1. Geen Virtual Console-games op Switch tijdens launch

Geen Virtual Console-games op Switch tijdens launch

De Nintendo Switch zal tijdens de lancering nog geen ondersteuning bieden voor Virtual Console-games. Hierdoor kan de spelcomputer nog geen oude titels afspelen.

Dat heeft Nintendo op donderdag aangekondigd. "Virtual Console-games zullen tijdens de verkoopstart niet beschikbaar zijn", aldus een woordvoerder. "We zullen hier in de toekomst meer over zeggen." Switch-bezitters kunnen wel nieuwe games voor de console kopen via de eShop.

Nintendo brengt sinds de Wii oude games uit via het softwareplatform Virtual Console. Het is hierdoor mogelijk om bijvoorbeeld oude spellen voor de NES, SNES en Game Boy te spelen.

Nintendo wil later in 2017 een online dienst voor de Switch aanbieden, waarbij abonnees iedere maand toegang krijgen tot een gratis oude game.

Volgens geruchten wil Nintendo GameCube-games toevoegen aan de Virtual Console op de Switch. Hierdoor zou bijvoorbeeld Super Mario Sunshine speelbaar zijn op de gameconsole.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Je moet natuurlijk ook niet té veel beschikbaar stellen bij de launch. Stel je voor zeg hé.

 • Zo hebben we meer om naar uit te kijken straks he!

 • Jaaa heerlijk toch!deze marketing.zo trek je juist nieuwe klanten aan (denken ze)

 • Meest crappy launch ever

 • De rij met missende features begint nu toch wel problematisch te worden.

 • dit dus idd. Het blijft maar komen en ik vrees dat het dan einde jaar wordt als er nu verder nog weinig over gemeld wordt.

 • Voor jullie misschien.. de echte fan heeft niet veel te klagen…
  Die word op zijn wenken bedient met eerst Zelda een maandje daarna een test versie van Splatoon 2, en weer een maandje later de ultieme Mario Kart 8. en daarna een nieuwe Mario. Plus nog een berg spellen die ik op andere spelcomputers moet uitspelen..

 • Ik denk dat de echte Nintendo fan de eerste paar maanden makkelijk zonder Switch kan. Zelda kan je op de WiiU spelen. Splatoon 2 ziet er niet veel anders dan Splatoon 1, en Mario kart 8 deluxe heeft bijna geen verschillen met het origineel.

 • Helemaal mee eens blue_blade_3.ze hadden de switch in de winter van 2017 moete uit brengen,dan had je tenminste een ouwe retro game kunnen spelen op vc

 • idd Blueblade, MK8 heb ik al inclusief de uitbreiding op mn Wii U en Zelda is vooralsnog de enige reden maar mij nu net wat te gek om 350+ alvast neer te tellen. Splatoon trekt mij niet zo en de nieuwe Mario kan nog wel ff duren. Wellicht dat het moment wordt om in te stappen en er al wat meer diensten voor elkaar zijn.

 • Oke dat is jullie mening..
  En nu hebben jullie gewonnen met jullie mening?
  bij elk bericht wat bij een spelcomputer ontbreekt (met name bij Nintendo) komen jullie je gram halen. En je er nog goed bij voelen ook..
  ik heb hier maar een woord voor belachelijke mierenneukers…

 • Deftones,  doet pijn hé, de waarheid.

 • blue_blade_3 heeft gelijk en deftones moet nog even groeien.
  Mierenneukers past niet in deze context.  Als je zeikers bedoelt: ja, niet zo zeiken om het gebrek en koop de Switch niet. Dit wil niet zeggen dat het ongenoegen niet mag worden geuit. Reageer op het gezeik/waarheid/mening/subjectiviteit/objectiviteit of reageer niet, maar ga niet huilen als de meerderheid een andere mening heeft.

 • Het gaat hier toch niet om winnen. Ik vind dit een zeer nette discussie. Ben ook niet anders gewend van xevulutionx

 • @ Bejaminben  Ik zeg toch… dat gezeik hier elke dag weer.. ik lees dat in veel mindere mate op andere sites. Jij bent blind voor de sfeer die hier gecreëerd word.. op deze site filteren mensen altijd het negatieve uit alles!.
  Daar gaat het mij om..

  En ik ben tevreden met hoe het gaat verlopen van de verkoop van de Switch tot nu toe. dus wat jij hier zegt slaat nergens op!.

 • Deftones heeft wel gewoon gelijk over het feit dat er bijna alleen maar gezeken wordt op alles wat betrekking heeft op de Switch.
  Vaak berust het geklaag of nog niet gegeven info of roddels, wat het allemaal nog achtelijker maakt.  Voor de rest vind ik ook dat Nintendo een paar goede kansen laat liggen, maar als je niet tevreden bent dan koop je het apparaat toch gewoon niet. Kom niet 10x met hetzelfde negatieve verhaal aanzetten, want daar hebben zelfs de mensen die kritiek leveren geen boodschap aan (dit is in het algemeen bedoeld en niet specifiek tegen één van bovenstaande members).  Het lijkt me allemaal niet zo moeilijk.

 • Dus jullie nemen het de mensen hier kwalijk dat ze sceptisch zijn over een thuis-console van een bedrijf die behoorlijk wat gezichtsverlies heeft geleden. Sterker nog, zij hebben hun vorige console en klanten laten vallen als een baksteen. 'De U en NX gaan naast elkaar bestaan', over een dampende bult stierenschijt gesproken.  De Switch doet veel goede dingen, maar kent ook behoorlijk wat punten waar mensen sceptisch over zijn en naar mijn mening ook mogen zijn. Laat Nintendo eerst maar eens zien dat ze het nog in zich hebben, ze hebben nog heel wat te bewijzen. Ik ben gek op dit bedrijf en hoop dat de Switch een geweldig succes wordt, maar ook ik ben nog behoorlijk sceptisch. En dat jullie twee en enkele anderen er af en toe moeite mee hebben om je Nintendo-bril af te zetten, maakt juist dat jullie degene zijn die af en toe blind lijken te zijn.  Trouwens, als het allemaal zo kut en negatief hier is, dan vraag ik mij eigenlijk af waarom je hier dan zou blijven rondhangen. Ja er wordt inderdaad fel gereageerd op sommige members, en dit mag ook wel wat minder (al zijn het met name de eeuwige veelvuldig aanwezige verdedigers van een bepaalde 'factie' die er hier van langs krijgen omdat ze irriteren met hun gedrag). Maar die twee heren hierboven voerden gewoon een nette discussie waarbij een mening fijn onderbouwt werd. Dat deze mening je tegen de borst stuit is een heel ander verhaal, maar wil niet zeggen dat Evolution en Blue Blade iets verkeerds zeggen of onnodig negatief zijn.

 • Wat mij betreft is het allemaal niet persoonlijk en geeft een ieder zijn mening over het nieuwsbericht hier. Wel moet ik Piet even bedanken voor de toevoeging verderop in de reacties want in het bericht van Nintendo zelf vielen ook nog wat goede dingen te halen. Anyway, als ik mijn gal spuug, Lofuitingen doe of in het midden zit dan is dat gewoon mijn gevoel bij het bericht. Of het xbox ps of Nintendo is maakt me niet heel veel uit. Wanneer het netflix idee abonnement voor virtual console daadwerkelijk komt zal ik bijvoorbeeld een halleluja uitslaan :)

 • @benjaminben
  Ik weet niet waar heel die bijbel in één keer vandaan komt, maar ik gaf juist aan dat ik ook vind dat Nintendo een paar goede kansen laat liggen. Ook moet iedereen lekker zelf weten of ie nu een Switch koopt, over een paar maanden een Switch koop, of nooit een Switch koopt. Dat mag iedereen zelf beslissen.
  Het probleem is gewoon dat LETTERLIJK over IEDER Switch detail gezeken wordt (en dan heb ik het niet over bovenstaande heren).
  In een ander topic wordt zelfs gezeken over het feit dat de doosjes te groot zijn en dat het plastic/papier verspilling is…
  Like… Seriously? :')
  Dat zou bij X/PS nooit voorkomen.  @xevulutionx
  Jouw comments vind ik eigenlijk altijd goed onderbouwd en zeer begrijpelijk/duidelijk, in tegenstelling tot comments van vele andere en mijn 'kritiek' hierboven was dan ook zeker niet op jou gericht!

 • Het was meer een reactie op Def waar jij toevallig onderdeel vanuit maakt. Aangezien jij ook een felle verdediger van Nintendo bent en iedereen aanspreekt die ook maar enigszins een andere mening heeft betreffende Nintendo. Moeten we hier met z'n allen dan alleen maar positief zijn over alles? Een wereld zonder kritische feedback ondergaat ook geen verbetering.  Als Nintendo laat zien dat ze het eindelijk eens snappen en van de Switch een toffe console maken, dan verdwijnt het kritiek vanzelf. Wat ik met mijn reactie probeerde duidelijk te maken is ; Ga niet overal opzitten, want juist daardoor creëer je meer negativiteit dan nodig is. Mensen zijn sceptisch, en dit mogen ze ook absoluut zijn. Was niet bedoeld als een aanval trouwens, heb niks tegen niemand niet hier. Ben alleen het verdedigende gejammer hier wat zat, en ben volgens mij niet de enige.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren