Xbox verbindt niet meer met internet na aanschaf nieuwe PC

Level 32 93%

Nog 1025 XP voor level 33


Posts: 6,996

Gaat niet echt werken ben ik bang, mijn vader vindt allerlei kabel die door het huis lopen geen tof plan. Ik denk dat ik kijk of mijn oude constructie met mijn oude laptop nog werkt for the time being. Beetje stom om dat ding telkens weer aan te moeten zetten puur en alleen om op Xbox Live te kunnen, maar goed ik kan er dan ten minste weer gebruik van maken :)

Level 15 97%

Nog 97 XP voor level 16


Posts: 2,199

waarschijnlijk had je oude laptop een statisch ip adres toen je een netwerkbrug had gemaak naar je xbox. als dat zo is communiceerd je nieuwe laptop niet meer met de xbox omdat die laptop waarschijnlijk een dynamisch ip adres heeft. kortom de 2 apparaten hebben 2 verschillende ip adressen, en je kan niet over 1 wificonnectie in je laptop 2 ip adressen toewijzen, dat kan alleen een router/modem. je moet dus als het ware je laptop en xbox als een computer laten funguren.

beste is om je nieuwe laptop opnieuw een statisch adres te geven, en je xbox netwerk instellingen alles op automatisch te zetten als je de xbox doorlust met utp.

andere simpelere oplossing is, om gewoon een goedkope powerlan te scoren en er één in het stopcontact naast je aansluitpunt van de router te plaatsen, de andere in het stopcontact naast je xbox360 en verbinden via utp.

Ps vergeet in godsnaam niet je powerlan te beveiligen.

Post was bewerkt op 25 oktober 2013, 23:58 door PALversusNTSC

Level 32 93%

Nog 1025 XP voor level 33


Posts: 6,996

Inmiddels niet meer echt nodig; ik heb geen Xbox Live meer en heb nauwelijks behoefte om nog online te gaan. Mocht die situatie zich wel weer voordoen, moet ik de oude computer even van zolder halen en opzetten en zo. Kost een beetje moeite, mar geen groot probleem verder, ben dan ook niet van plan om te proberen het anderszins werkende te krijgen. Maar bedankt voor de geboden hulp! :)

Level 1 0%

Nog 26 XP voor level 2


Posts: 1

Hey, ik weet niet of iemand deze vraag al heeft opgelost, maar ik zit precies met hetzelfde probleem.. Heb heel internet al afgespeurd maar niet echt iets kunnen vinden behalve dit topic.
Ik heb ook een nieuwe laptop met windows 8 en een xbox arcade. Eerst werkte alles perfect met mijn oude windows 7 laptop. Heb ze nu langs elkaar gezet en alle instellingen voor zover dat mogelijk is hetzelfde gemaakt. Toch doet de nieuwe niets..
Hoop dat er na een jaar nog iemand reageert en goede raad weet haha maar in ieder geval alvast bedankt.  :)

Level 15 97%

Nog 97 XP voor level 16


Posts: 2,199

Kijk eens bij je netwerk protocol van je laptop. 

Een oud type xbox herkent alleen b/g protocol. 
Als je laptop b/g/n aangeeft of alleen N(komt niet vaak voor)  maakt hij geen brug.  Het is zowiezo lastig als je je laptop of xbox een vast iñ adres hebt gegeven alled moet dynamisch zijn

Moderator
Level 14 98%

Nog 36 XP voor level 15


Posts: 4,862

De laatste reactie was van makkelijk 10 maanden geleden... Ik denk dat 't probleem inmiddels wel verholpen is.

Level 6 94%

Nog 33 XP voor level 7


Posts: 766

Je hebt net een nieuwe pc... Dan is een xbox toch sowieso klaar voor de sloop?


Om een reactie te kunnen plaatsen moet je ingelogd zijn.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.