1. Mighty No. 9 mogelijk op het witte doek

Mighty No. 9 mogelijk op het witte doek

Mighty No. 9 is nog niet uit, maar een filmversie wordt al besproken.

In gesprek met Polygon doet Keiji Inafune, de man achter zowel Megaman als Mighty No. 9, uit de doeken dat hij volop in gesprek is om een live-action film gebaseerd op zijn nieuwe serie op poten te zetten: "Het is nog geen honderd procent-deal. Het is iets waar we naar uitkijken en de mogelijkheden voor bekijken."

En hoewel bij live-action films gebaseerd op games onze gedachten al snel afdwalen naar jaren negentig cult-klassieker als Street Fighter en Mortal Kombat, put Inafune liever hoop uit succesvolle filmversies van striphelden als Spider Man en Ironman.

"Voordat ik die films zag dacht ik niet dat het mogelijk was om van een spel als Mighty No. 9 een live-action film te maken. Maar als je erover nadenkt, er zijn allerlei films van striphelden en de meeste kwamen er best goed van af als live-action film. Waarom dan niet Mighty No. 9?"

Op het moment is Inafune alleen nog in gesprek met Contradiction Films, eerder verantwoordelijk voor de live-action televisieserie Mortal Kombat: Legacy. We zijn benieuwd!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Opzich kan dat best nog leuk uitpakken als film, lekker veelzijdig…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren