1. Watch Dogs 2 wordt heel anders volgens Ubisoft

Watch Dogs 2 wordt heel anders volgens Ubisoft

Ubisoft wil grote veranderingen aanbrengen in het vervolg op Watch Dogs.

In een interview met CVG spreekt Ubisofts vicepresident Lionel Raynaud over de ontvangst van het eerste deel en de plannen voor een vervolg. Het gaat dan vooral om de gebreken wat betreft de vrijheid in de singleplayercampagne, een veelgehoord punt van kritiek. Raynaud meldt dat het bedrijf deze problemen wil tackelen en dat daar extreme maatregelen voor nodig zijn, zoals hele onderdelen uit het eerste deel vervangen.

We zijn benieuwd wat Ubisoft precies met Watch Dogs gaat doen. Raynaud vergelijkt de ontvangst van het eerste deel met hoe de eerste Assassin's Creed gewaardeerd werd. Daar was veel hype voor in aanloop naar de release, maar daarna was de conclusie toch veelal dat de gameplay wel erg repetitief was.

Dit artikel delen

Over de auteur

Esmee Otter Games | K-pop | Anime

Reacties

 • Het helpt ook als ze eens fatsoenlijke trailers leren maken - zodat je nu eens niet al voor de launch precies weet wat je kunt doen en waar je kunt gaan en staan - i.p.v. dat ze bijna elke week dezelfde gameplaytrailer (in een ander jasje of met een andere commentator) uitpoepen.

 • Ik ben erg benieuwd in het volgende deel, Ik heb er wel vertrouwen in dat het iets moois wordt.

 • Of teveel trailers, net zoals bij assassins. Voor mij te veel trailers, waardoor ik er geen zin meer in heb.

 • Gelukkig trekt hij dezelfde conclusie als verwacht. Assassins Creed 2 was al vele malen beter dan deel 1.

 • Gaan ze de graphics deze keer nog verder downgraden?

 • Hopelijk maken ze deze keer in ieder geval trailers die ook daadwerkelijk representatief zijn voor het eindproduct, en niet een of andere tech demo, die verwachtingen opwekt die simpelweg niet haalbaar zijn voor zo'n studio. Verder hoop ik ook dat ze een veel intenser verhaal neerzetten, wat veel meer als een achtbaan aanvoelt dan het herhalen van telkens dezelfde gimmick in een ander jasje. Als je de game (heel cliché) vergelijkt met GTA IV of V; games die ook telkens uit dezelfde gameplay bestaan, is het verschil dat zo'n GTA game een veel pakkender verhaal heeft, en veel leuker is om te spelen.  Misschien moeten ze dat hele open-wereld aspect maar vergeten, en gewoon een toffe action game maken. Ubisoft heeft al zat open wereld games, ze zijn bijna met zichzelf aan het concurreren. En niet alleen met hunzelf, ook met Rockstar (GTA, LA Noire, Red Dead), en dan heb je ook nog de Mafia serie, InFamous, Saints Row… Als je dan een game als Watch Dogs 1 op zo'n manier released, kan je het naar mijn idee wel vergeten. Deel 2 moet wel écht heel bijzonder zijn om de franchise nog te ''redden'' (want het was stiekem gewoon een financieel succes, op een nare-, consument-onvriendelijke-, marketingmanier).  edit: Ik heb overigens heel die game niet gespeeld, dus correct me if I'm wrong xD. Vond het niet m'n tijd/centen waard.

 • Dus… daadwerkelijk goed deze keer?

 • Ik ben de game nu aan het spelen en was voorbereid op een teleurstelling maar ik vermaak mij er prima mee.
  Games als Mafia 2 en LA Noir kregen ook het commentaar dat de open wereld te beperkt was maar ik vond het leuke games met een fijn verhaal zonder overbodige fluf.

 • Er zit wat repetitie in na een tijdje, maar als je de hoofdmissie wat rekt door tussendoor side-missies te spelen, blijft het een geweldig spel. Vooral de bende-schuilplaatsen vindt ik erg goed uitgewerkt als side-missie.

 • Het is hun ook geraden .
  Hopelijk hebben ze nu ervan geleerd en brengen ze in de toekomst een betere Watchdogs uit!

 • De hoofdmissies waren wel leuk, maar de zijmissies waren verschrikkelijk saai.
  Die fixer contracten sloegen nergens op.

 • ja ja

 • Dat wisten ze al voordat ze deel 1 uitbrachten. Ipv de verbeteringen al in het eerste spel te verwerken laten ze dit liggen voor de volgende delen die ze al ruim van tevoren geplanned hebben.

 • Deel 1 super mer vermaakt. De multi was niks. Laad ze dat in deel 2 ook maar aanpakken.

 • ik hoop dat het iets moois wordt, maar dat kunnen we wel aan Ubisoft overlaten denk ik.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren