1. Alle aankomende Halo-games krijgen voortaan splitscreen

Alle aankomende Halo-games krijgen voortaan splitscreen

Bonnie Ross, de manager van 343 Industries, heeft op de DICE Summit 2017 het gebrek aan split-screen in Halo 5: Guardians besproken. Ross zegt dat dit pijnlijk was voor de community en dat daarom alle volgende games in de serie splitscreen zullen bevatten.

''Toen we geen split-screen in Halo 5 stopten, was het ongelofelijk pijnlijk voor de community en voor ons. Ik denk dat dit het vertrouwen van de community schaadt, terwijl de community onderdeel is van de wereld die we bouwen.'' Ross eindigde haar speech met goed nieuws voor spelers: ''Voor elke fps gaan we vanaf nu spitscreen-ondersteuning bieden.''

De splitscreen in Halo 5 ontbrak volgens Phil Spencer vanwege het feit dat de meeste spelers via Xbox Live samen spelen, en niet lokaal. Deze beslissing werd echter zeer negatief ontvangen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • En terecht! Mooi dat het weer wordt toegevoegd.

 • Maar even: het was toch ook gewoon super stom om de splitscreen eruit te slopen. Ontwikkelaars lijken de populariteit van splitscreen tegenwoordig te onderschatten. Juist een game als HALO is ideaal om splitscreen te spelen. Het is (of was) volgens mij ook een van de weinige games waarmee je met splitscreen 'gewoon' online kan spelen. Goeie ouwe tijd.

 • Splitscreen zou in deze tijd standaard in een game moeten zitten. Het enige nadeel van splitscreen is dat een persoon de game maar hoeft te kopen = minder winst voor de ontwikkelaar.

 • De reden bij Halo 5 was dat dit veel grafische kracht zou kosten. Van mijn part mocht de game wel wat minder "opgepoetst" zijn, zolang de splitscreen maar behouden werd!

 • @Breadmanz: zou me niets verbazen als het ontbreken van splitscreen-mogelijkheid ze uiteindelijk (indirect) meer gekost heeft dan dat het ze heeft opgeleverd.  @Gaaiz: wauw, is dat echt zo?! Games zagen er altijd al prima uit. Bovendien speel je de games toch niet voor de graphics? Stop dan Rise of the Tomb Raider in je One. Heb overigens zelf na de games op de X360 geen HALO meer aangeraakt (met pijn in het hart). Wel alle boeken en comics gelezen. Kriebelt nu wel weer om Xbox One te kopen.

 • Ja, 343 gaf de voorkeur aan een vaste framerate van 60fps. Dit kregen ze technisch niet voor elkaar in splitscreen, dus hebben ze dat geslachtofferd.  Een paar jaar verder, console is bekender voor ze en dus kunnen ze beter optimaliseren. Bij de volgende kan het gelukkig dus wel gewoon. Zoals het hoort.

 • Dat was het. Meen inderdaad zoiets gelezen te hebben…

 • Dan zullen ze het wel hetzelfde aanpakken als bij Gears of War 4. Geloof dat hierbij de single-player en multiplayer op 60 fps loopt en de local coop op 30 fps. Prima wat mij betreft!

 • Absoluut, dat soort oplossingen zijn prima als het scherm door vieren wordt gedeeld. Helemaal met de Scorpio straks erbij zullen er verschillende framerate en resolutie combinaties komen.

 • Zo gaaf splitscreen, voor mij een reden om zo'n game te kopen.
  Nu battlefield nog, samen in een tank zitten en knallen maar! Maar dat zal wel nooit gebeuren denk ik..

 • Jaa leuk en aardig maar ik hoop dat ze daarnaast ook kijken naar de fps stabiliteit, want dat ontbrak heel erg in de Master Chief Collection. Bijna geen 1 van de spellen kon ik genieten met split screen omdat we teveel fps drop kregen. Ik krijg het idee dat ze toen ook totaal geen testen hebben uitgevoerd met split screen

 • Dat is apart. Ik heb totaal geen last gehad van framedrops in co-op.  Ot; helaas de trend bij veel games, terwijl het zo veel meer toevoegt om splitscreen dr in te hebben. Veel mensen hebben inmiddels een flink formaat, en dus beter voor splitscreen, tv thuis staan. Daarnaast is er meer power beschikbaar in de newgen/pc. Als er op n64/gc/ps2/360 enz al zo veel mp titels konden verschijnen is het een beetje kul dat het niet haalbaar is. F*** dat opgepoetste grassprietje of die iets meer ronde steen, gooi gewoon couch co-op er in. Gelukkig heeft 343 dat nu ook weer door.

 • BETER! Alleen speel ik nooit Halo. Meer developers moeten hier een voorbeeld aan nemen, want ik vind het bij talloze games steeds weer doodzonde als het er niet in zit.

 • Toppie.  Geniet met Gears of War 4 ook veel van de split-screen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren