1. Hoofdschrijver wisselt Mass Effect: Andromeda in voor Destiny

Hoofdschrijver wisselt Mass Effect: Andromeda in voor Destiny

Chris Schlerf, de hoofdschrijver van Mass Effect: Andromeda, vertrekt bij BioWare. Hij heeft al een nieuwe baan weten te bemachtigen bij Destiny-ontwikkelaar Bungie.

De schrijver werd vorig jaar toegevoegd aan het team bij BioWare. Daarvoor was hij werkzaam bij 343 Industries tijdens de ontwikkeling van Halo 4. Volgens Schlerf was zijn werk aan Mass Effect: Andromeda één van de beste ervaringen uit zijn carrière. Hiernaast vertelt hij dat de nieuwe Mass Effect “mensen gaat wegblazen”.

Op de Twitter-pagina van Schlerf staat een serie tweets waarin hij zijn vertrek aankondigt.

In december stapte senior development director Chris Wynne ook al op bij BioWare. De nieuwe Mass Effect staat nog steeds gepland voor een release aan dit jaar op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze maffe industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

 • Hopen dat ze nu niet achteraf in 't verhaal gaan lopen knippen..

 • Destiny kan wel wat beter schrijfwerk gebruiken dus dit is voor die game natuurlijk prima. Hopelijk is het verhaal van Andromeda helemaal compleet en laat hij geen half werk achter.

 • Het schrijfwerk van Halo was anders ook niet om boekdelen over te schrijven. Het is beter dan Destiny, maar daar blijft het ook bij.

 • Het was zeker beter aangezien er in Destiny bijna geen schrijfwerk leek te zitten.  Halo's verhaal is niet het beste wat je ooit tegen zult komen maar het doet zijn taak prima met prima geschreven characters en een goed neergezet universum.

 • Sorry, ik bedoelde Halo 4, dat verhaal was niet erg sterk. De rest vind ik hartstikke prima. Destiny had amper verhaal omdat er geknipt is, wie weet wat het algehele verhaal was geweest, het had waarschijnlijk een stuk interessanter geweest.

 • Ik zie het misschien verkeerd, maar is het niet een slecht teken als een schrijver al na een jaar gaat wisselen van bedrijf?
  Ik neem aan dat Bioware een tweede trilogie gaat uitbrengen van Mass Effect. En aangezien het verhaal bovenaan staat bij dit soort spellen is het toch belangrijk dat de schrijver van begin tot eind het verhaal maakt?

 • ja is het ook…maak me zorgen om mass effect. Destiny boeit me niet zo. Masse ffect is gefocust op verhaal…Destiny niet zo.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren