1. Zelda-dlc is volgens Nintendo nog in ontwikkeling

Zelda-dlc is volgens Nintendo nog in ontwikkeling

Bill Trinen van Nintendo was afgelopen week te gast bij IGN, waar hij vertelde over de expansion pass van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Volgens hem zijn de uitbreidingen nog in ontwikkeling, omdat eraan werd begonnen nadat de hoofdgame werd afgerond.

''Ik denk dat een van de unieke dingen aan de manier waarop Nintendo games ontwikkelt, is wanneer we aan een game werken, en al helemaal als je de geschiedenis van Nintendo ken, dat het essentieel is dat we elke minuut gebruiken om de game zo goed mogelijk te maken. En wat dat betekent is dat het ontwikkelteam de volledige game heeft afgerond, en terwijl ze bezig waren met afronden zeiden ze: we hebben nu deze gigantische wereld van Hyrule gemaakt. Het zou zonde zijn als je gewoon een game maakte, en dat was het.''

Trinen zegt dat de dlc niet direct met de game lanceert, maar pas in de zomer en de winter, omdat deze nog in ontwikkeling is.

De expansion pass gaat 19,99 euro kosten, lees hier alle details.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Voor sommigen zou dit een reden zijn om níet Zelda te kopen. Maar zoals ik al dacht en ook al zei, was de DLC gewoon al in ontwikkeling nádat de game goud is gegaan. Geen praktijken als expres content achterhouden dus.

 • Wat bedoel je precies.. dat ze al waren begonnen aan de DLC ervóór of erna? Ik denk echt niet dat dit idee uit de lucht is komen vallen pas nadat ze helemaal klaar waren.

 • Denk je serieus dat de DLC pas daarna in ontwikkeling is gegaan? Complete onzin. Developers gaan echt niet de helft van het ontwikkelingsteam laten lanterfanten omdat ze niet aan DLC willen beginnen tijdens de afrondingsfase. En zoals RiRi zegt: dit is geen idee dat zomaar uit de lucht komt vallen. Hier waren allang plannen voor en ze hebben er altijd rekening mee gehouden dat er DLC zou komen.  Buiten dat ben ik het wel met je eens dat het op geen enkele manier het 'achterhouden van content' is. Vind het altijd zeer kortzichtig dat mensen zo hevig reageren op day one patches of DLC.

 • Het kan natuurlijk wel zo zijn dat het echt een op zichzelf staand verhaal is. Wellicht spelen we met Zelda bijvoorbeeld? Of iets anders wat eigenlijk redelijk los staat van de main game. Daarom wacht ik nog even af tot ze meer bekend maken over de DLC. Ik ben het wel met jullie eens dat de timing van het bekend maken niet echt heel logisch/slim is.

 • ik ben helemaal voor DLC als het een tijd na de release uitkomt, maar Nintendo kon zeker deze DLC op een latere datum aankondigen, door alle DLC dingen die gamers hebben meegemaakt zijn ze natuurlijk sceptisch, maar het is Nintendo en ik ben altijd wel blij geweest met de DLC van Nintendo. Het beste wat iedereen kan doen is wachten en zien wat Pack 2 te bieden heeft. (Hoeveelheid nieuwe uren etc)

 • Als het iets is als de grote Elderscrolls uitbreidingen is het niets minder dan geweldig

 • De weinige dlc die Ik van Nintendo heb gekocht was echt van super hoog nivo voor weinig geld. Dus ik ben er wel bij

 • De game is pas net gold, ik geloof er niets van dat ze pas twee weken bezig zijn met de DLC.

 • Misschien zijn ze nog wel helemaal niet bezig met de dlc zelfs (op die paar schatkisten na dan)

 • Natuurlijk wel, anders zitten er wat mensen uit hun neus te eten.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren