Nederlandse studio maakt game voor Serious Request

Nieuws | -

Studenten van het NHTV maken onder de naam SassyBot in een week tijd een game voor de 3FM-actie Serious Request.

Drie jongens van het NHTV hebben zich afgelopen woensdag op laten sluiten in het Huis voor Beeldcultuur door wethouders Saskia Boelema van D66 en Daphne Heeroma van het NHTV. De jongens hebben een week de tijd om een 'serious game' te maken.

In de game kijkt te speler vanuit een vogelperspectief en krijgt hij de taak om de levensstandaard van dorpen te verhogen door het verbeteren van de faciliteiten en het opleiden van de bevolking. Bij sommige dorpen krijgt de speler de opdracht om een epidemie te bestrijden en bij een andere om het gemiddelde gezondheidsniveau te verhogen.

Bij het binnenkomen in een dorp, oftewel een level, krijgt de speler een budget toegewezen wat bestaat uit donaties van verschillende bedrijven, zowel fictief als bestaande. Er zijn verschillende taken zoals een toilet bouwen of educatie bieden, het is aan de speler om de situatie goed in te schatten.

Mensen kunnen Serious Request steunen door te doneren en als je minstens 1 euro doneert via http://seriousrequest.sassybot.com stoppen ze je naam in de game door een vrijwilliger naar je te noemen.

Overigens: onze eigen Martin heeft zijn krabbel gezet op een toiletbril waar op geboden kan worden. De opbrengst gaat naar de Serious Request actie van 3FM. Dus als je lekker op Martin's bril wil zitten poepen is dit je kans!


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.