Battlefield 3 Weapons: Engineers-klasse

Guide | -

De Engineers-klasse staat vooral bekend om zijn destructieve kracht tegen gepantserde voertuigen, helikopters en vliegtuigen. Toch beschikken ze ook over minder krachtige – maar daarom niet minder gevaarlijke – aanvalswapens, die vooral op de kortere afstand erg effectief zijn. Hieronder vind je het arsenaal aan aanvalswapens waarover de engineers in Battlefield kunnen beschikken.

M4A1

Hoewel de Engineers-klasse bekend staat om het zwaardere wapentuig, beginnen de Amerikaanse troepen in Battlefield 3 met een relatief licht wapen. De M4A1 – een verkorte versie van de M16 uit de Assault-klasse – is vooral effectief op de korte afstand en heeft een hoge vuursnelheid.

AKS-74U

De Russische engineers starten met de AKS-74U; een verkorte versie van de AK74M. De AKS-74U heeft een zeer kort bereik, maar heeft des te meer vuurkracht. Dit maakt het wapen tot een uitstekende keuze voor close-quarter combat.

SCAR-H

De SCAR-H is speciaal ontworpen voor de SOCOM-soldaten en is bij uitstek geschikt om hevige vuurgevechten op korte afstanden naar je hand te zetten. Het wapen - van Belgische makelij – heeft namelijk een grote vuurkracht en –snelheid en beschikt over een 3-round burst-vuurmodus.

G36C

Met een degelijk bereik, een goede vuursnelheid en –kracht en een 2-round burst-vuurmodus, is de G36C een prima allround aanvalswapen. Helaas is dit wapen wel één van de laatste unlockable karabijnen in Battlefield 3, waardoor je niet direct vanaf het begin kan profiteren dit bovengemiddeld sterke geweer.

SG553

De Zwitserse SG553 is een veelgebruikt aanvalswapen dat in Battlefield 3 kan worden vrijgespeeld door de co-op te spelen. Het wapen is goed op korte en middellange afstanden en daarmee een fijn wapen om als Engineer-soldaat tot je beschikking te hebben.

WapenBereikVuursnelheidMagazijnVuurmodus
M4A1500 m700-950 RPM30Single shot, full-auto, 3-round burst
AKS-74U200 m650 RPM30Single shot, full-auto
SCAR-H300 m600-650 RPM20Single shot, full-auto, 3-round burst
G36C600-850 m750 RPM30Single shot, full-auto, 2-round burst
SG553400 m700 RPM30Single shot, full-auto, 3-round burst

Zie verder: Assault-klasse, Recon-klasse en Support-klasse


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.