1. Nieuwe studio van BioShock-bedenker Ken Levine aangekondigd

Nieuwe studio van BioShock-bedenker Ken Levine aangekondigd

Ghost Story Games is de nieuwe studio van BioShock-bedenker Ken Levine. Samen met een aantal andere oud-medewerkers van Irrational Games heeft hij het nieuwe bedrijf opgericht.

Dat is te lezen op de website van de nieuwe studio. Irrational Games maakte tot aan zijn sluiting in 2014 twee BioShock-games: BioShock en BioShock: Infinite. Ook werkte de studio mee aan BioShock 2. Het meest recente deel, Infinite, verscheen in 2013.

Het jaar erna maakte bedenker Levine al bekend dat de studio significant in omvang teruggeschaald zou worden. Van de honderden medewerkers bleven er toen slechts vijftien over.

Ghost Story Games gaat net als Irrational Games spellen maken voor uitgever Take-Two, bekend van onder meer Grand Theft Auto. Volgens de studio zullen de spellen van Ghost Story Games fans van de om zijn verhaal geprezen BioShock-serie aan gaan spreken, maar moet de gameplay ook “net zo uitdagend als het verhaal” worden. Wanneer de eerste game van Ghost Story Games verschijnt, is nog niet bekend. De studio is momenteel nog op zoek naar nieuwe werknemers.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Als het om een grote AAA game gaat kunnen we nog wel een aantal jaartjes wachten aangezien Bioshock 1 & 3 ook vele jaren ontwikkeling heeft gehad.
    Ben benieuwd waar Ken dit keer mee komt, want Bioshock en met name Rapture is toch wel 1 van mijn all time favorieten :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren