Battlefield 4 en Fifa 14 gaan al next-gen dit jaar

Nieuws | -

Battlefield 4 en Fifa 14 zijn bij deze bevestigd voor next-gen consoles. EA kan daar vrij over praten nu de PS4 is aangekondigd.

Dat deed de uitgever dan ook uitgebreid in een livepresentatie gisteren. Fifa 14 komt sowieso ook nog gewoon naar de huidige generatie dit jaar en Battlefield 4 waarschijnlijk ook. EA mikt voor de volgende generatie op een resolutie van 1080p en 60 frames per seconden.

EA praat ook over de ontwikkelkosten voor de next-gen consoles. Deze zouden 'slechts' 5 tot 10 procent hoger liggen, vooral dankzij het feit dat de PS4 en nieuwe Xbox veel meer op PC's lijken qua hardware. Verder dunt EA zijn aanbod aan games voor de nieuwe consoles flink uit in vergelijking met deze generatie: van 85 naar 15 core titels. Over de prijs van next-gen games wordt nog nagedacht. Mogelijk komen die iets hoger te liggen dan nu het geval is.

EA belooft in de komende maanden, nog voor de E3, met veel meer informatie over zijn next-gen line-up te komen. Als je geïnteresseerd bent in de volledige presentatie, dan kun je die terugluisteren op de website van EA.


Plaats een reactie