag mijn eigen studentenleven er in terug :P Was netjes uitgewerkt en was verslavend om naar te kijken. Puik voorbeeld van een "slice of life" anime. Galgames FTW :D (googled flink wat bishoujo af)

@Ergo proxy

Damn weer zon typische japanse mind-fuck serie. Denk NGE. De animatie is zo goed dat bij het concert van Justin Timberlake en Timbaland fragmenten gebruikt worden als effecten. Voor de rest ownt het verhaal alleen verloopt het wat langzaam. Kvond Pino echt kawaii :P Check men profiel voor Real Mayor tekening :)

Redactie
Level 33 95%

Nog 824 XP voor level 34


Posts: 7,750

Welcome to the NHK! was zeker wel leuk. Veel afwisseling, maar toch de focus op de relatie tussen 2 personen. Werd er ook af en toe een beetje down van. Soort van alleen op de wereld gevoel soms, aan de ene kant wel lekker maar aan de andere kant ook kut. Zag er inderdaad ook wel wat stukjes van terug van mijn huidige studenteleven. Ik keek er elke week naar uit in ieder geval, lekker vrijdag/zaterdag kijken.

Stukje dat Yamazaki net doet of die die chick is in die MMORPG: _O-

@Ergo Proxy, NGE sounds good. Binnenkort maar eens beginnen daarmee dan.

Level 34 95%

Nog 772 XP voor level 35


Posts: 7,943

Stukje dat Yamazaki net doet of die die chick is in die MMORPG: _O-

Mooie actie was dat ja :D.

Ik vond Welcome to the NHK! een goede serie, ik keek hem ook altijd in het weekend (volg nu Pumpkin Scissors op die dagen).

Het verhaal wordt imo goed verteld en bevat een sterke dosis realisme. Down ervan worden...tja, zijn leven is nu eenmaal een teringzooi. Maar true, sommige delen waren echt messed up. Het was wel interessant om te kijken.

Misaki vond ik ook een tof personage, ze had altijd wel iets mysterieus op een realistische manier. Je wist maar zelden waar ze mee bezig was.

Level 53 98%

Nog 520 XP voor level 54


Posts: 22,994

Nou door jullie ben ik NHK maar eens gaan kijken net ep 1 gezien en het heeft mijn hele beeld van de serie meteen verneukt...

Level 46 97%

Nog 906 XP voor level 47


Posts: 16,542

Zo heb nu de eerste 5 volumes van Trigun Maximum gelezen en het is idd veel toffer en uitgebreider dan de serie zelf. Maar klopt het dat er nu 8 van de 13 gung ho guns dood zijn? En dat we er verder nog dus 2 niet gezien hebben?

Want je had die eerste tank.

Daarna een beetje spiderachtige gast.

Hypnose oog.

Samurai

Puppetmaster

Nine lives

Jazz speler

Zo'n kanonbal die volgens mij revenge wil nemen op vash vanwege july.

Verder hebben we de beast gezien die lichamen kan over nemen, maar in echte vorm een vrouw is.

Legato natuurlijk

En die travistiet die enorme spijkers afschiet.

Dan mis ik er nog 2. Zie ik iemand over het hoofd of komen die later nog.

Verder wat zijn nu precies plants? Is dat nu een soort hulpmiddel meegestuurt om de planeet waar ze nu op leven bewoonbaar en met vegetatie enzo te maken? Aangezien het verder alleen maar woestijn en rots is? En dat is dan natuurlijk niet geheel volgens plan gelukt, want de planeet oogt nog steeds apocalyptisch, maar dat is verder neem ik aan Knives zijn schuld. En zijn Vash en Knives ook soort plants op zichzelf?

Level 14 97%

Nog 60 XP voor level 15


Posts: 1,249

Gekeken:

Neon Genesis Evangelion plus de twee films = tranen in mijn ogen :'(

Gundam Wing

Dragon Ball Z

Volg nu:

Gundam Seed

Moet nog kijken:

Gundam Seed Destiny

Gundam Wing Movies

Persoonlijk blijft Evangelion mijn favo anime 4 ever. Het verhaal is zo goed en uitgebreid. En de karakters zijn goed uitgewerkt met veel drama. Maar vond het eind wel beetje vaag en zielig :'(

Level 10 97%

Nog 31 XP voor level 11


Posts: 659

Gekeken:

Fruitbasket

DNAngel

Volg nu:

Full Metal Alchemist (nog steeds niet afgekeken -_-' ) Ep :rond de 30 fso

Naruto Ep: Rond de 180 (Tja vergeet het steeds :] )

Moet nog kijken:

Veel

xD (even promotie voor mijn site)

GA ALLEMAAL NAAR WWW.JESSICATJE.NL!! echt de beste site evaaaah! (als ie af is want da is ie nog laaaaaaaang nie! maar dr staat al best veel enzo :] :] ) (btw gaat over anime/manga ect.)

Level 14 99%

Nog 25 XP voor level 15


Posts: 1,375

Laatst ff Ikki Tousen gechecked. OMG wat een ongenegeerde lame-ass kopie van Tenjou Tenge. Vage sounds, animatie en characters. De ene cliché op de andere. Bah geen wonder dat men anime met weirde sjit linkt.

/rampage

Geen bleach deze week :'( wel Naruto :). Volgende week geen Naruto :'( wel bleach :). Lijkt erop dat ze een beetje gaan rekken om niet te snel de manga in te halen.


Om een reactie te kunnen plaatsen moet je ingelogd zijn.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.