1. Sony verkoopt meer PlayStation VR-brillen dan verwacht

Sony verkoopt meer PlayStation VR-brillen dan verwacht

Sony heeft meer dan 900.000 PlayStation VR-headsets verkocht in de eerste vier maanden na lancering. Dit maakt Andrew House, CEO van Sony Interactive Entertainment, bekend aan The New York Times.

House geeft aan dat hij oorspronkelijk minder PlayStation VR-headsets wilde laten produceren voor het geval dat het product geen succes zou zijn. Nu blijkt dat er meer vr-brillen zijn verkocht dan verwacht. Het interne doel van Sony was om binnen de eerste zes maanden na lancering een miljoen exemplaren te verkopen. Nu is bekend dat in de periode tot 19 februari, vier maanden na lancering, al 915.000 headsets zijn aangeschaft.

Naast PlayStation VR werden vorig jaar ook de Oculus VR- en HTC Vive-brillen gelanceerd. Volgens marktonderzoek van SuperData verkochten die brillen minder goed. Sony's bril zou ongeveer drie keer beter verkopen dan de Oculus VR en ruim vijfig procent meer dan de HTC Vive.

PlayStation VR is beschikbaar voor een adviesprijs van 399,99 euro en werkt met PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van games met een mooi verhaal of sfeervolle wereld en groot fan van de gekheid die deze maffe industrie met zich meebrengt.

Reacties

 • Inmiddels al 73 reacties op het Nintendo Switch artikel van vandaag. Zal ik Sony dan ook maar een reactie gunnen? Ik heb de VR-bril nog niet in huis gehaald. 400 euro is een bedrag waarvoor ik op dit moment genoeg andere leuke dingen kan kopen. We missen vooralsnog echte 'system'-sellers. Van wat ik heb gezien is RE7 iwel een mooi begin denk ik, maar het trekt me nog niet over de streep. :)

 • Pornhub ondersteunt sinds kort PSVR. Daar is je system seller.

 • Vandaar een 'stijging'? :P

 • Hehe ja, ik denk wel dat het veel mensen over de streep trekt.

 • Inmiddels zijn ze al 2 weken oud….

 • Klopt, je ziet de laatste tijd een 'keiharde' verhoging in het aantal sales.

 • Nu nog games Sony. Owjah wacht , jullie hopen op goeie third party support en als dat niet gebeurd zal het net als de Vita langzaam dood gaan.

 • Je snapt toch hopelijk wel dat ontwikkelaars met een nieuw platform niet zomaar erin springen? Uiteindelijk moet het bij een platform als dit vooral van third party komen naast dat ze zelf ook games zullen ontwikkelen. Binnenkort komt Farpoint aan, en zelf hou ik het ook niet helemaal bij, maar afgelopen week waren er weer een aantal VR games gereleased.

 • Nou nou dat waren echt games waarvoor je een VR kocht. Farpoint en Resident evil zijn sellers de rest…. mwahhh.  Je snapt toch wel als Sony niks doet en wacht op third party's die ook niks doen behalve kleine star wars en cod leveltje het ook niet op schiet.

 • VR gaat niet alleen om zoveel mogelijk AAA games hebben. Waar zie jij bv die AAA games op de PC? Het zijn veelal ook maar kleine games, of games die oorspronkelijk niet voor VR waren gemaakt, naast een heleboel indie VR titels.  Het zal voor VR voornamelijk third party en indie developers zijn. Als bedrijf heb je die capaciteit niet om iedere maand VR titels uit te brengen

 • Volgens mij ben je de enige die over AAA bezig is :). Ik gaf alleen 2 zielige pogingen aan.

 • Ik reageer op jou:  "Nou nou dat waren echt games waarvoor je een VR kocht. Farpoint en Resident evil zijn sellers de rest…. mwahhh."  Lijkt me duidelijk dat je het hier niet over kleine titels hebt waar Sony mee moet komen?  Of spreek je jezelf tegen?

 • VR is here to stay! In 4 maanden dit aantal brillen verkopen is een ontzettend groot aantal voor een techniek die nog in de kinderschoenen staat. Samen met Oculus en Valve zijn er meer dan anderhalf miljoen VR-brillen verkocht en begint de afzetmarkt voor games dus steeds verder te groeien, waardoor steeds meer ontwikkelaars games zullen gaan ontwikkelen.  Tel daarbij op dat er nog altijd ontzettend veel mensen geïnteresseerd zijn in VR, maar het nu enkel nog te duur vinden. Het is een kwestie van tijd tot menig coregamer een VR-bril in huis heeft.

 • Nog geen miljoen? Wat een flop…  Geen wonder dat support al nagenoeg dood is :P Gaat ook niks worden natuurlijk met de vele limitaties die meekomen met de verbintenis aan een console. Benieuwd of de VR-bril van MS/Lenovo voor pc dit jaar daadwerkelijk een veel betere Vive gaat worden voor slechts 300 euro, want dan komt VR wellicht pas echt los. Wordt het tijd voor, want anders sterft het weg… :)

 • Die controller heeft (zo lijkt het nu) geen roomscale tracking en geen motion controllers. Echt VR begint pas bij de Vive, en bij PSVR heb je eigenlijk Move nodig.  En support dood? Er zijn redelijk wat games en er komen ook meer titels :) kwestie van tijd.

 • Er zijn games nodig, geen veredelde demo's. RE7 heeft het goede voorbeeld gegeven, zo moeten er meer grote titels volgen.

 • Zelf ben ik er nog erg blij mee :)
  Kan niet wachten op Statik en Farpoint :p

 • Netjes! VR heeft echt toekomst. Nu de killer apps nog.

 • Pornhub

 • Ondanks dat de PSVR niet kan tippen aan de Vive moet ik zeggen dat ik vorige week Resident Evil hebt gespeeld met de PSVR. Los van het pixelneuken is het toch wel een verdomd toffe VR ervaring. 400 euro is ook een prima prijs voor het gene wat je krijgt. Wil je meer? dan moet je ook meer betalen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren