1. Moeder geeft FIFA 14 de schuld van creditcardrekening

Moeder geeft FIFA 14 de schuld van creditcardrekening

FIFA 14 maakt het te makkelijk om geld uit te geven aldus een Britse moeder nadat haar 13-jarige zoon 4000 pond uitgaf.

"Je kunt gewoon op een knopje drukken om te kopen wat je wilt. Het is zo direct en het kost maar een seconde om dat knopje in te drukken", klaagt moederlief Sue tegenover de BBC. "Kinderen snappen gewoon niet wat ze aan het doen zijn." Volgens ons snapt hij het juist heel goed; wie in de voetbalwereld een goede speler wil, die moet gewoon zijn (moeders) portemonnee trekken.

De interviewer hoort het relaas met ongeloof aan: "Maar hij is dertien !". Dat maakt niet uit voor de moeder. Volgens Sue zouden bedrijven als EA beperkingen in games moeten stoppen, zodat de eigenaar van de creditcard beter op de hoogte is van wat en hoeveel er wordt gekocht.

Dit artikel delen

Over de auteur

Wilbert Meetsma Wilbert Meetsma verliest zich dolgraag in ellenlange Westerse rpg's en veel te ingewikkelde strategiegames op de pc. Verder houdt hij van games in alle soorten en maten, of het nou lompe shooters zijn, of nét iets te pretentieuze indie-games. Behalve voetbalgames. Voetbalgames zijn stom.

Reacties

 • Opzich wel gelijk. Hier was ook een stuk over op het nieuws een tijd terug over een 'Smurfen'-game. Hier kon je bessen kopen, en 7 jarige kinderen die realiseren niet dat het echt geld is. Ze denken gewoon "Ik druk daar op, en paf, ik heb besjes"…

 • Die waren bovendien idioot hooggeprijsd. Dat je een kruiwagentje met bessen kon kopen voor $50 oid. Was echt een spel dat hierop inspeelde als ik de nieuwsberichten erover mocht geloven :P

 • ja maar deze is 13…….. dan weet je dat heus wel hoor!

 • Ik kan mij voorstellen dat je je helemaal rot schrikt. Het is vervolgens mens-eigen om naar anderen te wijzen. Toch blijf ik het vreemd vinden dat ouders ervoor zorgen dat kinderen toegang hebben tot creditcard-betalingen. Het is toch op elk apparaat mogelijk om dit te beveiligen? Ach, dit kind heeft er in ieder geval geen kruiwagen smurfberrys voor gekocht of een stapel CandyCrush-boosters. Deze moeder mag dus nog trots zijn ook.

 • Waarom geef je dat kind dan ook de beschikking over je eigen creditcard. Aan de andere kant zit er natuurlijk wel iets in. Digitaal geld uitgeven gaat soms wel erg gemakkelijk. En veel mensen kunnen hier simpelweg niet mee omgaan. Het zijn immers maar een paar cijfers op je beeldscherm…

 • Bij de prijzen hier rechts* zijn de bedragen van de PS4- en Vita-versie verwisseld…

 • Weet je het verschil tussen links en rechts? :P

 • Links is waar je duim rechts zit, maar had blijkbaar m'n hand verkeerd om.

 • In een spel als Fifa 14 moet de creditcard beheerder wel geïnformeerd worden het spel is indien voor 3+ (of is dit niet meer zo) en een jonge van 13 moet wel een achterstand hebben om voor 4.000 pond aan spelers te kopen.

 • Het spel is voor 3+ maar voor online vervallen de PEGI regels en je moet origin hebben om fifa 14 online (FUT) te spelen en daarvoor moet je 16 jaar zijn. Dus EA doet er wel alles aan om ervoor te zorgen dat je oud genoeg bent en snapt waar je mee bezig bent.

 • Toen ik dertien was, wist ik donders goed wat geld was. Laten we nou niet gaan doen alsof dat zo onbegrijpelijk is. Wat wel onbegrijpelijk is, is dat ouders hun creditcard aan zo'n kind geven.

 • 4000 spend…no Ronaldo, ea'd?

 • Ik geef mijn blender de schuld van de economische crisis.

 • Volledig terecht dat deze moeder FIFA de schuld geeft, als je een kind van 13 je credit card geeft en vrij laat gebruiken dan is het zeker niet de schuld van de ouder dat de rekening hoog oploopt. Stel je voor dat zou betekenen dat je het kind niet goed met geld om hebt leren gaan.

 • Dankzij Ultimate Team VS 13 jarige kinderen, kan EA nu nog meer investeren om FIFA15 nog spectaculairder te maken! :D

 • Ok.

 • alsjeblieft niet, ik betaal nooit in-game maar als ik het doe wil ik niet door 6 menutjes heen omdat dit kut wijf haar kind van 13 haar creditcard geeft…  Kijk er dan bij als die wat koopt..  Daarbij hoe debiel moet je zijn als je 13 bent? dan zit je al op de middelbare school, dan snap je die teringbende toch wel? ik was niet so achterlijk toen ik 13 was hoor.  Je kinderen opvoeden… dat is iets wat ze tegenwoordig niet meer kennen.

 • Er zijn ook jochies van 13 die het niet begrijpen, dat jij nou zo goed was…

 • een retard bedoel je ?

 • In een cultuur waar vrijwel elk pop-up venstertje snel weg geklikt wordt door op JA te drukken, zonder te lezen waarom…. (YOU DIDN'T READ IT!) door gebruikers van jong tot oud, vind ik het op zich nog niet zo'n gek idee dat zo'n pisventje niet in de gaten had dat het hier om echte valuta ging en niet om in-game money. Neemt niet weg dat de moeder in kwestie wel wat beter had moeten nadenken voordat ze haar telefoon/tablet te spelen gaf aan haar kind.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren