1. Gerucht: Switch krijgt 3D Mario, Splatoon en Skyrim op lancering

Gerucht: Switch krijgt 3D Mario, Splatoon en Skyrim op lancering

Een driedimensionale Mario-platformer en een nieuwe versie van de Wii U-game Splatoon zouden volgens geruchten op de lancering van de Nintendo Switch in maart 2017 beschikbaar zijn.

Dat meldt Laura Dale, één van de journalisten die eerder al correcte Switch-informatie lekte. Volgens haar hebben twee afzonderlijke bronnen, waarvan één bij Nintendo zelf werkt, deze informatie bevestigd.

De driedimensionale Mario-game zou dezelfde zijn als die kort in de Switch-onthullingsvideo werd vertoond en een 3D-hub vergelijkbaar met Super Mario 64 bevatten. Daarbij zou het belangrijk zijn om te vermelden dat de gameplay niet vergelijkbaar is met Super Mario 3D World, waarbij elk level vrij lineair was, maar een stuk opener zijn. Ook zou de Mario-game een multiplayer krijgen in de vorm van een co-op modus, waarbij twee spelers kunnen samenwerken om de doelstellingen te behalen. De game zou op het evenement dat Nintendo in januari houdt om de games van de Switch te onthullen speelbaar zijn.

Daarnaast zou er ook een bundel van de Switch op lancering beschikbaar komen waarin een vernieuwde versie van de Wii U-shooter Splatoon zit. Nieuw is een 1vs1-modus waarin twee spelers op aparte Switch-consoles op een map kunnen vechten. Ook zou de game nieuwe singleplayercontent krijgen en zou na de lancering gratis content blijven uitkomen, vergelijkbaar met de Wii U-game.

Eerdere geruchten over een uitstel van The Legend of Zelda: Breath of the Wild beaamt Dale. De game zou niet op lancering van Switch verschijnen, maar "een aantal maanden daarna". De Wii U-versie van de nieuwe Zelda zou tevens dan pas uitkomen.

Dale bevestigt ook dat de port van The Elder Scrolls: Skyrim die tijdens de Switch-onthulling werd getoond op lancering verschijnt en vergelijkbaar is met Skyrim: Special Edition, die sinds kort verkrijgbaar is voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Mod-support moet ergens na lancering beschikbaar komen.

Een anonieme blogger, ArcadeGirl64, die voor de Switch-onthulling ook diverse informatie lekte, heeft tevens een nieuw gerucht geplaatst. Deze geruchten gaan over de nieuwe versie van Wii U-game Mario Kart 8 die tijdens de Switch-onthulling werd getoond. De game zou in de eerste drie maanden na de Switch-lancering uitkomen en alle parkoersen en later uitgekomen downloadbare content uit de originele game bevatten.

Daarnaast zou de Switch-versie nieuwe content krijgen in de vorm van nieuwe parkoersen, nieuwe speelbare personages en een verbeterde battle modus. De battle modus in de huidige Wii U-versie kon rekenen op negatieve kritiek van spelers en Nintendo zou daar wat aan willen doen. De ontwikkeling van de nieuwe Mario Kart zou inmiddels al afgerond zijn.


Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • 'Eerdere geruchten over een uitstel van The Legend of Zelda: Breath of the Wild beaamt Dale. De game zou niet op lancering van Switch verschijnen, maar "een aantal maanden daarna". De Wii U-versie van de nieuwe Zelda zou tevens dan pas uitkomen.'
  Dit is wel zo ontzettend SLECHT. Hoeveel ik ook van Nintendo & Zelda hou, dit kan ik met geen mogelijkheid verdedigen.
  - Aankondiging in 2014 met release in 2015.
  - Uitstel: 2015 –> 2016
  - Uitstel: 2016 –> 2017
  - Verwachting: Lanceertitel Switch maart 2017 –> 2017 TBA…
  Zeer slechte zaak.  Nieuwe 3D Mario (met SM64-achtige hub & zonder 3D World gameplay) & Skyrim (met later nog mods) bij lancering is dan wel weer geniaal en ook de reboot van MK8 is cool. Echter krijg ik die vieze smaak van dat BotW geen lanceringstitel zou zijn niet uit m'n mond…

 • Zelda Switch en WiiU moeten gelijk uitkomen. Zoals ik eerder zij verwacht ik geen verschillen, m.u.v. geen lag en de portability.  Uitstel kan altijd, maar ik denk dat de kans klein is.

 • Ze moeten inderdaad tegelijk uitkomen, dat kan ik begrijpen.
  Ik verwacht wel dat BotW smoother speelt op de Switch, door misschien meer fps (hopen op 60fps locked) en minder lag en dan heb je inderdaad de portability nog. Misschien ook een beter res., maar we zullen zien.  Wat bedoel je met 'Uitstel kan altijd, maar ik denk dat de kans klein is.'? Hij is toch al 2 keer officieel uitgesteld + nu waarschijnlijk opgeschoven in 2017?

 • Dat is zeker wel jammer, maar ik heb liever dat ze de game releasen wanneer hij echt helemaal af en goed getest is dan wanneer we (wat zeer gebruikelijk is anno 2016) een game krijgen met flink wat kinderziektes die d.m.v. patches verholpen dienen te worden.

 • Blijkbaar zitten er nog bugs in die ze er uit willen halen. Ik begrijp niet waarom men dan boos wordt dat ze hem alsnog eerder willen.
  KWALITEIT!!!! Daar draait het om.
  Ik wacht liever nog langer tot de game helemaal bug-vrij is, dan dat ik met tijdens de game ga zitten storen aan dingen die niet kloppen.
  Men vergeet dat een game niet zoals een film is, waar je een datum kan aangeven en deze makkelijk kan halen omdat je gewoon een schema hebt wanneer een shoot klaar is, en wanneer de edit klaar is.
  Deze open wereld is zó open, dat er van alles getest moet worden.
  Snap dat dan!

 • @Charizard94 Precies! Jij snapt het ook!
  En waarschijnlijk MOETEN ze wel alle bugs eruit halen, want de game komt op cartridge en moet dus meteen helemaal in orde zijn. Het lijkt me niet dat je een patch kan downloaden naar je cartridge (hoewel dat wel het meest ideaal zou zijn).

 • @Charizard94
  Daar heb je een punt draak-die-geen-draak-is-94  @Exalian
  Ik begrijp best dat ze veel moeten testen en ook ik wil geen standaard 'we brengen een game uit maar hij is eigenlijk nog niet helemaal af, dus gaan we maar patchen/updaten' rommel, maar het slechte hieraan is dat ze ons telkens verwachtingen geven en blij maken met een dooie mus. Als ze in 2014 aan hadden gegeven dat de game pas in 2017 (of zelfs 2018 ) uit zou komen, dan had ik daar totaal geen problemen mee gehad.
  Ondertussen is de game al een aantal keren uitgesteld en zijn fans over de zeik, omdat er gewoonweg zeer slecht gecommuniceerd wordt.
  Snap je?  Edit:
  Ik ben ook niet voor patchen. Ik vind het zelfs een teken van een bagger product leveren en maar kijken wat er gebeurt. Wel denk ik dat patches ook toegepast zouden kunnen worden op Switch cartridge games op 1 of andere manier.

 • Wat ik bedoelde is dat er geen uitstel meer van Zelda zal komen. Vergeet niet dat Nintendo nooit heeft gezegd dat maart 2017 een optie was.  '' Announced in 2013, the game was initially planned for release as a Wii U exclusive in 2015. After being delayed twice, it is currently set for release in 2017. '', IGN  Een launch gelijktijdig met de Switch is nog steeds mogelijk en die kans zie ik nog steeds groter dan dat het niet zo zal zijn. Een Switch uitstel kan namelijk wel nog steeds plaatsvinden, maar voor Zelda kan een derde uitstel (2018+) echt niet.

 • Ze hebben maart 2017 nooit genoemd inderdaad, maar als ze aangeven dat BotW in 2017 tegelijk op de Switch & Wii U uitkomt, dan kun je er wel vanuit gaan dat het een lanceertitel gaat worden… Maar blijkbaar niet dus…  Ik verwacht juist dat de Switch echt niet uitgesteld gaat worden en Zelda pas eind 2017 KAN gaan komen. Je weet het maar nooit.. Helaas…

 • De switch was uitgesteld met als reden " games". Dat kan nu weer gebeuren….je weet het maar nooit…Helaas ;)

 • Ik zeg ook niet dat de mogelijkheid er niet is. Ik zei 'Ik verwacht'. ;)
  + Ze hebben voor de Switch zelfs een release maand genoemd en dat hebben ze bij BotW (helaas) nooit gedaan…

 • Jij bent dus iemand die liever gerushde games speelt?

 • Lees eerst even mijn vorige comments helemaal…

 • Ach man. Ocarina of time had een veeeeeel langere ontwikkeling.(1993 met slechts 3 man in het begin) Je moet niet zo zeuren. 3 jaar is niets voor een Zelda. Of heb je liever elderscroll en fallout praktijken? (Een game uitbrengen die niet af is)  Nintendo released Zelda wanneer Zelda af is en uitvoerig getest en perfect bevonden is en zo hoort het. Al moet het nog een jaar duren!  Leuk is anders, maar Zelda is niet zomaar een franchise het is de meest kwalitatieve franchise die er maar bestaat en 1 foutje is onacceptabel.

 • Zoals je al had kunnen lezen had het mij niet eens uitgemaakt als ze bekend hadden gemaakt op de E3 van 2014 dat de game pas in 2018 zou verschijnen, dan hadden we in ieder geval geweten waar we aan toe waren.
  Ook is de game al langer dan 3 jaar in ontwikkeling. Het schijnt dat ze er snel na SS al aan begonnen zijn. Niet dat dat iets uitmaakt.  En natuurlijk wil ik niet dat we een 'gerushde' game met veel bugs krijgen. Kwaliteit is het allerbelangrijkste en dat vindt Nintendo gelukkig ook! 1 foutje is inderdaad al onacceptabel (ook al is dat bijna niet uit te sluiten, helaas).  Ik ben gewoon teleurgesteld (wat heel normaal is) en ik had gewild dat er beter gecommuniceerd was, zodat teleurstelling voorkomen had kunnen worden. Niet alleen voor mij, maar voor alle fans.  Nogmaals: Uitstellen > Buggie game releasen. Dat 100%!  Ik kan nog steeds echt niet wachten op de game en hoop dat wel snel meer (KLOPPENDE) informatie krijgen! :)

 • Dus ik kan kiezen uit games die al jaren uit zijn met een paar vernieuwingen , en Nintendo denkt serieus dat ik daarvoor een nieuwe console voor koop :D :D :D . • Dan ben je niet de enige die dit niet ga doen,maar ik had dit al voorspeld in een reactie op het nieuws dat de Switch uitging komen in 2017, dat je re -makes met extra content ga krijgen en een handje vol nieuwe games,maar toen moest ik niet zo zeiken want dat zou niet gebeuren. NEE dit wordt totaal wat anders.

 • Je kunt ook gewoon wachten tot er meer games uit zijn. Niemand dwingt je om de console te kopen bij release.
  Er beloven veel games uit te komen op de Switch als je naar alle meewerkende partijen kijkt! :)  + Dat er remakes uit zouden komen was voor mij al duidelijk, aangezien dit op ieder platform gebeurt (ik herinner me nog de 'Remakestation 4' termen die ik vaak voorbij zag komen hier op IG).  Met 'totaal wat anders' doelden ze op de Switch zelf en daar hebben ze ook gelijk in. Het is totaal wat anders, wat nog niet eerder gedaan is en ook externe partijen zijn er (erg) positief over.  Ik snap dat je negatief kan zijn (dat ben ik ook over de communicatie rondom BotW), maar dit gaat te ver. ;)

 • Dus alleen een 3D Mario als 'nieuwe' game op release van de Switch.. hoop wel wat meer nieuwe aankondigingen.

 • Als ik Skyrim in de trein kan spelen, dan is dat voor mij een reden om de Switch bij release aan te schaffen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren