1. Oculus-baas tegen devs: 'Zet nog niet alles in op virtual reality'

Oculus-baas tegen devs: 'Zet nog niet alles in op virtual reality'

Op de DICE Summit 2017 in Las Vegas hebben hoofd van content bij Oculus, Jason Rubin, en CEO van Insomniac Games, Ted Price, zich uitgelaten over virtual reality. Rubin geeft als dringend advies aan ontwikkelaars om niet vol in te zetten op deze technologische trend.

De twee bazen vergeleken de behoefte aan virtual reality met wat de industrie tot nu toe heeft geproduceerd. De twee kwamen tot de conclusie dat virtual reality nog niet het succes is waarop gehoopt werd, omdat er drie dingen mis mee zijn.

Virtual reality-headsets zijn nog te zwaar, oncomfortabel en hebben nog geen toereikende lenzen. Ook moeten de apparaten in prijs zakken en moet de kwaliteit van de games omhoog. Omdat deze doelen volgens Rubin en Price echter conflicteren, heeft vr nog een lange weg te gaan.

James Rubin eindigde daarom met een nogal controversieel advies voor ontwikkelaars die groot willen inzetten op vr, namelijk om dit niet te doen. Hij zegt: ''Altijd wanneer een ontwikkelaar de deuren moet sluiten, dan is dat slecht voor de industrie. Nu alles inzetten op vr, tenzij je een goed ondernemingsplan hebt, is niet zo'n goed idee.''

De volledige conversatie is hier te lezen en in onderstaande video vanaf ongeveer 2:32:22 uur te bekijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Ontzettend goed dat mr Rubin er zo nuchter naar kijkt, ik merk ook om mij heen dat mensen nog niet massaal VR gear aan het kopen zijn en nog verder afwachten wat er gaat komen.

  • En dat kan VR dus de kop kosten. Als de devs VR niet ondersteunen, is er geen content, kopen mensen de headsets niet, wordt het aparaat niet goedkoper en hebben de devs geen interesse, fus komt er geen content, etc, etc. Dus ja, laat vooral de devs niet teveel VR content maken, das goed voor de industrie en VR.

  • Inderdaad, ik voel een domino effect aan komen. Het begin van het einde van V.R.

  • Is ook best prijzig om zo maar ff aan te schaffen. Heb net een 4k tv binnengesleept dus moet weer ff sparen :D

  • Goh, zet helemaal niet in op VR.

  • Ik zou er ook zeker niet 'alles' op inzetten. Maar langzaam wat proefballonnetjes lijkt me prima.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren