1. Bethesda start mod-ondersteuning voor Fallout 4 in april

Bethesda start mod-ondersteuning voor Fallout 4 in april

Bethesda lanceert in april mod-ondersteuning voor Fallout 4 op pc. Dezelfde ondersteuning voor Xbox One volgt in mei – PlayStation 4-gebruikers moeten tot juni wachten. Dit bevestigt Todd Howard in een interview met Game Informer.

“Ons doel is om de eerste mod-ondersteuning tussen de eerste twee uitbreidingen uit te geven. We willen zorgen dat het beschikbaar is voor pc en dat het ook werkt”, geeft Howard aan. “Het duurt daarna zeker nog een maand voordat de mogelijkheid lanceert voor Xbox One en daarna een maand voor PlayStation 4.”

Er bestaan al een aantal mods voor de nieuwste Fallout-titel, maar deze worden niet officieel ondersteund. Met de officiele mod-ondersteuning van Bethesda wordt het voor modders makkelijker om nieuwe en goed werkende mods te creëren.

Daarnaast is een nieuwe bèta patch vrijgegeven voor de game, die verschillende bugs in het spel verhelpt, onder andere ondersteuning biedt voor add-ons en nieuwe voorwerpen in de omgeving toevoegt. De details over de patch zijn te lezen op de Steam-pagina.

Dit artikel delen

Over de auteur

Aida . Heeft op haar zesde haar ziel verloren aan de Legend of Zelda serie. Houdt van RPG's en eet game soundtracks op alsof het lunch is. Spellen waarin de keuze van de speler centraal staat vindt ze fantastisch.

Reacties

 • Awesome. Ik vind het niet eens erg dat ik als PS4 gebruiker 'het langst' moet wachten. Ik heb namelijk zat te doen met de DLCs die uitkomen en met wat andere games in de tussentijd en tja.. er komen gewoon mods op een console, dat is gewoon gaaf.

 • Aan wat voor een soort mods moet je denken op console?

 • Tegen die tijd dat er een beetje "interessante" mods zullen zijn, is er al een aantal maanden ondersteuning.

 • Inderdaad Snake. Ik denk dat er af en toe wel mods voorbij zullen komen die erg interessant zijn, maar meestal zie ik ook wel troep voorbij komen op PC. Geef mij maar wat interessante quests, robots voor in de settlements en het karma systeem.

 • Sinds vorige week met Fallout 4 begonnen (Ps4). Mijn god, wat een bugfest. Spel is gaaf, daar niet van. Ik ben hier nu al diverse keren tegen aangelopen:  2x nu een complete vastloper gehad, spel sloot zich opeens vanzelf af..  Wapens deden opeens geen damage meer.  Dogmeat die ik naar Sanctuary stuurde, liep de opeens de verkeerde kant uit. Moest noord, ging de zuidelijke richting op.  Opeens telkens een screen freeze van een kleine minuut tijdens een speelsessie, bij het laden van gebieden, auto-save/save.  En ik zal er vast nog meer tegenkomen. Pop-ins van 3D modellen zijn tegenwoordig deels opgelost? Ik heb daar in ieder geval weinig tot niks van gezien. :)

 • Ik ben eigenlijk heel weinig bugs tegengekomen in Fallout 4.  Ik kon tegen het einde van het verhaal Dogmeat niet vinden in Sanctuary. (Ik wou hem gebruiken om die gun in Vault 111 uit de kast te pikken). Hij lag altijd in z'n vertrouwde huisje, maar was plots van de aardbodem verdwenen. na een paar 'weken' in game, lag ie er ineens weer.  De andere bug had ik in 'The Big Dig', waar een robot door muren heen graaft. Pas op bij die missie en save voordat je ondergronds gaat, want die robot verdwijnt nog wel eens of hij graaft niet door de muur. Ik kon het oplossen door een ander pad te nemen.  Maarja, daarnaast ben ik eigenlijk niks tegengekomen. Geen vastlopers of iets.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren