1. Mod GTA 5 voegt grappling hook uit Just Cause 2 toe

Mod GTA 5 voegt grappling hook uit Just Cause 2 toe

Modder JulioNIB heeft de fameuze grappling hook uit Just Cause 2 beschikbaar gesteld als mod voor GTA 5. De mod werkt nog maar half, maar is wel alvast te downloaden.

Met de grappling hook kun je je razendsnel verplaatsen. Schiet op een taxi en je wordt er direct naartoe getrokken. Qua animaties ziet het er niet uit, maar het levert wel chaos en hilariteit op.

Het gaafste aan de grappling hook is dat je verschillende objecten - en mensen - aan elkaar kunt verbinden. Doe je dit op het juiste moment, dan knallen ze in volle snelheid tegen elkaar. Ook dat werkt nog niet zoals in Just Cause 2, maar dat betekent niet dat je de mod links moet laten liggen. Zoals de onderstaande video suggereert, is er namelijk genoeg dat wel kan met deze mod.


De grappling hook in GTA 5


Een nog verder uitgebreide grappling hook in Just Cause 2

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dit soort dingen zijn de reden waarom GTA V me niet zo trok, ik mistte veel te veel gekkigheid. Het was allemaal zo ontzettend tam en probeerde te realistisch te zijn. Waarom niet gewoon een keer een GTA halen die zowel realistisch als lekker mafkeeserig is? Saints Row 2 is hier een goed voorbeeld van, deze had een realistisch sfeertje gemengd met absurde humor. Het gaat om fun toch? Het zorgde qua gameplay en mogelijkheden amper voor verrassingen en was dus veel te tam, dit is misschien wel waarom ik GTA V vrij snel zat was. Modders kunnen hier voor de pc inderdaad heel wat verandering in brengen, helaas ben ik een console gamer.

 • Dit is precies de reden dat ik GTA zo tof vind, het realisme.
  Voor mij hoef al die ongein niet, dan ga ik wel lekker Saint Row spelen zoals je zelf al zegt. Of Just Cause 2 binnenkort.
  GTA doet wat het moet doen, en dat doet het uitstekend!
  Als ze meer ongein in de game gaan doen, verliest het zijn geloofwaardigheid en weet ik zeker dat het hun een hoop trouwe fans gaat kosten. Bij Rockstar weten ze wel wat ze moeten neerzetten om een goede game te maken die de meeste mensen aanspreekt. Natuurlijk heb je er altijd een paar tussen zitten die het liefst aliens en andere onzin tegenkomen in het spel, maar dat komt GTA niet ten goede…

 • Nee, geen aliens en zooi, want Saints Row 4 ging me echt te gek. Maar iets meer buiten het boekje had echt wel gemogen hoor. Maar smaken verschillen blijkt wel weer ;)

 • GTA zit in een erge lastige positie, ik zou graag willen dat het nog veel realistischer word maar andere willen weer meer Fun. GTA probeert nu beide kanten te pleasen waarmee het een gevaarlijke middenweg in gaat. Gelukkig is de kwaliteit gewoon erg goed, autorijden en alles voelt goed. Ik kan alleen maar hopen dat GTA echt de realistische route kiest, benzine en geen AK uit je broekzak kunnen halen(maar dat die echt achterin je auto moet liggen) maar veel mensen willen dat weer niet.  Buiten dat is deze mod wel gaaf, juist doordat de auto damage model hier niet op gemaakt is en die schade er zo goed uit ziet

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren