1. Nintendo komt met eerste cross-buy titel

Nintendo komt met eerste cross-buy titel

Na Sony komt eindelijk ook Nintendo met een eerste cross-buy game: koop je Squids Odyssey op de 3DS, dan kun je de game gratis op de Wii U downloaden.

Sony doet al een tijdje aan cross-buy, waarbij je games op de PlayStation 4, 3 of Vita koopt en ze vervolgens gratis op andere platformen kunt downloaden. Vooralsnog deed Nintendo hier niet aan mee, al gaven ze wel eens korting op een game als je hem ook al op een ander platform had.

Squids Odyssey is dus de eerste game. Het werkt alleen wanneer je de 3DS-versie eerst download en is vooralsnog alleen geldig in Europa. Je moet ook zorgen dat je Nintendo ID op de 3DS gelinkt is aan je Wii U ID. De strategie-rpg kost 12,99 euro en verschijnt donderdag.

Nintendo heeft nog een lange weg te gaan. Wat wij graag zien is dat Virtual Console-games op alle consoles van Nintendo werken. Maar goed, één stap tegelijkertijd!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • en dat je Virtual console e.d games dan ook idd maar één keer hoeft te kopen. Ik wil bijvoorbeeld Another World 20th anniversary edition wel kopen, maar ik twijfel nog of ik dat voor de WiiU of de 3DS zou doen.
  Als ik de game gratis zou mogen downloaden als ik 'm voor het andere systeem zou hebben gekocht, dan schafte ik het spel nu nog aan.

 • Dit is niet zozeer Nintendo als de Indie developer, het is een stap in de goede richting nu moet Nintendo zelf het nog toepassen

 • Nu inderdaad nog de rest van de digitale software. Ik geloof dat alles op dit moment sowieso nog systeemgebonden is. Dat moet natuurlijk gaan veranderen.

 • Smash Bros!

 • Ik zou in de Virtual Console van de 3DS graag GBA-, (S)NES- en N64-games zien. Virtual Console die cross-platform tussen 3DS en Wii U is, zou ideaal zijn. De stap tussen 3DS en Wii U lijkt echter wat groter dan die tussen PS3/4 en Vita (vooral qua resolutie) dus zal dat misschien iets meer werk kosten om het te laten werken allemaal.

 • Mooie ontwikkeling, nu Nintendo zelf nog inderdaad! Het GBA tijdperk vond ik ook nog geweldig, maar ik vertik het tot nu toe om VC games ervan op de Wii U te kopen. Komt het op de 3DS, of nog beter: crossbuy, dan zou ik geen seconde meer twijfelen!
  Maar goed.. de 3DS heeft niet eens GBA (ja, buiten de ambassador games die ons lekker teasen met het feit dat het dus prima mogelijk is..-.-) of SNES!
  Hopen dat 2014 weer wat minder kansloos gedrag van Nintendo zal laten zien, vooral na de verder sterke E3.

 • Het is niet Nintendo die dit bepaald maar de developer, die heeft aangegeven dat als de NNID overeen komt op het andere systeem dat het spel dan gratis mag zijn. Hopelijk gaat Nintendo hier in mee en komt met leuke kortingen of dat zelfs games gratis zijn.  Als ik een VC titel koop op de 3DS wil ik best ook nog wel iets betalen voor de WiiU, net zoals met de upgrade van Wii naar WiiU

 • Een stap in de goede riching! Cross-buy VC zou echt vet zijn, maar dan moeten ze GBA en DS games wel aan de 3DS eShop toevoegen!!! (Portable Maro 64 en een echte portable Paper Mario zou wel vet zijn als ze N64 ook doen.)

 • Zowieso moeten al die retro games uit de store multi worden.
  Belachelijk dat je telkens voor die ouwe meuk moet betalen als er een nieuwe
  Console uitkomt. Ik vind dat dit moet gaan tussen ontwikkelaar
  En gamer. Als ik metal gear solid hd koop op de ps4 moet ie op elke willekeurige console te downloaden zijn incl pc. Het moet dan wel om die game gaan niet een spexiale editie met extra dlc als voorbeeld.  En waarom kunnen we anno 2015 nog steeds niet op verschillende systemen tegen elkaar gamen? Maar goed das misschien een andere discussie

 • Nintendo heeft idd nog een lange weg te gaan. :(

 • Inderdaad ja.

 • Inderdaad ja.

 • Dit bericht klopt niet, want Mario vs Donkey Kong : Tipping Stars (release 20 maart 2015) was namelijk ook een Cross-Buy titel. Dat hebben jullie zelfs vermeld in jullie eigen review :P "Tipping Stars is op zowel 3DS als Wii U hetzelfde en het is de eerste keer dat Nintendo aan crossbuy doet." • Ik hool nog steeds dat er een tijd aanbreekt dat je multi platform kan gamen.
  gewoon lekker online kan gamen tegen gamers met een andere console.
  maar die gamewereld blijft maar conservatief

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren