1. Valve zet AI in voor cheaters Counter-Strike

Valve zet AI in voor cheaters Counter-Strike

Valve heeft op Reddit gezegd kunstmatige intelligentie in gaan te gaan zetten om cheaters in Counter-Strike: Global Offensive aan te pakken. Momenteel zijn er veel spelers die spinbots inzetten.

Spinbotting houdt in dat spelers 360-graden zicht hebben om in alle richtingen aimbots te gebruiken. Volgens Valve is een vaste code niet genoeg om cheaters aan te pakken, maar moet er een artificial intelligence komen die cheaters van goede spelers onderscheidt.

‘Elke vast gecodeerde detectie van spinbotting leidt tot een wapenwedloop met cheat-ontwikkelaars; als ze achter de manier komen waarop je de hack detecteert, komt het probleem terug. In plaats daarvan zou je de machine-learning moeten gebruiken, een classificatie die het verschil tussen cheaters en spelers met zeer goede vaardigheden kan onderscheiden.’’

Het bedrijf geeft aan dat er veel dataverwerking bij zal komen kijken, omdat potjes gemonitord moeten worden terwijl ze plaatsvinden. Desondanks is een eerste versie van de AI al actief met veelbelovende resultaten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • cool, hopelijk werkt het beter dan Punkbuster. Daar heb ik slechte ervaringen mee.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren