SimCity (2013) voor PC

Op deze pagina vind je de verschillende edities die beschikbaar zijn voor SimCity (2013) op PC.

SimCity (2013) - Standaard editie voor PC
SimCity (2013) - Collector's Edition voor PC
SimCity (2013) - Limited Edition voor PC

SimCity (2013) - Standaard editie voor PC

SimCity 5 (PC)
  • Releasedatum: 7 maart 2013
  • Type editie: Fysiek

SimCity is net als zijn voorgangers een uitgebreide stedenbouwgame, dit keer volledig in 3D. Het spel biedt management op verschillende niveaus. Spelers kunnen meerdere steden besturen en zich onder andere bezighouden met het managen van energie, water, verkeer, werkloosheid en belastingen. Of ze richten zich bijvoorbeeld op één enkele stad en beïnvloeden de wensen van individuele inwoners (Sims). Elke Sim heeft zijn eigen doel in de wereld van SimCity: een eigen thuis, eigen baan en winkels om naar toe te gaan.

Volgens de makers geeft deze SimCity spelers meer vrijheid dan ooit tevoren, zo kunnen ze zelf bepalen wat voor stad ze bouwen. Je kunt van je stad bijvoorbeeld een virtueel Las Vegas maken door veel te investeren in casino's, of juist een bolwerk van kennis ontwikkelen door te investeren in onderwijs. Gebouwen zijn bovendien naar eigen smaak aan te passen. Door dit te doen worden er nieuwe functionaliteiten en andere gameplayvoordelen vrijgespeeld.

Ook milieu is een belangrijk aspect van SimCity. Niet alleen kunnen spelers op individueel niveau kiezen of ze een vervuiler zijn of veel tijd en geld steken in groene technologieën, ook kunnen ze elkaar beïnvloeden. SimCity heeft namelijk aanzienlijk meer sociale aspecten dan zijn voorgangers. Steden van verschillende spelers kunnen aan elkaar worden gekoppeld en een vervuilende stad zal ook de omgeving van een groene stad negatief beïnvloeden. De Sims in een gezonde stad kunnen ziek worden, als een nabijgelegen stad veel afvalstoffen uitstoot.

Laagste prijzen

Er zijn nog geen prijzen beschikbaar voor deze editie.

Bekijk alle winkels


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.