1. Minecraft-maker Notch lanceert game over paarden

Minecraft-maker Notch lanceert game over paarden

Minecraft-maker Markus Persson heeft een game online gezet over paarden die onder meer Skyrim op de hak neemt.

Het is de eerste echt nieuwe game van Persson sinds Minecraft, maar zoveel geld als die game gaat Cliffhorse hem niet opleveren. Cliffhorse is namelijk gratis te downloaden. In de game loop je met een paard door een vreemd, tropisch landschap en duw je een grote bal in het rond.

De satirische game maakt ook nog eens grappen over het fenomeen Early Access. Je kunt voor Cliffhorse betalen in Dogecoins, de ironische variant van Bitcoins. Persson zegt - als grap - dat de game in Early Access is, maar dat hij geen garantie geeft voor nieuwe updates. Via Twitter laat hij weten dat hij al voor honderd dollar aan Dogecoins heeft ontvangen.

Na het uitbrengen van Minecraft werkte Persson aan een opvolger, 0x10c, maar die werd vorig jaar plotseling geannuleerd. Ook hielp hij mee met Mojangs kaartspel Scrolls. Verder is Persson vooral heel rijk.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

  • Soort rip-off van Goat Simulator?

  • Rip-off van Skyrim :-P

  • :lol: briljant

  • "Verder is Persson vooral heel rijk."
    Ja, oké, maar hoe rijk?

  • Heel.

  • Rijkelijk rijk.

  • Tja, je moet iets doen om aandacht te krijgen hè?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren