1. Meer dan 8 miljoen mensen tegelijk online op Steam

Meer dan 8 miljoen mensen tegelijk online op Steam

Er waren vannacht, op de laatste dag van de Steam Summer Sales, meer dan 8 miljoen mensen tegelijk online op Steam.

Dat is een nieuw record. Het vorige record lag op ongeveer 7,5 miljoen mensen. Dat werd behaald met de kerstuitverkoop eind vorig jaar.

Het is vandaag de laatste dag van de Steam Summer Sales. Je kunt nog ongeveer 8 uur lang van veel van de aanbiedingen die de afgelopen week online stonden, alsnog gebruikmaken. Zo staat Far Cry 3 voor 4,99 euro te koop en kost Batman: Arkham Origins 6,99 euro.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ik vond deze Steam sale enigszins tegenvallen. Heb deze keer ook echt minder gekocht dan andere keren, al kan dit natuurlijk ook liggen aan het feit dat ik het meeste al had wat ik graag wilde hebben. Weinig impuls aankopen gedaan.  Ben wel blij dat ik alsnog Ghostbuster op heb kunnen pikken voor €5. Fantastische game was dat.

 • Hoe goed de steam sales zijn hangt voor een groot deel af van hoeveel games je al hebt natuurlijk.  Ben je nieuw op steam dan is de sale fantastisch, veel enorm goede games onder de 10 euro.  Heb je al veel games, tjah, dan zijn het vaak sales die je ziet op games die je al bezit, en dan is het minder.

 • Inderdaad. Ik heb zowat alle games al van steam de vorige sales gekocht. Enige wat ik nu nog heb aangeschaft is CS:GO <3 Love it.

 • Tja, zo is het inderdaad Pyke. Toch hoop je stiekem altijd op meer korting.
  Anderzijds, we mogen niet klagen, ze hoeven dit niet eens te doen.
  Er zijn natuurlijk ook nog altijd alternatieven zoals kinguin e.d.

 • Ik had ook de vorige sales al heel veel inkopen gedaan.
  Ik heb nu de volledige Bioshock collectie met alle DLC gekocht en ik had van Borderlands 2 alleen de 5 pakketten van de Headhunter DLC`s nog niet en die heb ik net ook aangeschaft:D  En dat terwijl ik de 1ste Bioshock eigenlijk al orgineel had, maar alleen nog niet op Steam :P

 • @dewokkel: Ja, dat is wel waar. Maar het beste dat je kan doen op PC is rondkijken. Er is enorm veel keuze waar je games kan kopen. Soms heeft steam de beste sales, maar vaak ook niet.  @Andreshoi: Lol, dat heb ik ook soms. Koop ik Enslaved bvb terwijl ik die op PS3 heb :P

 • Hetzelfde aantal mensen dat gisteren in Nederland naar Nederland - Mexico keek. Just sayin' ;)

 • En dat alleen in een klein land als Nederland. En te bedenken dat Steam wereldwijd is.

 • Ja dat is toch wel iets speciaals en moois.

 • Maar voor kijkcijfers wordt er een staal genomen en dat uitvergroot  De steam cijfers zijn exact.  Jaja, ik weet het, iedereen gelooft in die staal en dat is 100% correct en alles, maar ik hecht niet alle geloof aan zo'n cijfer. Het is niet alleszeggend.  Zo las ik onlangs in de krant: "Zoveel belgen keken naar de match Belgie-Algerije. De rest keek naar Blokken"
  Euh, nee… ik zat achter mijn PC te gamen. Dus ik wordt blijkbaar meegeteld met een van die twee groepen terwijl mijn TV niet eens aanstond. Dat is net het probleem met een staal uitvergroten.  Just saying

 • Kijk dat is nog eens een Steam die hard!!!  Just saying.

 • Nou, iets te veel aangeschaft deze sale. Eerst redelijk aantal games via de greenmangaming sale aangeschaft, en vervolgens een hoop bij de Steam summer sale.  Nog steeds iets van 43 items op m'n wishlist, maar die moesten echt meer afgeprijst worden eer ik die ga aanschaffen.  Blackflag bijvoorbeeld, slechts 50 procent korting. En om het nog leuker te maken kunnen ze in de US de gold edition aanschaffen voor 30 dollar (dat is digital deluxe + seasonpass), waar wij een kleine 60 dollar kwijt zijn voor hetzelfde content. Tegen zulke praktijken ben ik erg tegen. Ook viel de discount offering dit jaar gewoon erg tegen. Zo had ik vorig jaar AC3 voor ik dacht 66% korting aangeschaft..  Maar goed, de items op m'n wishlist zijn in de winter sale minstens 66%.  Beste aankoop: Borderlands. Ik speel liever singleplayer, en ik dacht dat deze game eigenlijk meer voor co-op gemaakt was. Maar sinds aanschaf alweer 42 uur in Borderlands gestopt, wat een verslavend spel. Kan niet wachten om deeltje 2 door te steken!

 • Mijn beste koop is zeker weten de Walking Dead serie,. Ik had echt geen idee hoe goed die game is. geniet er elke seconden van. Al kun je het niet echt een "game" noemen maar meer een film waar de keuze in jouw handen ligt wat soms erg moeilijk is, maar jezus wat word je daar ingezogen zeg. Super acteer werk met een top verhaal. Het is nu toch wel 1 van mijn favorieten in mijn game lijst, geweldig! Voordeel is nu wel dat ik in 1 stuk kan door knallen behalve episode 4 en 5 van seizoen 2. Zeker een aanrader voor de mensen die hem niet hebben.

 • Grappige is van Steam dat ik al 8 jaar gebruikt iedereen zich makkelijk laat naaien.
  De prijzen bij steam is gewoon criminaliteit, als je voor het zelfde geld naar Instant-gaming gaat of g2a betaal je maar de helft of soms nog meer minder dan de helft.

 • Bedoelen jullie niet de Steam Winter Sales?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren