1. Maak nu je eigen Nintendo Account aan

Maak nu je eigen Nintendo Account aan

Nintendo heeft vandaag in het westen een website voor Nintendo Account gelanceerd. Je kunt je nu inschrijven in het overkoepelende systeem, zodat je er uiteindelijk met alle nieuwe Nintendo-platforms mee in kunt loggen.

Iedereen die een bestaand Nintendo Network ID heeft op een Wii U of 3DS kan nu een Nintendo Account registreren via de website . De aankoopgeschiedenis voor de Wii U en 3DS worden dan overgezet. Ook is er een aparte pagina met kortingen voor leden.

Mensen die nog geen Ninendo Network ID hebben kunnen ook een nieuwe account aanmaken met hun e-mailadres, Facebook, Twitter of Google+. Nintendo Network ID's blijven bestaan, maar worden uiteindelijk helemaal vervangen door Nintendo Accounts.

De service lanceerde in december vorig jaar al in Japan. Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle gegevens en savefiles van games van de Nintendo-platformen via de cloud worden opgeslagen. Verder moet het account straks ook werken bij smartphonegames van Nintendo. Ook moeten er uiteindelijk kortingen via de website aangeboden worden.

Daarnaast is het ook alvast mogelijk voor mensen om zich in te schrijven v oor de eerste Nintendo-app voor smart devices, Miitomo . Mensen ontvangen dan een bericht wanneer de game beschikbaar komt. Daarbij ontvangen mensen die zich hebben ingeschreven met een Nintendo Account voordat Miitomo lanceert Platinum Points voor het nieuwe beloningsprogramma My Nintendo, waarmee o.a. kortingen op games kunnen worden behaald.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Done. :)

  • Vooruitstrevend

  • Ging verrassend makkelijk. Hopelijk zet Nintendo, mede door de samenwerking met DenA, eindelijk goede stappen qua online infrastructuur en accounts e.d.

  • Kun je nu dan ook één game voor een 3DS kopen en hem ook op een ander downloaden, als je daar met hetzelfde account inlogt? Ik heb er namelijk 2 en het zou handig zijn als ik alle download games op beide systemen kon gebruiken.

  • dat is nog niet bekend. en het is alleen registratie momenteel.

  • Zal mooi zijn.
    Kan ik op alle 5 alle spellen zetten.

  • Het is nog niet bekend, maar het is wel de bedoeling, vandaar alles is samengevoegd. En Iwata had het een paar keer aangegeven, bij de NX gaat het zeker gebeuren, alleen weet niet hoe het bij de 3DS en WiiU zit, ga ik ook vanuit eerlijk gezegd..

  • Snel even account aangemaakt ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren