FIFA 12 Ultimate Team: Geld Uitgeven

Guide | -

Heb je in FIFA 12 Ultimate Team eenmaal een goede zak duiten op de bank, dan kan het grote geld uitgeven beginnen. Maar waaraan precies? Hoe sleep je de beste spelers binnen en voorkom je grote miskopen? Waar moet je op letten en hoe onderhandel je? In deze guide geven we de beginnen technisch directeur tips waar je wel en geen geld aan moet uitgeven.

Begin met een idee

Zomaar bakken met geld uitgeven aan topspelers is wat clubs als Real Madrid en Manchester City doen, maar de geschiedenis leert ons dat dit niet per se prijzen oplevert. Het begint allemaal met een visie. Een opstelling, een strategie en bij voorkeur ook een stappenplan van welke toernooien je wilt gaan spelen. Stel dit eerst op en ga vervolgens pas inkopen doen. Zomaar spelers bij elkaar rapen en willekeurig neerzetten, is absoluut niet de sleutel tot succes in Ultimate Team!

Let op de chemistry

Voetbal is een teamsport en aan de coach de taak van de individuen een team te smeden. Dat kan met specifieke kaarten, maar eenvoudiger is om bij de inkopen rekening te houden hiermee. De chemistry tussen spelers is gebaseerd of zij in dezelfde competitie spelen, bij dezelfde club onder contract staan of dat zij dezelfde nationaliteit hebben. Wees dus wijs met het aantrekken van spelers die je ook daadwerkelijk wilt gaan gebruiken (en dus niet alleen binnen haalt voor de lucratieve doorverkoop) en hou de chemistry in acht. Zie je op de veilingpagina een goede spelverdeler uit de Spaanse competitie, maar heb je verder een volledig Engels team? Dan is het verstandiger om een iets minder goede Engelse spelverdeler aan te trekken. Het geheel is echt meer dan de som der delen.

Wederom: kies je moment

Net als bij het geld verdienen, geldt ook hier dat er bepaalde momenten zijn waarop het eenvoudiger is je favoriete spelers binnen te takelen. ’s Nachts zijn er minder kapers op de kust en als je dan net die ene speler met die ene nationaliteit kunt vinden die je team completeert, is het dat uurtje later gaan slapen wel waard geweest.

Wees spaarzaam

Hoewel we eerder nog zeiden dat je geld moet uitgeven om geld te maken, is het in bepaalde gevallen juist aan te raden om géén geld uit te geven. Boosterpacks zijn absoluut niet de beste manier om kaarten te bemachtigen. Want zoals gezegd: je moet een doel voor ogen hebben en volgens een visie handelen. Zomaar de spelers die je in je schoot geworpen krijgt het veld in sturen, is niet de sleutel tot succes en de kans dat je die paar spelers aantreft die bij je visie passen, is klein. De kans op een topspeler is zelfs nihil. Geef dus niet onnodig geld uit aan iets dat toch niets op gaat leveren, het ondernemersrisico is in dit geval te groot. De veilingpagina is dé plek om je team te voltooien.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.