Diablo III: De Classes

Guide | -

In Diablo III trek je de wereld in van Sanctuary om de mensheid te behoeden van demonen en allerlei ander gespuis. Voordat je de held echter uit hangt, is het belangrijk om een klasse uit te zoeken die bij jou past. Daarom hebben we hier kort een beschrijving van alle vijf de mogelijkheden op een rijtje gezet.

Barbarian

De Barbarian is de typische krachtpatser. Hij sprint een groep vijanden in, vangt alle klappen op en deelt ondertussen ook nog de nodige schade uit. Hij focust zich voornamelijk op Strength en Vitality om zijn Armor en leven zo hoog mogelijk te krijgen. Daarnaast kan het van toegevoegde waarde zijn om een hoge levenregeneratie bij elkaar te sprokkelen. Als bron voor zijn vaardigheden gebruikt de Barbarian Fury. Fury verkrijg je door schade op te lopen én uit te delen. Het is de enige klasse die de beschikking heeft over Mighty Weapons, wapens die te zwaar zijn voor de gewone sterveling. Wie voor de Barbarian kiest moet er rekening mee houden dat hij altijd de tank van de groep is.

Klik hier voor de vaardigheden van de Barbarian

Demon Hunter

De Demon Hunter is de ultieme boogschutter. Met zijn pijlen maakt hij snel het einde aan het leven van legio demonen. Daarnaast beschikt deze krijger over een arsenaal aan vallen en schaduwmagie. De Demon Hunter moet het vooral hebben van Dexterity, waarmee de dodelijkheid van zijn pijlen toeneemt. Voor de vaardigheden putten de demonenjagers uit twee bronnen. Voor offensieve aanvallen hebben ze een grote bron aan Hatred , in defensief opzicht gebruiken ze Discipline. De Demon Hunter is de enige die gebruik kan maken van hand crossbows , kruisbogen die met één hand te gebruiken zijn. Kies je voor de Demon Hunter, dan ben je dus een puur bezig met schade aanrichten.

Klik hier voor de vaardigheden van de Demon Hunter

Monk

Wie zich wil overgeven aan spirituele krachten, kiest voor de Monk. Deze klasse kan wel wapens bij zich dragen, maar gebruikt enkel zijn vuisten om te vechten. Door zijn extreme training weet deze monnik razendsnel stoten en trappen uit te delen, die nauwelijks voor het oog zichtbaar zijn. Ook de Monk berust op het gebruik van Dexterity. Hiermee verhoogt hij de schade die hij aanricht, maar net zo belangrijk is dat de kans om aanvallen te ontwijken wordt verhoogd. Aangezien de Monk zich, net als de Barbarian, midden in het strijdgewoel begeeft is dat geen overbodige luxe. Daarnaast heeft de geestelijke vechtersbaas een skill om zichzelf en zijn teamgenoten te genezen. Zijn vaardigheden vereisen Spirit, dat de Monk verkrijgt door klappen uit te delen. De Monk als keuze betekent dat je veel schade uitdeelt en met je heal skill een belangrijke schakel in het team bent.

Klik hier voor de vaardigheden van de Monk

Witch Doctor

Als spinnen, zombiehonden en zombies helemaal binnen jouw straatje vallen, dan is de Witch Doctor jouw klasse. Deze exotische mannen en vrouwen zijn heer en meester over alle krachten uit zowel het levende, als het dode rijk. Ze roepen met speels gemak de meest bijzondere wezens op, waardoor je nooit in je uppie hoeft te vechten. Intelligence is de belangrijkste statistiek voor de Witch Doctor, aangezien daarmee de schade die hij én zijn opgeroepen dieren aanrichten versterkt wordt. Om die beesten en ondoden tevoorschijn te halen gebruikt de magische dokter Mana, wat zich vanzelf weer geleidelijk aanvult. Met de Witch Doctor kies je voor een personage die erg berust op de hulp van zijn computergestuurde compagnons, waardoor hij vijanden bezighoudt en zijn teamgenoten de vrijheid krijgen.

Klik hier voor de vaardigheden van de Witch Doctor

Wizard

De Wizard is de typische magiër: stroomstoten, energiestralen en vuurballen wisselen elkaar constant af. De tovenaar is niet alleen in offensief opzicht indrukwekkend, ook zijn defensieve kwaliteiten zijn om over naar huis te schrijven. Verschillende magische schilden, de mogelijkheid om vijanden te bevriezen om zo te ontsnappen en teleporteerkrachten zorgen ervoor dat je niet zo snel het loodje legt. Ook voor de Wizard is Intelligence de grootste bron van kracht. Daarnaast kan het ook geen kwaad om wat te investeren in leven, aangezien de in stof gehulde tovenaar anders iets te snel dood op de grond ligt. Arcane Power wordt benut om de spreuken te gebruiken, en vult zich vanzelf geleidelijk aan. De Wizard is dus een goede bron van destructie, maar moet je goed uit de buurt van vijanden houden.

Klik hier voor de vaardigheden van de Wizard


Plaats een reactie


X
Lees meer over Diablo III:

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.