1. Update: Skyrim toch niet naar PlayStation 4 en Xbox One

Update: Skyrim toch niet naar PlayStation 4 en Xbox One

The Elder Scrolls V: Skyrim komt toch niet naar PlayStation 4 en Xbox One, aldus Bethesda.

Op de website van uitgever Bethesda staan de verschillende platformen waarvoor Skyrim verkrijgbaar is. Er stonden vandaag ook kort PS4- en Xbox One-versies bij. Ha, een re-release van de game dus! In glorieuze 1080p en 60fps!

Of niet. Bethesda laat nu weten op Twitter dat het aan het klungelen was in het cms van de website en dat het gewoon om een foutje gaat. Maar wellicht... wellicht horen we binnenkort alsnog dat de game er aan komt. Je weet maar nooit.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ik heb de uitbreidingen nooit aangeschaft voor het oorspronkelijke Skyrim.
  Dus mijn kans om de volledige editie alsnog te spelen, met wellicht betere graphics.  Zou tof zijn, in ieder geval.

 • Precies wat ik denk!

 • Dan vraag ik me af waarom je die uitbreidingen toen niet gespeeld hebt. En of je echt van plan bent eerst weer door het hele verhaal te gaan.
  Waren ze hier over 5 jaar meegekomen dan had ik het meer begrepen, want dan is het geen recente game meer en pakken ze ook gelijk een nieuwe generatie gamers mee. Ik denk niet dat de verkoopcijfers nu denderend zullen zijn.

 • Nee, denk ook niet dat het 'denderend' zal zijn. Maar wel dat ze op z'n minst 1 klant winst hebben. Namelijk, IK :D  De eerste uitbreiding kwam kort nadat ik 'm verkocht had, trouwens, om je vraag even te beantwoorden. Toen kwam de Legendary Edition, maar heb deze omwille van andere games nooit meer aangeschaft.  Dus dan is dit wel een kans deze alsnog te spelen. Vandaar.

 • UPDATE : Wellicht win je ooit de hoofdprijs in de staatsloterij. "Je weet maar nooit."  -_-

 • Heb hier niks op tegen en vind het zelfs leuk dat ze iets oudere titels nog een keer uitgeven op de nieuwe consoles, MAAR
  dan mag of mogen wij toch wel verwachten dat ie een kleine grafische update krijgt op zijn minst.  Zou mooi zijn als we de 1ste Bioshock nog een keer konden spelen
  met HD graphics of zo:D

 • Ik denk dat je wel uit mag gaan van grafische progressie.
  Het lijkt mij sterk dat wanneer ze dit daadwerkelijk zouden doen, dat ze de graphics niet oppoetsen, gezien het feit dat de game op de PC bijvoorbeeld, ook stukken mooier is dan op de 360/PS3.

 • Graphics vallen op PC wel mee eerlijk gezegd. Dat is, als je ze compleet normaal houd. Maar zet er een ENB op en dán kun je echt spreken van een ontzettend groot voordeel tov consoles.  Voor zover ik weet is het enige verschil textures die een tikkeltje beter zijn bij de PC versie, maar zeker niet een extreme vooruitgang. Dus ik weet niet (mocht dit inderdaad waar zijn) hoeveel de PS4 en X1 versies grafisch verschillen van de PS3 en 360 versies.

 • Ik heb laatst weer Bioshock 1 gespeeld maar als je het eenmaal hebt uitgespeeld is het totaal niet eng meer, je weet al waar je heen moet en wat er gaat gebeuren dus zo heel spannend is het dan niet meer…

 • Kirbee, wat is ENB ?

 • http://skyrim-comparison.wikidot.com/… Staan een aantal screenshots met een van de vele ENBs geactiveerd. Naast de screenshots heb je een +/- icoontje, dan krijg je onder de screenshot een andere met vanilla graphics.  Waar de afkorting overigens voor staat, zou ik niet weten. Maar er zijn veel spellen voor de PC die je via ENB grafisch ontzettend op kan krikken.

 • Dank je wel, Kirbee. Is inderdaad een behoorlijk verschil.  Naar wat ik trouwens ervan kon opmaken is ENB een geheugenverbruik reducerende techniek, waardoor veel meer textures en shaders kunnen worden toegepast zonder enorm prestatieverlies.  EDIT : Correct me if I'm wrong.

 • Volgens mij hebben we gewoon Ambient Occlusion en Depht of field toegevoegd.  edit: je had toch gelijk

 • Geen idee wat ENB met geheugen doet. Het enige wat ik weet, en als simpele mens dan ook het enige wat mij interesseert, is dat je game er mooier van word. :P (Al is het uiteraard niet aan te bevelen als je met een prullenbak speelt, aangezien de meeste ENB presets performance-heavy zijn)

 • Grafische update zal zeker wel komen lijkt me, lijkt me sowieso een prima idee om consolegames van de laatste paar jaren gewoon opnieuw uit te brengen op de PS4 en Xbone want de betere graphics zijn er immers al van de pc-versie en hoeven alleen overgezet te worden.

 • uitmelkerij… verzin iets nieuws

 • The elder scrolls VI zou leuk zijn.

 • Zegt de persoon die meerdere Fifa en NBA games heeft… juist uitmelkerij…

 • Bah, waarom moet elke game tegenwoordig op twintig verschillende manieren uitkomen na een release van meer dan 2 jaar geleden.

 • Kunstmatig vergroten van het games aanbod. Winst slaan uit oudere games. Take your pick.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren