1. Prijsmarges in FIFA 15 tegen illegale geldhandel

Prijsmarges in FIFA 15 tegen illegale geldhandel

Electronic Arts heeft prijsmarges voor onder andere spelers ingevoerd. Dit moet ervoor zorgen dat er minder illegale geldhandel plaatsvindt voor FIFA Ultimate Team.

Voorheen was het mogelijk om in-game geld door te sluizen door waardeloos handelswaar tegen hoge prijzen aan te bieden. Op die manier gaf de koper het geld aan de verkoper. De prijsmarges zorgen ervoor dat het verkoopbedrag niet veel kan afwijken van de werkelijke waarde. Het is de bedoeling dat de illegale handelaren het geld nu niet meer kwijt kunnen.

In FIFA Ultimate Team waren een hoop bots actief. Deze konden bijvoorbeeld automatisch handelen door bijvoorbeeld goedkoop geprijsde spelers te kopen en weer te verkopen. Daar is natuurlijk geen bal aan. EA stelt dat de prijsmarges ook helpen om gamers te laten inzien hoeveel hun bezit waard is. Daarbij zouden de marges groot genoeg zijn om het handelen interessant te houden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • goede zet! kijken of het de illegale handel onzin tegen gaat. Ik blijf UT een van de leukste modi vinden, maar als eerlijke speler zijn de top spelers bij onhaalbaar

 • nee

 • @DelPiero, die zullen nu net zo onhaalbaar blijven. Je kan nu alleen maar d.m.v. potjes spelen packs halen, en dat duurt oneindig. Tenzij je zin hebt om veel te veel te betalen voor FIFA POINTS zal je nooit in Ronaldo in handen krijgen. Ik heb zelf nooit coins gekocht, maar handelen is veel moeilijker/onmogelijk geworden op deze manier, wat ik heel jammer vind.

 • Ik weet niet of het toeval is… maar ik krijg sinds de update wel top spelers in mijn pakketje. Weliswaar geen messi of ronaldo, maar uit mijn laatste +/- 5 pakketjes: David Silva (87), Courtois (86) :-)
  Voorheen zeker 50+ pakjes opengemaakt, met Rakitic (83) als beste uitkomst.

 • Yes! Kijken hoe coinsellers hier een weg uit kunnen vinden. Nu krijgen topspelers weer hun ECHTE waarde terug. Eindelijk.

 • Denk je dit werkelijk?
  Dit is weer zo'n vieze actie van ea die willen dat mensen pakjes kopen ipv. coins, en je raad het al uit pakjes krijg je natuurlijk niks.

 • Feit is gewoon dat wat EA ook doet, het allemaal bar weinig uit zal maken.
  Transfer market moet rigoureus aangepakt worden/verwijderd worden om UT weer op de rails te krijgen. En mensen die gaan huilen dat zonder de market UT zichzelf niet meer is, kijk naar de world cup modus die vorig jaar ten tijde van het WK gereleased werd. Met veel plezier gespeeld, daarnaast ben je ook echt blij met de spelers die je krijgt uit packs, en heeft niet de helft van de community een team met een gemiddelde van 85 en hoger.

 • Nou ik vind dat juist niet, want bij de WC mode waren er juist teams die 85+ rated waren, omdat je eenmaal niet kon handelen, dus moest je hopen dat je uit packs high rated players kreeg. Als mensen kunnen handelen dan komt er een eerlijke verdeling qua spelers (meer goedkope Doumbia's dan duurdere Ronaldo's) en kun je interessante teams maken voor bv de Bronze of Silver Cup. Het maken van leuke teams en ermee spelen is voor mij belangrijker dan een 85+ rated team verzamelen

 • Het aantal 99 Klose's vond ik anders behoorlijk hoog in de WC update.

 • Ze moeten ook eens achter de grote youtubers aangaan die die shit maar blijven adverteren. • Dat is nu gestopt, dus lijkt me niet meer nodig.

 • Als je geen coins koopt zijn de echte topspelers niet te betalen. En als je deze spelers niet kan kopen omdat deze gewoon te absurd duur zijn is er ook geen lol aan te beleven.

 • Inderdaad, Ronaldo kost op zijn minst 6.5 miljoen…

 • Heerlijk mijn speler van 8 miljoen vorige week is nu nog maar 2.4 miljoen waard….

 • Geen reet aan Het hele spel verpest

 • Ik zit er nu zelfs aan te denken om over te stappen naar PES

 • Fut is idd verneukt door dit soort acties

 • Ja opzich een goede zet, maar nu nog kracht bijzetten door fifa points goedkoper te maken. De verhouding fifa points/prijs coins gaat helemaal nergens over. Voor 80 euro kun je 80 packs openen(premium gold) als je dat met fifa points doet en voor 80 euro kun 3,5-4 miljoen coins kopen. En geef je dit allemaal uit aan packs dan is dat in totaal om en nabij de 700-750 packs! Gaat nergens over natuurlijk. Dus EA wees slim en maak nu je fifa points goedkoper. Ze verliezen geen geld door de coinsellers, de markt blijft intact omdat je met fifa points alleen packs kan openen en de kans dat je ronaldo krijgt uit packs in volgens mij kleiner dan een miljoenste.  Fifa points in mijn ogen moet sowieso door de helft wil ik t weer overwegen een keertje te doen. Denk overigens niet dat ik me daartoe kan zetten, vind fifa 15 werkelijk één van de slechtste fifa's die ik heb gespeeld. Gameplay is prima, maar de hoeveelheid bugs… Dus mijn geld krijgen ze niet op dit moment.  Stand van zaken in mijn ogen op dit moment: Coinsellers zijn eruit, maar de spelers zijn er ook uit. Er zal nog steeds fifa gespeelt worden, maar ik denk niet dat er nu massaal fifa points gekocht worden.

 • Het enige wat EA goed zou kunnen doen is de kosten van Fifa Points verlagen, maar dat zullen ze nooit doen, EA kennende.

 • messi en ronaldo zijn niet eens meer te vinden in de transfer markt.
  niemand wil ze nog verkopen nu ze zo goedkoop zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren