1. Prototype Zelda: Breath of the Wild leek op NES-game

Prototype Zelda: Breath of the Wild leek op NES-game

Nintendo maakte een prototype van het aankomende The Legend of Zelda: Breath of the Wild dat sterk op de allereerste Zelda op de NES leek.

Dit prototype oogde en speelde voor een groot deel als een tweedimensionale actie-adventure die van bovenaf wordt bekeken, zo onthulde director Hidemaro Fujibayashi op een presentatie over de aankomende Zelda-titel op de Game Developers Conference.

Nintendo wilde met Zelda: Breath of the Wild een 'actieve' game met meerdere oplossingen voor puzzels maken. Op die manier zouden de ervaringen van spelers verschillen. Daarvoor bedacht Nintendo voor de game het gebruik van physics, zoals zwaartekracht. Om dit te testen werd er eerst een prototype in 2D gemaakt. Overigens lijkt het prototype alleen tweedimensionaal, maar de techniek erachter is wel degelijk in 3D.

Door het prototype waren de ontwikkelaars van de game er van overtuigd dat het nieuwe concept voor Breath of the Wild de juiste was. Overigens bedacht Nintendo voordat er voor dit concept gekozen werd ook nog diverse andere ideeën. Zo werd er artwork getoond van Link met een elektrische gitaar, een motor en een ruimteschip die Hyrule aandeed.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is vanaf morgen, 3 maart, verkrijgbaar op Switch en Wii U.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Oh wauw! Een alien invasie in zelda zou wel bizar zijn ;D Er zijn natuurlijk in majoras mask al aliens geweest, maar dat was niet echt heel serieus te nemen :P    Ik ben toch wel benieuwd hoe ver ze met die ideeën zijn gekomen! Zouden ze al tech demo's hebben gemaakt of is het niet verder dan de tekentafel gekomen? Verder vind ik het ook echt geniaal dat ze de tech demo van Breath of the Wild in de old school style is gemaakt! Zou tof zijn om die een keer te kunnen uitproberen :D

  • Aliens in MM? Help even.

  • Op de ranch moet je snachts met pijl en boog "aliens" dood schieten op horseback om epona terug te krijgen.

  • Oja! Scherp!

  • Als ze lui waren geweest…

  • Nog 1 dag!!!!!

  • Yesssirrrrrrrr

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren