1. Eén Zelda Wii U gebied net zo groot als hele wereld Twilight Princess

Eén Zelda Wii U gebied net zo groot als hele wereld Twilight Princess

Volgens Shigeru Miyamoto is de hele speelwereld van The Legend of Zelda: Twilight Princess net zo groot één gebied in Zelda voor de Wii U.

In een interview met Miyamoto zegt hij: “Door de beperkingen van de hardware van de Wii we elk gebied moesten afbakenen en deze gebieden aan elkaar koppelen om het als een grote wereld te laten voelen. Met de hardware mogelijkheden van de Wii U hebben we vanaf het begin geprobeerd om een wereld te maken ter grote van die uit Twilight Princess en dat al een gebied in de game te maken.”

Zelda op de Wii U zal ook in verschillende delen worden verdeeld om korte speelsessies makkelijker te maken. “We hebben geprobeerd het zo te ontwerpen dat je niet perse heel lang achter elkaar hoeft te spelen,” aldus Miyamoto.

The Legend of Zelda verschijnt volgend jaar voor de Wii U.

Dit artikel delen

Over de auteur

David Kers Redacteur voor Gamer.nl. Vindt games als Quest for Glory, Super Monkey Ball, Dark Souls bijzonder leuk.

Reacties

 • Ben benieuwd!

 • Klinkt goed, ik hou wel van open werelden in games. Ik hoop wel dat de wereld een beetje goed opgevuld is, in de beelden die we tot nu toe gezien hebben vind ik het er een beetje leeg uitzien.

 • Maar hoe vol wordt die wereld? Die van TP was leeg en kaal.

 • techniek is flink vooruit gegaan, maar ik heb hier ook angst bij. TP was de duurste en grootste Nintendo game ooit met het meeste budget. Dergelijke verhalen heb ik nog niet gehoord over deze Zelda.  Ik vermoed dat het dus wel een beetje kale boel gaat worden….

 • Als het maar niet zo leeg aanvoelt als Twilight Princess. Er moet wel wat te doen zijn in zo'n grote wereld.

 • Jullie zeuren dat je gamewereld spellen te veel hypt maar dat doen jullie zelf!
  Van wat ik heb gezien van dit spel is dat je een beetje met een paard over gras kunt rijden af em toe kom je een robotspin tegen die je moet neerschieten. Het ziet er te leeg en saai uit!
  Maarja dingen kunnen veranderen maar van wat ik tot nu toe heb gezien ben ik niet onder de indruk.

 • Want jij loopt nooit voor Sony te hypen?

 • Je moeder ziet er te leeg en saai uit!

 • Je Moeder is zo dik dat de olifanten háár pinda's geven in de dierentuin • je weet dat je nu totale onzin zegt he, iemand met een beetje verstand weer dat dat verre van het eenige is.

 • Ik hoop dat het voor de meeste ondertussen wel duidelijk is dat Otf300 het IQ van een verbrande visstick heeft.

 • Klinkt goed, zolang er maar voor voldoende te doen is in deze wereld.

 • ik ben het eens zo grote wereld vraagt om leuke dingen kleine dorpen etc etc

 • Maar wordt hij net zo goed als TP, dit was toch wel een van me favorieten, niet zo kinderlijk, maar meer volwassen. En de stijl sprak mij ook meer aan dan wind waker of skyward sword, lekker grauw en duister

 • Dat belooft wat!

 • Nee man! Ik weet nog dat ik in mijn broek plaste toen ik de 'omvang' van TP te horen kreeg. En wat kregen we ervoor terug? Een grote saaie plak met een ugly grond-texture en zo leeg als mijn portemonnee na de aankomende vakantie.  Ik wil alleen een grote map als ze dit alla Skyrim weten te vullen, anders hoeft het van mij niet. Doe dan als Termina : Prima omvang en meer dan genoeg te doen. TP was mede om zijn grootte gewoon een tegenvaller, laat deze ezel zich alsjeblieft niet nog es tegen dezelfde steen stoten.

 • er zit een verschil tussen hardware nu en een game dat probeert groot te zijn en op GC ontwikkelt werd. ;_:

 • Snap jou volledig, maar hoeveel games zijn wel niet knetter saai geworden door een te grote wereld? Just cause 1 = groot maar leeg, prototype = groot maar leeg, true crime : streets of l.a. = groot maar leeg, assassin's creed 1 = groot maar leeg, en zo zijn er nog meer voorbeelden.  Heeft niets met technologie te maken, maar vooral met de creativiteit en input van de ontwikkelaar. Nu ben ik hier met Nintendo nooit zo heel erg bang voor, maar de valkuil is mij te groot. Liever klein maar fijn dan groot en dood.

 • Ben het met jou eens, eerst maar eens afwachten voordat ik hier blij om word. Een grote wereld kan leuk zijn, maar er moet wel genoeg te doen zijn. Heb er niets aan als ik alleen maar meer 'reistijd' heb om van het ene gebied naar het andere te komen zonder dat er iets te doen is onderweg. Geef me dan maar gewoon een kleinere wereld waar wel genoeg te doen is. Toch verwacht ik hier een stuk meer van dan van TP, die viel inderdaad zwaar tegen. Hoewel het niet veel is wat we tot nu toe gehoord en gezien hebben samen met hoe Nintendo de laatste tijd bezig is en de vooruitgang in hardware zoals Ricoyosma zegt heb ik hier toch wel vertrouwen in. Toch eerst maar eens afwachten tot we meer weten voordat ik al te enthousiast word.

 • Groot en vol is goed.
  Groot en leeg word eentonig, net als windwaker dat zeilen dat vond ik helemaal niets.
  Verder erg benieuwd naar deze game, ik zal ook zeker niet de korte speelsessie nemen :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren