1. Minecraft-saves doen het ook op next-gen consoles

Minecraft-saves doen het ook op next-gen consoles

Het is mogelijk om je Minecraft-savegame van de PS3 of Xbox 360 mee te nemen naar de PS4 of Xbox One.

Als je dus opkeek tegen het opnieuw beginnen met Minecraft bij het kopen van de next-gen versies, kun je opgelucht ademhalen. Volgens een woordvoerder van Mojang wordt er nog nagedacht over hoe dat bij de Vita-versie precies moet gaan werken.

De next-gen versies van Minecraft beloven een grotere spelwereld, betere multiplayermogelijkheden en een strakkere framerate. Wanneer ze precies uitkomen, is nog niet bekend. De PS4- en Vita-versie zou ergens in het tweede kwartaal of derde kwartaal kunnen verschijnen. Niet heel duidelijk dus.

Dit artikel delen

Over de auteur

Wilbert Meetsma Wilbert Meetsma verliest zich dolgraag in ellenlange Westerse rpg's en veel te ingewikkelde strategiegames op de pc. Verder houdt hij van games in alle soorten en maten, of het nou lompe shooters zijn, of nét iets te pretentieuze indie-games. Behalve voetbalgames. Voetbalgames zijn stom.

Reacties

  • Vijf jaar na dato en nog steeds ongekend populair, hoeveel games spelen dat nou klaar?

  • Komt het niet door het feit dat nagenoeg alle updates gratis zijn.
    OT: voor de fans die naar next-gen gaan is dit wel goed nieuws.

  • @HankieJ: Tsja, als de game populair blijft door alle updates gratis aan te bieden mogen andere games van mij ook wel probreren om populair te blijven op deze manier.

  • Dik maar het gaat er toch wel aan liggen hoe groot de werelden dan worden om er echt interesse in te krijgen.

  • Als je in grotere werelden wil spelen moet je toch echt naar de pc toe. Daar zijn de ongeveer 6 zo groot als de oppervlakte van de aarde.

  • Geweldig! Hier hoopte ik al op en was mijn breekpunt om wel of niet de nextgen versie te kopen! Ik had weinig zin om mijn inmiddels behoorlijk volgebouwde wereld overnieuw te moeten bouwen.    Hoe zit het dan met de popup/kijkverte in de nextgen versie? Want dat is het enige dat ik nu beperkt vind van de Xbox360 versie.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren