1. Raggen op je gitaar met Rocksmith 2014 op PS4 en XOne

Raggen op je gitaar met Rocksmith 2014 op PS4 en XOne

Rocksmith 2014 Edition komt 6 november uit op PlayStation 4 en Xbox One.

Het gaat om een overzetting van dezelfde game die vorig jaar al voor Mac, PlayStation 3 en Xbox 360 uitkwam. Rocksmith is flink wat anders dan de Guitar Hero- en Rock Band-games; je leert er namelijk echt gitaar mee spelen. Je kunt bijna iedere elektrische en basgitaar inpluggen via een usb-adapter en zo al spelenderwijs leren...spelen.

De heruitgave heeft een resolutie van 1080p en je kunt nu gameplay opnemen of live streamen. Als je naast je PS4 ook een Vita hebt, kun je via Remote Play nummers bestuderen op je Vita. De Xbox One-versie van het spel kun je besturen door stemcommando's naar de Kinect te brullen. Het menu dan, voor de nummers zul je toch echt je gitaar moeten gebruiken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Gijs Scheltens Gijs is niet weg te slaan uit stealthgames en speelt het liefst een spel met een spannend verhaal, interessante personages en een sterke sfeer. Werkt achter de schermen aan de wekelijkse Gamer.nl Podcast.

Reacties

 • Rock Band 3 had je ook een manier om met je echte gitaar te spelen maar dat maakt voor de rest niet enorm uit :p. Dit is sowieso een toffe titel als je bijvoorbeeld gitaar wilt leren, imo.

 • Valt vies tegen. Ik speel 7 jaar gitaar, vooral de muzieksoorten in Rocksmith, en het is puur naspelen wat je op dat moment ziet. Ik kan liedjes redelijk snel onthouden en naspelen op gehoor, maar na Rocksmith weet je gewoon niet meer wat je hebt gespeeld. Veel vrienden van mij, die in bands spelen en dus ook wat afweten van muziek, vinden Rocksmith ook totaal niet leerzaam. Het is een heel leuk spel, maar leren gitaar spelen doe je toch niet op deze manier.

 • Dat je van liedjes spelen niet echt gitaar leert spelen snap ik. Maar hoe zit met de lessons die je hier mee kunt volgen?

 • Die werkte op zich wel aardig, maar dit kwam uiteindelijk neer op gewoon herhalen en herhalen van dezelfde dingen. Soms sneller als het goed werkte, maar dat was het enige. Ik vind dat je het nog steeds het beste kunt leren door het lekker zelf uit te zoeken, misschien met hulp van YouTube of een gitaarleraar, maar dit was gewoon gamification van het gitaar spelen, verder niks.

 • Ja inderdaad,met het spelen van nummers is het op zich niet het beste manier, maar ik vond de lessons op zich wel tof gedaan in Rocksmith.

 • Goed om te weten. aan de andere kant als die lesjes je een beetje op weg helpen, dan kan het geen kwaad. Gamificatie is geen probleem, heb ook wel lol gehad met Guitar Hero

 • Liedjes leren spelen is zeker wel een goede manier om gitaar te leren spelen. Je krijgt zoiezo kracht in je vingers en je leert allerlei technieken. Bovendien kan een liedje leren spelen je enthousiast maken om verder te gaan met een instrument

 • Liedjes spelen is niet hetzelfde als gitaar leren spelen, omdat je geen achtergrond krijgt in de theorie achter het spel (toonladders, andere manieren om een akkoord te spelen, structuren en variaties van nummers en slagritmes etc.). Ik speel nu zelf 10 jaar gitaar en heb Rocksmith voor de PS3, maar je leert net zoveel gitaar spelen als dat je auto leert rijden van een racingwheel met schakelpook en pedalen. Ik merkte in Rocksmith dat ik moeite had met het 'leren' van bepaalde simplistische nummers, omdat ze een (voor mij) onlogische opbouw hanteren. Terwijl ik op mijn Gibson Les Paul in het echie gewoon Led Zeppelin, Red Hot Chili Peppers, Pink Floyd en Jeff Buckley speel zonder problemen.

 • Klopt nummers echt uit je hoofd leren met rocksmith lukt bijna niet. Heb er zelf gitaarlessen bij dus over die toonladder en al die andere problemen durf ik niet zoveel te zeggen omdat ik dat gewoon bij mijn les leerde. Rocksmith met een leraar vergelijken ga ik zeker niet doen want je krijgt totaal die feedback niet zoals een leraar dat kan doen. He hebt in de console versie natuurlijk ook niet zoveel nummers die je kan spelen. Bands als RHCP en pink Floyd zitten er gewoon niet bij. Omdat ik dat ook erg vet vind om te spelen mis je gewoon dat soort nummers in RS. Gelukkig heb je op de PC nog custom dlc waardoor je erg veel nummers kan downloaden maar zo lekker als op je versterker spelen is het niet. Ondanks dat vind ik het een leuke game en speel het ook nog best regelmatig.

 • u heeft helemaal gelijk meneer kotzen

 • Kun je de USB kabel van de Xbox 360 versie ook gewoon op de PS4 aansluiten?

 • Dat zou moeten kunnen :)

 • Deze game moet je sowieso op de PC hebben met de custom dlc, speel het nog altijd best veel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren