1. Wasteland 3 in de maak voor pc en consoles

Wasteland 3 in de maak voor pc en consoles

Ontwikkelaar inXile heeft bekendgemaakt dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van Wasteland 3.

De nieuwe post-apocalyptische game zal zich afspelen in een bevroren Colorado. Spelers kunnen voertuigen, natuurrampen en een nieuw, vloeiender actiesysteem verwachten. In Wasteland 3 start de speler als de enige overlevende van Team November, een van de Desert Ranger-teams bekend uit de vorige delen. In Colorado zijn de Desert Rangers echter niet bekend, dus er zal opnieuw reputatie opgebouwd moeten worden.

Nieuw in Wasteland is de verhaalgedreven, asynchronische multiplayer. Het hoofdgedeelte van de game richt zich op de singleplayer-ervaring, maar wanneer twee vrienden tegelijk online zijn kunnen er missies gedeeld worden. Ook kan een van deze spelers verder spelen als de ander offline gaat, om het werk van beiden voort te zetten of juist teniet te doen.

Net zoals vorige titels van inXile zal Wasteland 3 via crowdfunding gefinancierd worden, maar de ontwikkelaar heeft de keuze gemaakt dit via Fig te doen. In tegenstelling tot populaire crowdfundsite Kickstarter is het op Fig mogelijk om, naast het backen, te investeren in games. Dit is vooral handig onder ontwikkelaars onderling, aangezien het minimale bedrag om te investeren 1000 dollar bedraagt. Backen kan uiteraard vanaf veel lagere bedragen.

De Fig-campagne van Wasteland 3 begint volgende week op 5 oktober. Een releasedate is nog niet bekend.


Dit artikel delen

Over de auteur

Peter Paardekooper Singleplayer-, Pokémon- en algemeen Japanfreak. Opgegroeid met Nintendo, maar speelt ondertussen op bijna alles. Groot fan van adventures, rpg's, platformgames en zandbakspellen. One Piece is de beste anime ooit gemaakt.

Reacties

  • Yes, laat maar komen! Wasteland 2 was fantastisch.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren