1. Verloren SNES-verzameling weer terecht

Verloren SNES-verzameling weer terecht

Deze maand leende amateur game-historicus Byuu voor ongeveer 10.000 dollar aan SNES-games van een Duitse verzamelaar om deze te digitaliseren. Het pakket met honderd games raakte zoek met de post, maar is nu weer terecht.

Byuu schrijft op zijn website dat terwijl hij begon met sparen voor de teruggave van de games aan de verzamelaar, hij een bericht kreeg van deUnited States Postal Service, waarin stond dat de sorteermachine het verzendlabel van het pakket heeft gerukt en het pakket daardoor zoek is geraakt.

Door de vele media-aandacht die zijn verhaal op het internet kreeg, merkte de klantenservice van de United States Postal Service de zaak op en kwam Byuu in contact met het bedrijf, dat beloofde te onderzoeken waar het pakket was gebleven.

Uiteindelijk werd het pakket gevonden dankzij de foto's die hij ervan had genomen, en kreeg Byuu de games alsnog opgestuurd. De donaties die zijn en nog worden gedaan wil hij gebruiken om de resterende 300 games voor zijn digitale collectie te bemachtigen, zodat de originele ROM-bestanden niet verloren gaan.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Is dit een willekeurige foto? Bubsy, Asterix, Asterix & Obelix, Anamaniacs, Tiny Toons, Adams Family, James Pond, Batman Forever, Blues Brothers om maar even een greep "euroknallers" te noemen. Mare.. mooi voor hem dat zn games terug zijn.

 • Als je een complete verzameling wilt, horen daar natuurlijk ook de bagger games bij ;)

 • oh zo bedoel ik het niet, veel van de goedkope games kunnen juist heel leuk zijn. ik vind het alleen gek dat er zo'n hoge waarde wordt gegeven als er goedkope games tussen zitten. In het vorige bericht werd er gezegd dat het om 100 games ging, maar bij het zien van deze foto kan ik mij niet voorstellen dat de waarde richting de 10.000 euro gaat.  http://www.insidegamer.nl/nieuws/1266…

 • Heb je ook gelijk in. Kan me ook niet voorstellen dat 100 games 10.000 moeten kosten, of er moeten wel héél waardevolle titels tussen zitten.
  Maar dan zou je gek zijn om die zomaar ff op te sturen…

 • Zo had ik ook even snel gerekend, ook met het idee dat er games zijn die een paar 100 euro kunnen kosten. Maar toch, losse cartridges… en dan zo'n hoge schatting? Ik snap dat het zonder een lijst van titels lastig is de waarde te bepalen.
  Het is van de laatste jaren dat retrogames als goud worden behandeld. Door dit soort berichten komen er steeds meer verzamelaars/geïnteresseerden/handelaars met, i.m.o., de verkeerde intenties.

 • Misschien zijn het duitse versies en zijn die in oplage een stuk lager?

 • Leuk dat hij het verzamelde geld mag houden

 • Hij heeft aan iedereen die hem geld heeft gedoneerd gevraagd of ze het terug wilde. Dus wel netjes van hem.

 • Ben echt voor die gast die dit had uitgeleend. :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren