1. PewDiePie plaatst video over controverse

PewDiePie plaatst video over controverse

YouTuber Felix Kjellberg, beter bekend als PewDiePie op YouTube, heeft in een video gereageerd op de controverse rondom antisemitische inhoud op zijn kanaal. Hij erkent dat de grap te ver ging, maar is kritisch tegenover de media.

Deze week werd bekend dat Disney en YouTube de banden verbreken met de YouTube-ster vanwege een grap die volgens de bedrijven te ver is gegaan. PewDiePie betaalde twee mensen om zichzelf te fotograferen met een antisemitische tekst. In deze video reageert hij op de controverse door te stellen dat hij spijt heeft van de grap en zegt dat deze te ver is gegaan.

"Mijn intentie was om te bewijzen hoe stom de website is en hoe ver je mensen kunt krijgen door slechts vijf dollar te betalen. Ik heb spijt van de woorden die ik gebruikt heb, omdat ik weet dat ik mensen beledigd heb, en ik erken dat de grap te ver ging.''

Kjellberg wijdt daarnaast een groot deel van de video aan media als de Wall Street Journal, die volgens hem de gebeurtenissen uit de context hebben gehaald en hem neer zouden willen zetten als antisemiet.

Bekijk hieronder zelf de reactie:

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Doet waarschijnlijk toch wel pijn in zijn portemonnee :)

 • Alsof hij niet al genoeg verdient heeft.

 • Ja vreselijke pijn.. poeh poeh.. op naar de voedselbank felix.

 • Dit is wel mooi. Dat een andere youtuber hem uiteindelijk verdedigt.  https://www.youtube.com/watch?v=TtxG-…

 • Dat ze uitspraken en fragmenten uit de context hebben getrokken is een feit. Dankzij mensen die zo makkelijk anderen van racisme en antisemitisme beschuldigen hebben we Trump. Je kan Pewdiepie een eikel vinden en de humor slecht vinden maar de valse haat campagne die hier gevoerd is sloeg helemaal nergens op.

 • Het erbij halen van Trump slaat eveneens nergens op hoor.
  dat feiten door media verdraait worden is tegenwoordig helaas niet meer dan normaal.

 • Het laat weer eens zien hoe diep journalisme is gezakt en het geeft de fake news uitspraken van Trump des te meer geloofwaardigheid.

 • Waar mensen zo als hem anders keihard aan mee doen om zelf maar alles te bedriegen en fake news naar eigen gewin te gebruiken. Tuurlijk heeft die man op bepaald vlak gelijk, maar heeft dat betrekking op de journalistiek of hoeveel fake news er vanuit zijn bronnen en mensen is gebruikt en verspreid.  Relateren we dat naar game websites, dan werd nog niet zo heel lang geleden geruchten e.d. als feiten gepresenteerd.. Waar ik mij dan nog wel is aan kon ergeren. Gelukkig doen nu ook sites het anders en zijn ze duidelijker over de bron het nieuws en wat het meer inhoudt.

 • Ik heb een tijdje pewdiepie gevolgd tot ik tot de conclusie kwam dat het allemaal wel erg kinderachtig Is. Maar dat hij voor nazie uit werd gemaakt kon ik ook niet echt geloven. En alles wat hier naar voren komt Is wel heel schadelijk voor bepaalde media. Dit maakt zelfs Trump een heel stuk geloofwaardiger.

 • Pff denk ook nog een beetje zelf na he mensen. Dat nieuws niet perfect is en bepaalde nieuws bronnen nog al extreem zijn, helemaal met van een mug een olifant maken. Praat niet goed wat Trump of soortgelijke mensen aan de macht doen.  Lekker makkelijk om dat als excuus te gebruiken.

 • ''PewDiePie betaalde twee mensen om zichzelf te fotograferen met een antisemitische tekst.''  Dit was trouwens een filmpje waarbij de 2 personen in kwestie nog dansten en lachten.  Anyways, dat Disney en Youtube hem laat vallen prima, zijn genoeg bedrijven die wel slim zijn om als nog ads te financieren op zijn filmpjes.  Hoop alleen dat hij niet verandert, vind zijn content eindelijk wel goed laatste paar maanden.

 • Je houdt er van of niet, ieder zijn ding. Maar die smeercampagne die de media op deze gast heeft gedumpt is wel het toppunt van baggerjournalistiek.

 • Precies dit. Ik heb helemaal niks met Pewdiepie (of wat voor streamer dan ook btw) - maar wat hier is gebeurd slaat toch helemaal nergens op? Hij heeft wat foute grappen gemaakt, ach ja. We kunnen er ook om lachen.

 • Who the fuck care. Wat heeft dit met games te maken

 • Hij zegt onder andere dat de media hem niet serieus neemt omdat hij geld verdient met "Spelletjes" wat volgens mij ook klopt. Dat geld ook niet alleen voor hem. Dat maakt dit nieuws toch zeker wel relevant voor deze website. (buiten het feit dat het hier een enorm populaire gamer betreft)

 • Miwer, kom eens onder die rots vandaan

 • Bread, hij speelt al maanden geen games meer.

 • Antisemitisme is als racisme. Het bestaat jammer genoeg, maar velen gebruiken het als projectie.

 • Vooral als de mannen gaan dansen.

 • Dit is gewoon een zwartmaak campagne van de Washington post. Het is nog geen eens goede kritiek, doordat elke vorm van context ontbreekt. Met zo'n campagne kan je iedereen wel zwart maken. Het jammere is a een dar mensen dit net als nepnieuws slikken en we alsmaar dichterbij een post factuele wereld komen, waarin de waarheid alsmaar ondergeschikter wordt aan shoqueren.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren