1. Bron binnen Nintendo: NX komt dit jaar uit, Zelda NX ook

Bron binnen Nintendo: NX komt dit jaar uit, Zelda NX ook

Een NeoGAF-bezoeker heeft van een bron binnen Nintendo vermomen dat de NX, de nieuwe console van Nintendo, nog dit jaar verschijnt. Daarbij moet de nieuwe The Legend of Zelda ongeveer tegelijk op Wii U en NX verschijnen, gedurende NX-lancering of kort daarna.

Hoewel er geen manier is voor bezoekers van het NeoGAF-forum om te bewijzen dat bezoeker Trevelyan9999 de waarheid spreekt, moeten bezoekers van het forum hun bronnen kunnen aantonen aan de moderators van het forum. Volgens de moderators is de bron van de bezoeker geloofwaardig.

Er gaan al langer geruchten dat de NX dit jaar zou verschijnen. Het is nog niet bekend wat de console precies inhoudt. Geruchten wijzen op een overkoepelend besturingssysteem, vergelijkbaar met iOS, waarop zowel een console als handheld draaien die mogelijk dezelfde games afspelen. Dit is echter nog niet bevestigd.

De bron van de NeoGAF-bezoeker zou ook hebben gemeld dat de Wii U een marketingbudget van 34,5 miljoen dollar krijg in 2016, terwijl de 3DS een marketingbudget van 56,25 miljoen dollar krijgt. Nintendo zou volgens de bron dit jaar 3DS-games uitgeven als Metroid Prime: Federation Force, Dragon Quest 7, Dragon Quest 8, een Pokémon-game om de twintigste verjaardag van de franchise te vieren en Mario and Sonic Rio 2016. Ook zou de 3DS dit najaar een prijsdaling krijgen. Nintendo heeft nog niets aangekondigd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ik ben benieuwd, de meeste console boeren zijn toch jaren bezig met de ontwikkeling van hun nieuwe console incl developer software, besturingssysteem enz?

 • Klinkt goed. Zo doen gewoon weer een TP'je.
  Zelda op de Wii U (oude console) en NX (nieuwe console) zou mooi zijn!

 • Ik ben hier ook voor, verwacht het ook wel eigenlijk. Heel benieuwd naar t concept.. Nintendo Direct mag wel weer komen.

 • Ik denk dat op prestatievlak we de volgende verhouding mogen verwachten:
  Zelda voor NX: 1080p / 60fps
  Zelda Wii U: 720p / 30fps fps

 • en natuurlijk de render distance zal beter zijn

 • @don carpaccio.
  Waarom zouden ze ooit op 720p 30fps gaan op de Wii u als hij veel beter kan :s

 • Mij kunnen de nummertjes niets boeien. Laat ze maar een ijzersterke game qua gameplay en verhaal neerzetten in plaats van de graphicpooier uit te hangen.

 • @Don Carpaccio  Waarom op de Wii U 720p / 30fps?
  Er zijn al genoeg games 1080p (zoals TWW HD) en sommige ook 60fps (zoals MK8 ).  Ik denk op de Wii U 1080p en 60fps.
  En ik HOOP op de NX 4K en 60fps, maar die hoop kan ik denk ik beter snel laten varen.  Hoe dan ook: Ik kijk er ontzettend naar uit.

 • 4K loooooollll

 • Vandaar ook mijn opmerking erachter.
  Begrijpend lezen is moeilijk. ;)

 • Nou dat mag ik toch hopen zeg…
  Nou Nintendo als u nu zo vriendelijk zou willen zijn om:
  -Gelijk een goede netwerk service op te zetten, zodat ik m'n (VC)games niet steeds nieuw hoef aan te schaffen en tegelijkertijd zorgt voor BC (kijk naar Microsoft).
  -De nieuwe Zelda samen met een nieuwe Mario-Game launched.
  -Te zorgen voor goede third party support
  -En een krachtige Console uit te brengen, dan ben ik het komende jaar tevreden.

 • Volgens mij hoef je Nintendo niets te vertellen over Backward Compatibility, en hoeven ze daar al helemaal niet voor naar Microsoft te kijken. Alsof Microsoft ineens de goodguy is die aan Backward Compatibility doet.
  Bij de WiiU doe je gewoon je Wii game er in, en het speelt gewoon. Geen downloads nodig! In je Wii doe je gewoon je Gamecube games, en speelt gewoon. Geen downloads nodig! ZO hoort Backward Compatibility te werken!

 • De Ps3 (Fat, 60gb) is qua bw nog steeds de nummer 1 op dat gebied. Upscaling en verbetering van het beeldkwaliteit. Ps1/2 games op een Lcd tv waren eindelijk het aankijken waard.

 • Lijkt me meer dan logisch, dit jaar voor de feestdagen. Een nieuwe Metroid en een Pokémon game voor dit jaar klinkt ook erg goed.

 • Dat vind ik ook erg fijn klinken

 • Mocht dit waar zijn dan is het toch weer sketchy dat Zelda is uitgesteld en dan opeens tegelijk uitkomt met de NX release. Verder heb ik zeker zin in een nieuwe echte pokemon, maar de rest van de lijst ziet er nogal triest uit eigenlijk. Mag ook hopen dat Nintendo binnenkort met een Fire Emblem release date naar voren komt.

 • Ik ben benieuwd op welk publiek Nintendo zich met de NX op gaat focussen. Als er weer een gadget bij zit wat de prijs van de console hoog houdt, zie ik het somber in voor de NX..

 • Volgens de nieuwste geruchteb van de befaamde Liam Robertson zijn EA en Nintendo veel gesprekken en het voeren en vindt Nintendo EA een super belangrijke partner, EA daartegenover houdt zich nog afwachtend en eist van nintendo dat nintendo EA spellen meer promoot bundles maakt etc . Ook moet de NX van EA meer gaan doen met sport apps (like ik ken niemand die ze gebruikt, amerikaans ding zeker)
  Ook zou EA al best lang een NX dev kit hebben  Op het internet spreken ze over een deal met de duivel, maar een die nodig is om een kans te krijgen op een succes

 • Wil je een bredere groep aanspreken, zijn dit soort dingen wel nodig. Nintendo moet zich meer westers opstellen, dat heeft Sony geen windeieren gelegd.  Ik hoop alleen niet dat Nintendo de Amiibo rage door pusht bij de NX.. Rages houden nooit lang stand. Op een gegeven moment is het effect uitgewerkt. Hopelijk ziet Nintendo dat ook in.

 • ja dat zie met het ''succes'' van skylanders and disney infinity nu ..niet :P  Maar ik denk wel dat nintendo op de eisen ingaat , ze lijken er tenminste hun best op te willen doen en niet zoals bij de wiiu een houding aannemen van: die 100 miljoen stappen zo wel over !.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren