1. Regisseur Metal Gear-film dolenthousiast over franchise

Regisseur Metal Gear-film dolenthousiast over franchise

De regisseur van de Metal Gear-film, die nog steeds gemaakt moet worden, is enorm enthousiast over de franchise. Op moment van schrijven wordt aan het script van de film gewerkt.

"Metal Gear is waarschijnlijk de meest belangrijke franchise ter wereld voor mij", aldus Vogt-Roberts. Hij heeft onlangs de bedenker van de reeks, Hideo Kojima, ontmoet en zegt dat dit "als een droom" voelde.

"Ik vecht om er voor te zorgen dat het fatsoenlijk gebeurt, want het is erg makkelijk om het te verknallen en er een G.I. Joe of een Mission Impossible van te maken. Metal Gear Solid moet precies zijn wat het moet zijn, oftewel Metal Gear Solid."

De aankomende film van Vogt-Roberts is Kong: Skull Island, dat in maart in de bioscopen verschijnt. De Metal Gear-film werd voor het eerst in 2006 aangekondigd, maar nu een script wordt geschreven is het mogelijk dat de film toch echt ontwikkeld gaat worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Hoe kun je dit ooit verfilmen? 1 cutscene duurde soms al 2 uur. Een mini serie lijkt me zinvoller.

 • Lijkt mij ook beter. En welk verhaal dan? Snake eater om mee te beginnen? En dan Metal gear 1,2 en solid?

 • In metal gear solid 1 was big boss een soort van legendarische villain. Je dacht op dat moment dat hij er niet meer was, maar zijn legende bleef wel bestaan. Vanaf snake eater kom je er plots achter, dat big boss helemaal niet zo slecht was dan we dachten. Ik zou het cool vinden moesten in de film ook zo beginnen. MEt solid snake en met de gedachte dat big boss de ultieme badguy was.

 • Goede vraag Paul. Misschien juist de verhalen verfilmen die niet in de games zitten? Belangrijker: wie moet Big Boss of Solid Snake spelen?
  Ik stem voor Kiefer, hij doet immers de stem al en het is een steengoede acteur.

 • Gezien Kojima zwaar geïnspireerd was door John Carpenter's Escape From New York voor Snake, heb ik Kurt Russel altijd gezien als Snake. Helaas is Kurt inmiddels een paar jaartjes ouder dus zou ik stemmen voor Nikolaj Coster-Waldau als Snake. Voor de oude big boss zou ik niemand liever zien dan Stephen Lang. Wat een legende.

 • Goed te horen

 • Maak er een serie van,er is teveel verhaal voor een even een filmpje te maken

 • Idd serie van maken en dan groeit de sofa vast aan mijn rug denk ik.

 • Zo lang het met kwaliteit wordt behandeld, zeg ik, kom maar op. Laat maar komen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren