1. Movie editor GTA 5 komt naar consoles

Movie editor GTA 5 komt naar consoles

De movie editor uit de pc-versie van Grand Theft Auto 5, komt ook naar Xbox One en PlayStation 4.

Rockstar maakte dit neiuws bekend via zijn officiële website. Met de Rockstar Editor kun je gameplay van GTA 5 opnemen en deze vervolgens monteren en verschillende camerastandpunten gebruiken. Deze editor komt van de zomer naar de consoles. De Xbox 360- en PS3-versie krijgen de filmpjesmaker niet.

Alle vier de consoleversies krijgen wel de nieuwe radiozender die al in de pc-versie van de game zat. Het afspelen van eigen muziek blijft exclusief voor de pc-versie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Yeeeeeeeeeeesss, dit is Super Nice! Hou van filmpjes maken :)

 • Sowieso beste nieuws van vandaag, laat maar komen die editor :p

 • Daar ben ik 't dan niet helemaal mee eens…

 • Fallout 4 is het beste nieuws van vandaag! Maar dit is ook leuk hoor. ;-)

 • Kunnen zulke zwakke apparaten dat wel handlen? Ben benieuwd.

 • Trollie

 • En we zakken weer in niveau! Comment-train incoming!

 • Niet 100% troll reactie, aangezien Rockstar zelf ook aangeeft dat de huidige editor te zwaar is voor de consoles. Ze maken dus een aparte versie geoptimaliseerd voor de consoles.

 • Als we dat nou gewoon niet doen, en deze reactie als laatste reactie op zijn comment houden en er niet met z'n allen op in gaan? DoDon't feed it..

 • @patrickownzya  Wel trollie want je kan het ook niet zomaar even overzetten. Het is juist goed dat ze het optimaliseren voor de console. De PS4 heeft Share Play wat ook een movie editor is (al kan je daar geen camera standpunten veranderen) maar wel het renderen van video's. Als het niet kon, dan zouden bepaalde PS4 games ook geen Photo mode functie kunnen handelen namelijk.

 • Ik ben overtuigd.  Je mag immers ook niet anders verwachten dan dat apparaten uit 2014 dan misschien toch nog net wel een movie editortje aan kunnen.

 • SnakeNL, IG's addertje onder het gras voor als er weer een PS4 verdedigd moet worden.  In dit geval ben ik het nog met hem eens ook.

 • Gelukkig heb jij een beest van een PC he Frituurtalent? Een "game-rig" uit 2008 met een "upgrade" naar een GTX660. En je hebt blijkbaar niet eens in de gaten dat deze opstelling gelijkwaardig aan een PS4/One is. xD

 • Je weet er zo te zien niet veel van.  Het hele punt van het ding is overigens dat je klaarblijkelijk voor 600 euro al een game pc hebt die alles op ultra draait en veel sterker is dan consoles, wat korte metten maakt met de claim van console fans dat pc gaming zuigt omdat het veel te peperduur is… en zoals je wellicht wel door hebt was dat hun enige echte argument.

 • Een PC van 600 euro die alles op Ultra draait… dat wil ik iig wel nog eens zien…

 • Ah nee, ik heb er geen verstand van… Kom eens met argumenten ;). Want wat ik hier boven aan gaf is een feit. Je snapt overigens dat de prijs niet 't enige punt is? En dat het vergelijken überhaupt nergens op slaat..

 • Gta V op 1080p/30 (we hebben het immers over console kwaliteit!) op ultra? + core i3 + gtx960/r9 280/285 lukt wel voor 600 en die trekt dat makkelijk. Sterker nog, lever je in naar very high/console settings zonder AA, dan trekt dat de 60fps wel.

 • En wat haalt een 660 rw1? Begrijp me niet verkeerd. Ik game ook op PC. Maar je moet niet gaan snauwen dat de PC zoveel beter is als je videokaart gelijkwaardig is aan de PS4. Sowieso moet je mensen lekker zelf laten bepalen waar ze op gamen..

 • @rw1: The Witcher 3 heeft minimaal een i5 nodig en aanbevolen een i7, wees toch aub zo hypocriet niet en geef toe dat je voor 600 euro geen game-rig in elkaar hebt. Tenzij je je hardware in okkazie aankoopt mss, maar daar gaat het niet om. :)

 • Gaaiz was al door de mand gevallen op het moment dat hij beweerde dat het onmogelijk is met deze pc GTA V op ultra te spelen, terwijl hij enkel de naam van de videokaart weet.  Er zit verder een i5 in die op quad core 3.4 ghz draait (over te clocken naar 3.8) en 12 GB RAM, waarmee dit op deze pc makkelijk haalbaar is, zo weet ik (volgens mij als enige) uit ervaring.  Gaaiz heeft duidelijk ook erg weinig persoonlijke ervaring met de GTX 660, welke overclocked met GTA V op ultra nog niet tegen zijn limiet aan komt en de 75 graden amper haalt. Verder is er geen andere game die ook maar half zoveel van de kaart vraagt, dus het is allemaal piekfijn in orde en dat zal het de komende jaren ook blijven, met wellicht hier en daar een uitzondering. The Witcher 3 is er daar bijvoorbeeld een van, al gaat dat ook gewoon goed komen. En zo niet? Dan upgrade ik hem toch even, kan ie weer jaren mee en heb ik nog steeds honderden euro's bespaard t.o.v. consoles.  Wel leuk om die console peasants te zien kwakkelen over het vinden van ook maar één geldig argument tegen pc gaming.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren