1. 'Microsoft komt op E3 met o.a. nieuwe Battletoads en Age of Empires'

'Microsoft komt op E3 met o.a. nieuwe Battletoads en Age of Empires'

De gedeeltelijke inhoud van de E3 persconferentie van Microsoft is wellicht uitgelekt. Een Reddit-gebruiker claimt informatie gevonden te hebben in de broncode van Microsoft's website en dat er een teaser trailer verschijnt die informatie onthuld over aankomende Xbox One-games.

De teaser trailer moet later vandaag verschijnen en zou informatie vrijgeven over de persconferentie van Microsoft op de aankomende E3. Reddit-gebruiker dieklobrille claimt de trailer op de servers van Microsoft te hebben gevonden maar zegt niet hoe hij dit heeft gedaan. In zijn bericht plaatst hij een lijst met details over aankomende games voor Xbox One, gebaseerd op zijn vondsten bij het doorspitten van de broncode en API van Microsoft.

Eerst noemt hij een nieuwe Battletoads-game: "Rare werkt aan een nieuwe Battletoads (misschien alleen de Rare-naam, zoals de eerste Killer Instinct-trailer), de game zou ook samen ontwikkeld kunnen zijn met een andere ontwikkelaar." Over Sea of Thieves, een game die vorig jaar werd aangekondigd door Rare, zegt hij: "Sea of Thieves wordt geen directe mmo, maar meer zoals The Division of Destiny. Het lijkt alsof Microsoft hier veel aandacht aan geeft met cross-play en cross-buy."

Hierna schrijft hij "FH3 speelt af in Australië". Dit moet duiden op Forza Horizon 3, waar eerder al geruchten over waren verschenen. Ook noemt hij dat General Raam wordt toegevoegd aan Killer Instinct, wat in maart al was uitgelekt.

Hij gaat verder met informatie over Ages of Empires. Hierover is hij niet duidelijk: "nog niet zeker wat dit precies is, waarschijnlijk een nieuwe game." Daarnaast claimt hij dat Halo Wars 2 een bèta-versie krijgt en dat cross-play tussen pc en Xbox One niet genoemd is.

Hij eindigt met het nieuws dat er een nieuwe online game komt met zombies: "Mogelijk een nieuwe of State of Decay, kan ook Dead Rising zijn" en dat Microsoft veel aandacht gaat geven aan de Anniversary-update voor Xbox One op hun officiële website.

Of de geruchten blijken te kloppen, wordt duidelijk wanneer Microsoft hun E3-persconferentie houdt. Deze vindt plaats op maandag 13 juni om 18:30 uur Nederlandse tijd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze maffe industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

 • Klinkt allemaal niet onlogisch. Goede crowd-pleasers, zet hun al bekende triple A games erbij, de populaire indies (cuphead, below etc.) en je hebt een hele mooie line-up voor de E3. En dan waarschijnlijk nog hardware. Zeer interessante E3 voor de boeg.  State Of Decay was overigens altijd al de bedoeling dat het richting een grote online wereld zou gaan. De arcade-game was eigenlijk een uit de kluiten gewassen proof of concept daarvoor.  Ja hoor, laat maar doorkomen.

 • Beste e3 show, nu al!

 • Ik vind het wel okay. Niet echt iets van onverwachte klappers. Ik geloof dit lijstje ook niet direct.

 • Tot de E3 er is en de teleurstelling toeslaat

 • Age of Empires yeeee, beter een goeie.

 • Als dit het is zonder de hardware aankodingingen dan wordt het voor mij een karige editie wat xbox betreft.
  -Age of Empires en Halo Wars genieten totaal mijn interesse niet (heb niets met het genre rts)
  -Killer instinct is tof maar een uitbreiding van een karakter is niet echt boeiend.
  -state of decay of nieuwe dead rising is leuk
  -FH3 rekende ik gezien de cyclus sowieso op
  -Sea of thieves verwachte ik ook al en is dus ook geen verassing
  -Blijft alleen battletoads over die vorig jaar ook gesugereerd werd.  Kortom het is imo een lijstje zonder klappers van verassingen en kan me niet voorstellen dat dit een heel belangrijke teaser zal zijn. Wellicht moet ik het gewoon zien als een simpel opwarmertje en wordt het straks op de e3 eht goed aangevuld!

 • ReCore, Crackdown en ScaleBound. Alsof PS nog iets bijzonders gaat aankondigen naast VR.

 • Ik neem aan dat God of War 4 uit de doeken wordt gedaan. En ik wil niet veel zeggen dat vind ik toch behoorlijk indrukwekkend. En ook eerste gameplay footage van Detroit Became Human en nieuwe beelden van Horizon zijn bijzonder intressant te noemen. En ook de nieuwe game van Sucker Punch ook.

 • Ik heb geen idee Arno, had het nog niet echt over de PS?. Ik ben voorlopig meer dan tevreden met mn One al heeft hij deze maand qua gebruiksuren even plaats moeten maken voor mn ps4 vanwege Uncharted.  Maar ik heb dan wel een xbox voorkeur, ik kijk ook zeker uiterst kritisch naar wat ik voorgeschoteld krijg. Scalebound heb ik vorig jaar al gezien evenals Crackdown. Recore dan maar wat gameplay als het kan.  Maar ik kijk als ik dan toch zelf titels moet noemen vooral uit naar Gears 4 (al bekend dat wel), FH3 en hopelijk Phantom Dust en een bergje verassingen. • Niet lullig bedoel Arno, maar naast Battleloads en Age of Empires waren alle games en die je opnoemt al aangekondigd. Dus al zou dit werkelijk het lijstje zijn, dan is er eigenlijk amper een nieuwe aankondiging…dus geen spannende lijst. Alhoewel ik het eigenlijk niet geloof maar dat zou een "zwakke" E3 worden anders met bijna alleen aangekondigde games.

 • Het gaat dit jaar duidelijk om de hardware. Elke nieuwe game is meegenomen.

 • Wordt je niet moe van jezelf. Waarom moeten het nieuwe aankondigen zijn. als ik 1e gameplay beelden krijgen van Recore de makers van Metroid Prime is dat voor mij al een moment om naar uit te kijken. Scalebound is van het A team van Platinum dus ook iets om zeker naar uit te kijken. Sea Of Thieves kan maybe de wederopstanding van RARE zijn dus ook een moment om naar uit te kijken. En gears 4 nieuwe beelden ook. Dus waarom moeten het altijd nieuwe games zijn. En als we er dan toch over nieuwe aankondigen hebben? Welke Sony nieuwe aankondigingen verwacht jij op God of War 4 en maybe van Sucker Punch? Is het dan van Sony ook een matige E3. Want daar gaan we ook gameplay zien van bijna allemaal al eerder aangekondigde games. Dus stop eens met je Xbox haat want het slaat nergens op.

 • Oké Naughty Dog doet vast haar volgende game teasen.

 • Dat denk ik niet vol jaar denk ik pas

 • Man wind je niet zo op zeg. Gelijk op je pik getrapt enzo. Maar eigenlijk ben je wel weer zo doorzichtig door opeens te roepen "waarom moeten er nieuwe aankondigingen zijn". Nee hoeft maybe ook niet maar als het Sony was had je natuurlijk een heel ander bericht gepost in de vorm van "heeft Sony verder niks nieuws te bieden dan de al aangekondigde games".  Dus doe nu niet alsof het niet zo is. Ik denk persoonlijk wel meer aankondigen dan dat jij doet blijken.

 • E3 fukkery is best fukkery :lol:

 • Ben er van overtuigd dat er games en aankondigingen doorgeschoven moeten worden, gaat echt niet passen in de tijd anders. Het wordt geen "zwakke" rij games hoor.  Gears, Halo Wars, Recore, Sea of Thieves, Crackdown 3, Forza, Scalebound.  Vaak twee grote third party titels: Battlefield 1 en Fallout 4 Mods bijvoorbeeld.  Ze zullen ongetwijfeld wat gaan doen over het platform, en er zijn nog 1 of 2 grote aankondigingen te doen op dat vlak volgens Ibarra. Ik vermoed Xbox Original BackCompat en muis en toetsenbord ondersteuning. Die wisselwerking van pc en xbox platform illustreren met een aantal games (denk aan Gigantic, wellicht Age of Empires).  Dan een rits ID@Xbox: Below, Inside, Pit People, Cuphead, We Happy Few, Ashen enzovoorts.  Hardware: nieuwe Xbox? Hololens! Oculus Support?  Daar kan je alleen al een zeer leuke show van maken hoor. Nieuwe aankondigingen zullen zeker komen (ik hoop nieuwe State of Decay!), maar ik zou dit persoonlijk een meer dan goede line-up vinden.

 • Vergeet niet dat Sony een addertje onder het gras heeft: Snake NL.

 • Van Sony is net zo'n mooie lijst te maken hoor. Ze ontlopen elkaar weer niks denk ik dit jaar.

 • Als je zou lezen. Dan zeg ik tegenover Arno dat er ook genoeg moois aankomt op de Sony persconferentie. Want van de eerste gameplay van Detroit Became human kijk ik net zo uit als de eerste gameplay van Recore. Maar jij roept al gelijk dat de Microsoft persconferentie matig wordt. En dat slaat nergens op. Ze ontlopen elkaar weinig.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren