1. Eredivisie komt met officiële Fifa 17-competitie

Eredivisie komt met officiële Fifa 17-competitie

De Eredivisie roept een nieuwe geheel competitie in het leven voor eSporters. De achttien clubs die op het hoogste Nederlandse niveau uitkomen nemen het in de zogeheten E-Divisie tegen elkaar op met het spel FIFA 17.

Met ingang van 6 februari moet de E-Divisie een "uniek platform om jongeren te bereiken" worden en de betrokkenheid van bestaande fans bij hun favoriete Eredivisieclub vergroten.

De competitie, wereldwijd een van de eerste voor FIFA-gamers, is een initiatief van de Eredivisie CV en wordt gelanceerd in samenwerking met de achttien Eredivisieclubs, EA Sports en Endemol Shine Nederland.

"Binnen de Eredivisie zijn we al enige tijd bezig om een officiële eSports-competitie in Nederland op te zetten", verklaart Eredivisie CV-directeur Alex Tielbeke. "De E-Divisie zien wij als een uitbreiding op het bestaande voetbalaanbod, waarbij we ons nog meer toe kunnen leggen op jongeren."

"Voor de clubs is het een mooi platform om de betrokkenheid van fans te vergroten en gezamenlijk nieuwe content te genereren. Daarnaast zal de E-Divisie op termijn gaan zorgen voor een nog mooiere beleving van Eredivisie voetbal in een stadion."

EK
Elke Eredivisieclub wordt in de E-Divisie officieel vertegenwoordigd door één gamer. Meerdere clubs legden al een speler vast. Zo werd Koen Weijland gecontracteerd door Ajax en is Romal Abdi eSporter bij PSV. Dinsdag presenteerde sc Heerenveen nog Niels Krist.

Wie zich na zeventien speelrondes de eerste kampioen van de E-Divisie mag noemen, vertegenwoordigt Nederland vervolgens in Europees verband bij de EA Sports FIFA 17 Ultimate Team Championship Series en eventueel het WK.

Bij de officiële lancering op 1 februari wordt bekend welke eSporters de achttien clubs afvaardigen en hoe het speelschema eruitziet. De eerste speelronde is op maandag 6 februari.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Dat wordt solliciteren, iedereen! :-)

  • Vraag mij af hoe de speelrondes vormgegeven gaan worden.

  • Moet iedereen dan ook de club gebruiken waar ze bij "in dienst" zijn? Of kunnen ze gewoon de normale topclubs uit Duitsland, Spanje en Engeland gebruiken?

  • In dit format zou het natuurlijk wel heel tof zijn als dat eerste het geval zou zijn.

  • Volgens mij moeten ze gebruiken maken van het team waar ze bij in dienst zijn. Waarom zou je anders een digitale Eredivisie opzetten en zouden er spelers in dienst genomen worden?

  • Cool initiatief! Zeker in samenwerking met EA het meteen groot en professioneel aanpakken. Wie weet zorgt dat in latere games voor iets meer aandacht voor de competitie, met stadions en lijkende spelers.

  • Dat wordt betaald controllers smijten, leuk!

  • Leuke toevoeging, mijn FIFA-niveau is niet zo erg hoog dus niets voor mij persoonlijk, maar blijft een goede toevoeging om FIFA & de eredivisie te promoten!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren