1. Blizzard-werknemer: WoW heeft meer dan 10 miljoen abonnees

Blizzard-werknemer: WoW heeft meer dan 10 miljoen abonnees

De laatste World of Warcraft-uitbreiding Legion zou ervoor hebben gezorgd dat er op moment van schrijven meer dan tien miljoen abonnees zijn. Dat claimt een Blizzard-werknemer.

In een interview met het Poolse gamemagazine Pixel, dat door een NeoGAF-bezoeker vertaald is, zou World of Warcraft-designer Tom Chilton gezegd hebben dat het huidige aantal abonnees van de game zo'n 10,1 miljoen spelers bedraagt. "Het is moeilijk om te zeggen wat de toekomst gaat brengen. We hebben een interne concurrent in de vorm van Overwatch, maar het is mogelijk het aantal spelers naar meer dan 12 miljoen te brengen. Er zijn meer dan honderd miljoen World of Warcraft accounts", aldus Chilton.

Blizzard geeft echter al ruim een jaar geen concrete informatie meer vrij over spelersaantallen en een woordvoerder van het bedrijf zegt dat Tom Chilton het in dit geval ook niet gedaan heeft. "Er was hier sprake van een onjuist citaat of misverstand aan de kant van de journalist", liet Blizzard weten. Al geeft Blizzard ook niet aan of het spelersaantal niet klopt.

In november 2015 gaf het bedrijf voor het laatst officiële spelersaantallen vrij, toen had World of Warcraft 5,5 miljoen spelers.


Dit artikel delen

Over de auteur

Peter Paardekooper Singleplayer-, Pokémon- en algemeen Japanfreak. Opgegroeid met Nintendo, maar speelt ondertussen op bijna alles. Groot fan van adventures, rpg's, platformgames en zandbakspellen. One Piece is de beste anime ooit gemaakt.

Reacties

  • Ik weet wel dat Legion weer voor een goede impuls zorgt, maar 10 miljoen… nee

  • Ik weet wel dat Legion weer voor een goede impuls zorgt, maar 10 miljoen… nee

  • Van 5,5 miljoen abonnees naar 10,1? Dat is bijna een verdubbeling na de laatste uitbreiding. Ben benieuwd hoe waar deze cijfers zijn aangezien veel mensen altijd terugkomen om even te kijken en daarna er al wel weer snel mee klaar zijn.  • Ik weet dat Legion een positieve impuls gaf, maar 10 miljoen… nee, dat geloof ik niet. Tenzij het inderdaad na 1 maand weer klaar is en naar 5 miljoen daalt (de harde kern).

  • Kom nou maar met WoW 2, aangezien de film pas uitkwam en dat aardig wat mensen hyped maakte voor een nieuwe game uit de Warcraft franchise.

  • Dit was al jaren bekent :P ze hadden op een moment zelf over 15 milj :P maar het gaat omlaag en omhoog :P wrm is dit news?:P

  • :P

  • :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren