1. Indieplatformer Pinstripe haalt binnen dag Kickstarter-doel

Indieplatformer Pinstripe haalt binnen dag Kickstarter-doel

De 2D-platformer Pinstripe heeft binnen een dag het beoogde Kickstarter-doel behaald.

Op het moment van schrijven, twee dagen na de lancering van de campagne, staat het behaalde bedrag op 48.107 dollar. Ontwikkelaar Thomas Brush heeft op dit moment bijna vier jaar in zijn eentje aan Pinstripe gewerkt.

Brush ontwikkelt niet alleen de programmering van het spel, maar ontfermt zich ook over het design, de muziek en het schrijfwerk. “Er is geen game als Pinstripe en ik denk dat dit komt omdat het volledig gemaakt wordt door één ontwikkelaar.” Brush maakte eerder de gratis platformers Coma, Skinny en Crunchem Numbers.

In Pinstripe besturen spelers Teddy, die naar de hel reist om zijn ontvoerde dochter Bo te redden. Teddy wordt hierbij vergezeld door zijn hond en moet puzzels oplossen, met verloren zielen communiceren en monsters verslaan.

Pinstripe is in ontwikkeling voor pc, Mac en Linux en moet in augustus dit jaar uitkomen. Een iOS-versie van de game wordt geproduceerd als de Kickstarter-campagne 75.000 dollar ophaalt. Geïnteresseerden kunnen Pinstripe voor 15 dollar reserveren.

Dit artikel delen

Over de auteur

Aida . Heeft op haar zesde haar ziel verloren aan de Legend of Zelda serie. Houdt van RPG's en eet game soundtracks op alsof het lunch is. Spellen waarin de keuze van de speler centraal staat vindt ze fantastisch.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren